A Graz kellemetlen vendég

   

A Fehérvárt 4 ponttal előző, magabiztosan a 3. helyen álló Graz lesz vasárnap a magyar EBEL-csapat vendége. A bombaerős kerettel rendelkező stájerek jó formában érkeznek, pénteken Linzben győztek.

Ugyanakkor sorozatban 5 győzelem után  szenvedett szoros vereséget a Fehérvár Villachban, ahol 5-4-re maradt alul, jól játszva, peches meccsen. A Graz ellen hazai jégen javíthatnak Rob Pallin tanítványai. A legutóbbi 4 hazai meccset behúzta Volán, és ha vasárnap nyer, akkor 2 pontra megközelíthetik a riválist. A két csapat egyszer játszott a szezonban, a Graz hazai pályán magabiztosan nyert, 4-1-re.

AVSG99

“A Graz többszörösen bebizonyította, hogy a liga legjobb csapatai közé tartozik – mondta Rob Pallin a hivatalos előzetes írásban. – Nagy kihívás elé nézünk, remek meccset várok. Remélem, hogy lelkes szurkolóinkat újabb győzelemmel tudjuk megörvendeztetni. Az elmúlt meccseken nem mindig sikerült rögtön a kezdéstől a maximális fordulton pörögnünk, a Graz ellen szükségünk lesz erre.” A csapatban ismét sok a bizonytalanság, a végleges összeállításról a játékosok állapota függvényében meccs előtt dönt Pallin mester.

A Graz legutóbb Linzben győzött, és mivel a Vienna Capitals kikapott, a stájer csapat közelebb került a tabella élén állókhoz. Nem titkolja, most egy fehérvári győzelemmel reméli a csapat megerősíteni a harmadik helyét. Philipp Pinter csatár így nyilatkozott: “Ugyanolyan  koncentrációval kell játszanunk Székesfehérváron is, mint Linzben tettük. A magyarok a saját pályájukon nagyon erősek, és nagyon kell arra figyelnünk, hogy a közönség ne tudjon megzavarni bennünket. Jól kell védekeznünk, kivárnunk a saját lehetőségeinket és minél jobb arányban kihasználni azokat.” A Graz ugyanabban az összeállításban kezd, mint Linzben.

A Graz ellen nehéz készülni, nagyon sok játékos alkotja a keretét. A csapat homogén, nem emelkedik ki egy vagy két sor, rengeteg variációs lehetőség adott a szakmai stáb számára. Mindazonáltal tudjuk, a Fehérvár AV19 számára EBEL-csapat ellen nincs lehetetlen.

A mérkőzés 17.30-kor kezdődik, a Sportklub Tv élőben közvetíti.

Fehérvár–Graz 2-5

   

Nehezen feldolgozható vereséget szenvedett a helyzeteit kihagyó és helyzet nélkül gólokat kapó Volán. Ezen a napon minden ellene szólt, a kezdőkapusok és a külső körülmények is. Nagyon becsületesen küzdött és 50 percen át jobban játszott Rob Pallin csapata.

Változatlan csapattal állt fel a Grazcal szemben a Fehérvár, a kulcsembernek számító légiós hátvéd, Boivin sajnos még nem játékra kész.

Jól kezdtünk, de Sabourin mindent védett. Kihagytunk egy előnyt, majd a Graz is megkapta a magáét, és Walker fájóan könnyen verte meg korcsolyázásban Ejdepalmot, megszerezte a vezetést a vendégeknek. Azért is volt ezért nagy kár, mert az első tíz percben a Graz alig volt játékban, gyakorlatilag egyedül kapusa tartotta hátulról. A második emberelőnyt sem játszottuk meg jól, de helyzeteink megint voltak, a legnagyobb Sikorcin előtt, aki mellé lőtte. S rögtön jött a harmadik is, de a fórminőség nem javult. A hat perc előny alatt talán ha kétszer találtuk el a kaput. De nem panaszkodhattunk, mert a Graz nem csak keveset támadott, de szabálytalanul is játszott az első harmadban, a 17. percben megjött a negyedik előny. Sajnos a légióssor impotensen mozgott, lövésig sem jutott, csak a Graz elrontott cseréje után, a Marinóval megerősített magyarok jobbak voltak, de a gól nem jött össze. Láthattuk, miért áll olyan jól a Graz a hátrányos védekezésben, nagyon sokat mozogtak ezekben a helyzetekben.

AVSG99

A fiatalok hozták az egyenlítést, Erdély és Vincze átadása után Orbán Attila lőtte át Sabourint a második harmad elején. Teljesen megérdemelt volt ez a találat, a Graz egész mérkőzésen feladta a támadásokat, csak hátulra figyelt, igaz, azt jól oldotta meg. Egészen Orbán góljáig. Támadásban maradt a hazai csapat. Aztán két másodpercen belül két szabálytalanságot kért számon a játékvezetőkön a publikum, úgy tűnt, előbb LoVecchiót, majd Banhamet nyomták le hátulról a grazi bekkek. Ettől összezavarodott a Volán, elfelejtett védekezni, a Graz pedig kétszer is elfutott létszámfölényben, Petruska fonákkal átverte Robinsont, 1-2 állt a táblán. Sajnos túl gyorsan jött a harmadik vendéggól is, Pinter kerülte meg a kaput, jól tette vissza, és miközben két grazi is agresszíven fogta a területet a kapu előterében, Reinthaler bombázott a hálóba a vas és Robinson között. Ahhoz képest, hogy perceken át lógott a levegőben a 2-1, néhány pillanat alatt 1-3-ra változott az eredmény. Megborult a csapat, akár a negyedik gólt is megkaphattuk volna, de ezt sikerült elkerülni. Egy kis ideig. Néhány nagy Fehérvár-helyzet után Unterweger lőtte el takarásból a korongot, a formán kívül védő Robinson nem tudta hárítani. Más kérdés, hogy teljesen egyértelmű lesállás előzte meg a találatot. 1-4-nél kapust cserélt Rob Pallin a második harmad végén. Rajna Miklós egy ziccer hárításával kezdett, Petruskával maradt egyedül.

A harmadik harmadra nagyon jól jött ki a magyar csapat. Frank Banham másodperceken belül szépített, 2-4 után pedig továbbra is nyomott a kék-fehér csapat, Kovács került ziccerbe, Sabourin védett, időt kellett kérnie a grazi edzőnek. De ez nem sokat segített rövid távon, Nemes is ziccerben találta magát, ám tovább épült a stájerországi Sabourin-szobor. Sikorcin bolondította meg az egész vendégvédelmet, a végén a kapus mellett is elhúzta, de sikerült kibillenteni, így már csak a vasra tudta húzni. Egyre-másra jöttek a lövéseink, a helyzeteink, a Graz nem tudott kijönni a sündisznóállásból. Benne volt a levegőben az egyenlítés is, de nem jöttek a gólok. Aztán egyszer elment a Graz és belőtte az ötödik gólt. Wehrs azt reklamálta hevesen, hogy az akció elején a kispadról valaki hozzáért a koronghoz. Rajna egyébként nagyon jól tartotta a csapatot hátul, bár kellemetlen feladata volt, ritkán, de jó lövéseket kellett fognia. Ejdepalm a végén másodszor is találkozott Wogerrel, beleállította a palánkba, az osztrák megsérült, a svéd véglegest kapott, nem valószínű, hogy megússza eltiltás nélkül.

A Volán négy éve nem kapott ki a Raktár utcában a Graztól és négy hazai győzelem után vesztett. Írtuk az előzetesben, hogy kellemetlen ellenfél érkezik. Kiderült, a Graz jobb csapat a Volánnál, ezért is tudott simán megnyerni egy ilyen hullámzó mérkőzést. Nehezen feldolgozható, ami történt, ezzel kezdtük, de mégis meg kell emészteni és tovább kell menni, fontos tanulni mindebből. Erős csapat a Graz, amelyet lesz még módunk legyőzni a szezonban.

Tanulság 1.: A Fehérvárnak ugyanolyan keményen kell dolgoznia mindkét kapu előterében, mint a Graztól látható volt.
Tanulság 2.: Ez a csapat nem bírja el, hogy a légiósok egy része többet árt, mint használ a mérkőzésen. Főleg egy olyan együttes ellen, ahol közel háromsornyi légiós mellett mozgékony hazaiak játszanak és mindenki pontosan teszi a maga dolgát.
Tanulság 3.: A ziccerek harmadát be kell lőni és akkor minden rendben lesz.
Extra 1.: LoVecchio nagyon szép egyéni akciója. Emberrel a nyakán lépett be a harmadba, kapura nem tudott húzni, ezért rálőtte a korongot a palánkra úgy, hogy hozzá pattanjon vissza, számítása bejött, a visszapattanóból kapura lőtt és majdnem betalált. Nem először láttuk ezt tőle.
Extra 2.: Ejdepalm open ice hitje Wogeren. Tanítani való, tökéletes és fájdalmas.
Extra 3.: Végig férfiasan küzdve, az egy szem Wehrs-hisztit leszámítva minden nyomást elviselve vesztett a Fehérvár. Így ki lehet kapni, jogos a taps.

Rob Pallin büszke a csapatára

   

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Egy pillanatra nem álltak meg játékosaim, mentek végig, harcoltak, küzdöttek a sikerért. Le a kalappal a srácok előtt, így kell küzdeni. Nem szoktam a játékvezetéssel foglalkozni, most azonban néhány döntéssel nem értettem egyet. De nem velük kell foglalkoznunk, ők is emberek, akik sokat dolgoznak a maguk területén, és hibáznak munka közben. Azonban nekünk a csapattal kell foglalkoznunk. Hátrányban is jól játszottunk, a harmadik harmadban jól teljesítettünk, alig engedtünk lövést a Graznak. Így kell dolgozni végig, és akkor legközelebb sikeresebbek leszünk.

Todd Bjorkstrand (vezetőedző, Graz): Nagyon jó hétvégét zártunk, mindkét mérkőzést megnyertük. Egy idegenben játszó csapatnak mindig nagyon fontos a vezetés megszerzése, ez most összejött az elején. Mindig csak egy meccsel foglalkozunk. Tudom, hogy nem sokan várták tőlünk ezt a jó szereplést, de nem kell ebből még semmit továbbgondolni, hosszú a szezon. Egy jól korcsolyázó és jól támadó csapattal találkoztunk ezúttal, a Fehérvár jól játszott, de mi bírtuk a nyomást, ezért nyertünk.

EBEL, 3429 néző. Játékvezetők: Babic, Nagy, Németh.
Robinson: 73,3% (Rajna: 87,5%)
K
Sabourin: 92,9% (Raisp)
Ejdepalm, Wehrs, LoVecchio, Sarauer, Banham
1
Lassen, Cuma, Zagrapan, Werner, Walker
Tokaji, Szirányi, Kovács, Sikorcin, Marino
2
Marto, Kelly, Latendresse, Bastiansen, Petruska
Orbán, Reiter, Benk, Nemes, Magosi
3
Unterweger, Ganzak, Ganahl, Pinter, Coetzee
Hetényi P., Kocsis, Erdély, Vincze
4
Reinthaler, Konecny, Strohmeier, Woger
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Todd Bjorkstrand, Ken Fargnoli
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:25 G99 PP Walker Lassen
1-1 23:13 AVS Orbán Vincze Erdély
1-2 27:42 G99 Petruska Ganzak Werner
1-3 28:35 G99 Cuma Ganahl Pinter
1-4 35:53 G99 Unterweger
2-4 40:29 AVS Banham Sarauer LoVecchio
2-5 53:28 G99 Ganahl
28 Kapura lövések száma 23
27 Kiállításpercek 8

A Fehérvár–Graz képei

   

A teljes galériát itt találják meg.

A Fehérvár–Graz góljai

   

 

Ide kattintva tekinthető meg a laolás összefoglaló.

Cimkék: , , , ,

Összes (72)

Utolsó hozzászólások

 1. korrekt
    #67
  korrekt,   

  A magyar szurkoló már csak ilyen! Az elmúlt szezon kivételével nem emlékszem hogy jó lett volna nekünk , az aktuális kapus. Az EBEL meccseit figyelve Munró is megkapja a maga kis góljait, a kapusok termetére vonatkozóan pedig Super Levente prezentálja a cáfolatot. Ahhoz hogy a magyar kapusunk jobb és mégjobb legyen védetni kellene!

 2.   #68
  L1,   

  Aludtam 1et a tegnap látottakra,de ma sem látom másként, mint tegnap este.
  A vereségnek több oka volt 1.Mi kihagytuk a kihagyhatatlant is,ziccerek sokaságát,mig a graz szó szerint a semmiből lőtt 5 gólt(még ha fura is 5 gólnál ilyent írni) 2.a kapusok közti különbség,Graznak jó kapusa,hatalmas mázlija és a gólvonalon álló Fortuna is segített tegnap, míg nekünk...no comment.Robinsonnak hiába vannak bravúrjai ha majd minden meccsen megkapja a soros potya gólját.Ilyen kapus előtt nem lehet könnyű védekezni,mert nem ad nagy stabilitást a többieknek,nem tudhatják hogy olyan napot fogott e ki mikor mindent véd (és csak 1 potyát kap) vagy átlagosan véd ,és kap 2-3 megmosolyogtató gólt.Én nem tartom őt Ebel szintű kapusnak,igaz a statisztikái is ezt bizonyítják.3 a sporik.Nem hittem a szememnek,amit játék vezetés címén műveltek,az alul múlta a leggenyább osztrák sporik ténykedését is.Őszintén remélem hogy nem jönnek többet Fehérvárra,max. nézőként. Osztrák sporik zöme megadja a hazai pálya előnyét az otthon játszó hazai osztrák csapatnak,ezek a ....... tegnap??? Nem nem azt kérem hogy fújjanak a volánnak (bár megtehetnék) csak a korrekten kellett volna ítélkezni. Első harmadban befújtak minden hülyeségért 2 percet,a 2.-3.ban meg semmit.A meccs döntő szituációjában hibáztak 2 hatalmasat és érdekes mód a vendég csapat javára tévedtek.Ha legközelebb magyar sporik lesznek kiírva ,inkább kérjünk Tanzániából vagy Egyenlitői Guineából sípmestereket,ezeknél ők is jobban levezetnék a meccset.

 3.   #69
  Platoon01,   

  Mondjuk ha egy csapat egy harmad alatt 4-szer 2 perc emberelőnnyel 7 lövést tud prezentálni, akkor nincs értelme bírókra, kapusra, trópusi ciklonra satöbbi satöbbi fogni a vereséget...

 4. Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit
    #70
  Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit,   

  @kegyetlen: na ezt miert pont most mondod, amikor vegre lott egy kurvanagyot? :)

 5. Szoljanka
    #71
  Szoljanka,   

  @Platoon01: Igaz, ezek nehezen férnek bele egy ilyen jó Graz elleni meccsbe, de amikor a levegőben lógott a fordításunk, akkor igencsak megtörte a csapatunkat az a két bírói tévedés amiből hipp-hopp 1-3 lett.Sok edzői nyilatkozatban olvastuk már, hogy egy meccsnek mi volt a kulcsmomentuma, hát a tegnapinak szerintem ez. Mentálisan nehezen tudtunk ebből felállni, jött a gyors gól a záró harmad elejeén, az adott egy kis pluszt, ha még Sikié is bemegy talán egalizálunk. Talán...

 6. rrichy
    #72
  rrichy,   

  @Platoon01: A nagy az amit Szoljanka is mond. Nem lehet ezt megengedni egy bírói stábnak magának.
  Az egyik grazi gólnál a grazi kispadról jött vissza a korong. Ezért "hisztizett" Wehrs is...
  Előtte mi kint voltunk EBJL meccsen, ott is 8 azaz nyolc salzburgi a jégen verekszik az öt volán játékossal. Eredmény: mind a 2 csapatban 3x2perc kiállítás...
  Itt sem tévedtek a mi javunkra. Nah ez a baj. Tévedni emberi dolog, a zebra is ember, de ez borzasztó volt!!!

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 6-2VÉGE
EBYSL 17:40 VASEHL 5-8VÉGE
CEHC 18:30 AVSOHC 6-0VÉGE
EBEL 18:30 ZNOAVS 3-2VÉGE
EBJL 19:00 MACDMJ 2-1VÉGE
U18 19:00 TVSSCC 1-14VÉGE
U18 19:40 KMHUTE 1-8VÉGE
MK 20:40 HKBDHK 3-7VÉGE
október 27., csütörtök
U18 16:30 PEFKMH 1-2VÉGE
MOL 17:00 SCCDAB 2-4VÉGE
MOL 17:30 BRATIT 2-4VÉGE
EBYSL 18:00 AVSOLL 6-1VÉGE
U18 18:30 SCCMIS 2-0VÉGE
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 4-3 HVÉGE
ROM 17:30 SSTBRA 1-15VÉGE
MOL 18:00 BEOMAC 3-4VÉGE
  • Arena Sport 4
MOL 18:00 UTEDHK 3-5VÉGE
U20 18:00 ZEGAVS 2-14VÉGE
MOL 18:30 MISFTC 3-2 HVÉGE
U18 18:30 SCCDHK 4-2VÉGE
EBEL 19:15 AVSKAC 2-1VÉGE
  • M4 SPORT
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
ROM 10:30 SSTBRA 
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBYSL   HDJVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 11:45 DMJSLL 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
EBJL 14:40 DMJETO 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
U18 17:50 MACVAS 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
november 3., csütörtök
U20 15:00 HUNSLO 
EIHC 15:30 AUTITA 
U16 18:00 HUNSLO 
EIHC 19:00 HUNPOL 
U18 19:10 HUNITA 
november 4., péntek
U16 14:40 HUNITA 
NŐI 15:00 FRADEN 
EIHC 15:30 ITAKOR 
NŐI 18:10 HUNNOR 
EIHC 19:00 POLDEN 
U20 19:00 HUNITA 
U18 19:10 HUNAUT 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk