A Debrecen az Érsekújvár ellen zárkózhat tovább

   

A hajdúságiak pénteken a Brassó ellen hosszú idő után újra nyertek, egy újabb győzelemmel tovább közeledhetnek a negyedik helyezett Brassóhoz. Ha viszont a felvidéki csapat nyer, akkor pontszámban beérheti a Miskolcot.

A MOL Liga vasárnapi játéknapján a Debrecen az Érsekújvárt fogadja. Jelenleg 11 pont választja el a két csapatot egymástól, de a hajdúságiak már sokszor bizonyították, hogy hiba őket lebecsülni, még akkor is, ha továbbra is olyan kulcsjátékosok hiányoznak a csapatból, mint Ladányi Balázs vagy az orosz különítményből Artur Kuriljuk. Legutóbb a Brassó ellen hozták vissza a sírból a meccset és annak ellenére nyertek, hogy az ellenfél 56-szor lőtt kapura. Az Érsekújvárnak közvetlen tapasztalatai vannak hasonló helyzetekről, ugyanis legutóbb kedden lépett pályára a MOL Ligában, amikor is hiába vezetett 5-2-re a Miskolc ellen a 46. percben, a borsodiak az utolsó negyedórában három gólt ütve kiegyenlítettek, majd a hosszabbításban a győzelmet is megszerezték.

Hari Norbert DHKNZA

Fotó: Molnár Dénes

A két csapat eddig már háromszor találkozott egymással az idényben, a két újvári találkozón 4-3-as hazai győzelem született, egyik alkalommal hosszabbítás után. Az eddigi egyetlen debreceni összecsapáskor a csúcsformában játszó DHK 6-2-re mosta le a felvidékieket. A szlovák csapat szombaton is játszott meccset, a szlovák harmadosztályban a legnagyobb riválist, a Dubnicát fogadták és verték el 14-5-re. Nagy kérdés, hogy a kétfrontos küzdelem mennyit vesz ki a csapatból és mennyire sikerül felpörögni vasárnap. Miroslav Stefanka sérült, ezért új csapatkapitányt neveztek ki a felvidékiek, Lubomir Hurtaj viseli a C betűt.

A mérkőzés ünnepélyes korongbedobással indul. A Magyar Jégkorong Szövetség ugyanis folytatja nemrégiben indított akcióját, melynek keretében a hazai jégkorongsport Hírességek Csarnokának tagjait igyekszik közelebbről megismertetni a szurkolókkal. Debrecenben Tejfalussy Béla végzi el a korongbedobást.

Debrecen–Érsekújvár 2-3

   

A HC Nové Zámky nyert a DHK otthonában, így visszavágott az október 14-i 6-2-es vereségért.

A mérkőzés első perceiben főleg a Debrecen akarata érvényesült, a 9. percben Siska akadályozása miatt pedig emberelőnybe került. A hazaiak nem éltek a lehetőséggel, sőt a kiegészülés után fél perccel Szicsov ült ki két percre. A vendégek kihasználták az 5 a 4 elleni helyzetet, a korongjáratás végén Podstavek lőtt Borogyin kapujába. A második érsekújvári előny kimaradt, akárcsak néhány perccel később a debrecenieké. A harmad utolsó percében Borogyinnak kellett nagy védést bemutatnia.

A második játékrész első felében kétszer játszhattak emberelőnyben a hazaiak, felálltak, de Krajcovic remekül védett. A kimaradt lehetőségek megbosszulták magukat, az érsekújváriak a 29. percben Siska révén sikeresen fejeztek be egy kontratámadást emberhátrányban. A harmad hátralévő részében a hazaiak kétszer, a vendégek egyszer játszottak öt a négy ellen, eredménytelenül. A 39. percben szépített a Debrecen, Krajcovic kiment a kapuja mögé a korongért, rosszul lőtte körbe, Barabás lecsapott a pakkra, éles szögből megszerezte a DHK első gólját. 34 másodperc múlva pedig már döntetlen volt az állás, Tőkési egyenlített. A harmad utolsó pillanatában büntetőhöz jutottak a debreceniek, ám Berta kihagyta.

A harmadik húsz percben óvatosabb játék zajlott. A 45. percben Barabást állították ki testre ütésért, de az érsekújváriak nem lőttek gólt emberelőnyben. A 49. percben viszont igen, egy kapu előtti kavarodás után oldalra került a korong, Uram pedig bebombázta azt a fekvő Borogyin kapujába. A harmad közepén Caládi ült ki gáncsolásért, de nem született debreceni gól. A hazaiak hajtottak az egyenlítésért, ezért rosszul jött nekik az 57. percben Sijka kiállítása. A kiegészülés után Borogyin lekorcsolyázott, Muhin időt kért, de nem tudtak gólt szerezni. A HC Nové Zámky 3-2-re nyert, 17 mérkőzés után ugyanúgy 34 ponttal áll, mint a Miskolci Jegesmedvék.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Csapatom jól kezdett, a mérkőzés elején lendületesen és lelkesen játszottunk, közben azonban hibákat követtünk el és ezekből sajnos gólokat is kaptunk. Az első szünetben kielemeztük a helyzetet a fiúkkal, ennek eredménye volt, hogy a második harmadban villámgyorsan sikerült kiegyenlíteni. Véleményem szerint csapatunk jól fel volt készülve mentálisan, a mérkőzés bizonyos szakaszaiban mégsem az történt a pályán, amit mi akartunk. Nagyon rossz százalékkal használtuk ki  a helyzeteinket, de leginkább fájó mégis az emberelőnyben kapott gól volt. A harmadik harmadra pedig elfáradtunk és nem tudtuk megfordítani az eredményt.

Slavomir Chlebec (vezetőedző, Érsekújvár): A szurkolók nagyon jó hokit láthattak ezen a mérkőzésen, mindkét csapat taktikusan és fegyelmezetten játszott. Betartották a taktikai utasításokat, ezért hosszú ideig nem dőlt el, ki lesz végül is a győztes. A mérkőzés vége felé a szerencse a mi csapatunkhoz pártolt és ez döntött a javunkra. A hazai csapat igen jó formát mutatott. Természetesen meg kell dicsérnem saját játékosaimat is, akik mindent megtettek a győzelemért.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 435 néző. Játékvezetők: Dalibor, Druga, Sipos, Berger.
Borogyin: 92,5% (Tőke)
K
Krajcovic: 95,1% (Cikánek)
Jemeljanov, Csíki, Könczei, Dancsfalvi, Sijka
1
Baron, Siska, Uram, Caladi, Chrenko
Szagyikov, Voronov, Hári, Kaszkov, Szicsov
2
Huba, Král, Hurtaj, Frolík, Faith
Prakab, Tőkési, Berta, Barabás, Vaszjunyin
3
Lesko, Hrudík, Podstavek, Stefanka O., Dubec Marek
Okos
4
Duris A., Púchovsky, Domian
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
E
Slavomir Chlebec, Miroslav Stefanka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:31 NZÁ Podstavek Uram Chrenko
0-2 28:40 NZÁ SH Siska Frolík Hrudík
1-2 38:34 DHK Vaszjunyin Barabás
2-2 39:08 DHK Kaszkov Szicsov
2-3 48:32 NZÁ Uram Caladi Chrenko
41 Kapura lövések száma 40
10 Kiállításpercek 14

A Debrecen–Érsekújvár képei

   

Videó-összefoglaló

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum