A támadó és a védekező hoki összecsap

   

A MOL Liga egyik legkomolyabb erődítménye a miskolci jégcsarnok, eddig csak a Brassó tudott pontokat elvinni onnan. Szombat este a barcaságiak megpróbálhatják megismételni a bravúrt.

Nem termett sok babér a vendégcsapatoknak eddig a Népkertben. A Miskolc hat hazai meccséből ötöt megnyert, egyedül a Brassó tudott büntetőkkel nyerni a fekete mezesek ellen. Ráadásul Majoross Gergely tanítványai eddig ellentmondást nem tűrő módon söpörték el ellenfeleiket hazai jégen, az ominózus, Brassó elleni hazai vereséget leszámítva mindig legalább 4 gólig jutottak. Ebben a szezonban a légiósok igazolása is jól sikerült, Zach Cohenék igazi húzóemberek, rendkívül ponterősen játszanak. Mellettük a hazaiak is felnőttek a feladathoz, a Metcalfe-Cohen-Becze és a Hajós-Tóth-Dansereau sorok egyaránt a liga legveszélyesebbjei közé tartoznak. Mellettük a harmadik és a negyedik sorok is fontos pillanatokban járulnak hozzá egy-egy góllal a mérkőzés megfelelő mederbe tereléséhez.

A Brassó a szezon eddigi részében idegen jégen masszívabb volt, mint otthon, a mezőnyben egyetlenként még nem szenvedtek vereséget 60 perc alatt aktuális ellenfelük pályáján. Valami azért még nem állt össze a brassóiaknál, hiszen a mezőny erősebbik feléhez tartozó csapatként negatív a gólkülönbségük. A védekezés rendben van, hiszen a harmadik legkevesebb gólt kapta a csapat, de a támadás nincs, abban csak a Ferencvárost és a HSC-t sikerül előzni egyelőre. Ami az egyszeri szurkolónak első látásra feltűnhet, az az, hogy jóval kevesebb a hátvédgól a kék-sárgáknál, mint az előző idényben, pedig ez a csapatrész sem gyengült a nyáron, a távozó Wehrs és Mastaleriu helyett Obsut és Filip érkezett, Hietamaki, Piszarenko és Nagy Csaba viszont időarányosan rosszabbul áll, mint tavaly. A nagyobbik gond azonban az, hogy a csatárok között nem találunk igazán kiemelkedő teljesítményt. Sem Mihály Árpád, sem Klouda nem ontja eddig a pontokat, egyedül a nagy öreg Saluga hozza a meccsenkénti egypontos átlagot.

MISBRA2

Fotó: Bán Olivér

Igazán érdekes mérkőzésre van tehát kilátás szombat este 7 órától. A MOL Liga egyik legerősebb támadószekciója feszül az egyik legmegbízhatóbb védelemnek. A két csapat mérlege hajszálpontosan megegyezik, mindketten idegenben tudták legyőzni a másikat, mindkét büntetős mérkőzés 3-2-re végződött. Azt szokták mondani, hogy a kiegyenlített mérkőzések, a várható izgalmak vonzzák a közönséget a lelátókra, ha ez igaz, akkor ezúttal telt ház várja majd a kezdést a miskolci csarnokban.

“Én nem hiszek az ilyen mumus dologban – válaszolt Majoross Gergely vezetőedző arra a felvetésre, hogy vajon a Brassó a Miskolc mumusa-e. – Annak a mérkőzésnek az idején egy rossz periódusban voltunk. Megmondom őszintén taktikailag az volt az egyik legjobb mérkőzésünk az idényben, csak akkoriban nehezen ment a góllövés. Azt a szériát sikerült kielemeznünk, rátaláltunk az okokra, amelyek miatt nem tudtunk az ellenfelek kapujába találni, és az utóbbi időben már ismét visszatértünk a szezon eleji jó formánkhoz. A játékosok tehát tudják, mit kell tenni azért, hogy sikeresek legyünk, és mindezt már csak meg kell valósítanunk a jégen.”

A Miskolc javára szól, hogy pihenten várja a meccset, míg a Brassó Debrecenből érkezik, ahol büntetőkkel alulmaradt pénteken. A Jegesmedvék hét közben Érsekújváron hajtottak végre fantasztikus bravúrt, 2-5-ről fordították meg a meccset a hajrában.

Miskolc–Brassó 3-2

   

A brassóiak akárcsak pénteken, szombaton is 65 percet játszottak, és sikeres rávezetés nélkül veszítették el a büntetőpárbajt.

A mérkőzés komoly iramban indult, mindkét csapat gólra törően játszott, játékmegszakítás alig volt az első pár percben. Az adok-kapokból a Brassó jött ki jobban, miután a 6. percben Antal Zsombor közelről beütötte a korongot Bálizs kapujába. A vendégek gólja után is maradt a hajtós tempó, a 15. percben emberelőnybe kerültek a vendégek Boyle kiállítása nyomán, de nem használták ki. A 18. percben Piszarenkót kiküldték a játékvezetők, a hazaiak emberelőnyben játszhattak, amit fél perc alatt ki is használtak Hajós Roland révén.

A második harmad 43. másodpercében Piszarenko újabb kétperces büntetést kapott gáncsolásért, a brassóiak kivédekezték a hátrányt. A 28. percben Láda Balázs ült ki, a Brassó nem tudott felállni öt a négy ellen. A játékrész közepén már komolyabb tömegjelenet alakult ki, amiért Popovics és Piszarenko is kétperces büntetést kapott durva játékért. A 33. percben újabb brassói előny következett, viszont továbbra is pontatlan passzok jellemezték a sárga-kékeket. A kihagyott emberelőnyök megbosszulták magukat, Dudas két vonalas bombájába Hajós Roland ért bele, Polc tehetetlen volt. A következő percekben a miskolciak hajtottak a harmadik góljukért, a brassóiak főleg kontrákra építettek.

A záró húsz perc még pörgősebb játékot hozott. Mindkét kapusnak akadt bőven dolga, a csapatok felvállalták a támadójátékot. Az 50. percben Andersson időt kért, ami meghozta eredményét, két és fél perccel később Virág Csanád góljával egyenlített a Brassó. Az 55. percben akadályozásért kiküldték a második brassói gól szerzőjét, a vendégek remekül ölték az emberhátrányt, a Miskolc pedig elcserélte magát, így fordult az emberelőnyös helyzet. Egy perccel később kettős emberelőnybe kerültek a brassóiak, ami nem látszott a játékukon. Több gól nem született a rendes játékidőben, hosszabbítás következett.

A túlórában Saluga szabálytalankodott egy megiramodó miskolci játékossal, ezért a hazaiak emberelőnybe kerültek. A Jegesmedvék nem éltek a lehetőséggel, a 4. perc végén Majoross időt kért, de nem esett találat. Büntetők döntöttek, ahol egyedül Dansereau talált be, így akárcsak egy nappal korábban Debrecenben, Miskolcon is értékesített rávezetés nélkül szerzett egy pontot a Brassó.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolci Jegesmedvék): ”Furcsa mérkőzés volt, hiszen uraltuk a játékot, vezettünk is, aztán egy elkerülhető góllal egyenlített az ellenfél. A csapat nagy lelkierőről tett tanúbizonyságot, hiszen ezután kettős emberhátrányba kerültünk, de végül ezt kivédekeztük. Ismét rengeteg helyzetünk volt, de érdekes, hogy a Brassónak eddig minden meccsen csak két gólt tudtunk ütni. Mindenesetre fontos győzelmet arattunk.”

Jerry Bjorn Andersson (vezetőedző, ASC Corona Brassó): ”Ismét egy kiegyenlített mérkőzést játszottunk a Miskolccal, megint csak büntetőkkel. A múltkor mi győztünk itt, most ők. Idegenben, ennyi utazással, egy ilyen jó csapat ellen az egy pont nem rossz, bár jobban örültem volna többnek.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 940 néző. Játékvezetők: Varjú, Kincses, Somos, Székely.
Bálizs: 92,9% (Duschek)
K
Polc: 91,9% (Fülöp)
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
1
Filip, Obsut, Molnár, Mihály, Klouda
Gőz, Dósa, Hajós, Tóth, Dansereau
2
Piszarenko, Hietamaki, Péter R., Saluga, Virág
Sagert, Vojtkó, Nagy K., Láda B., Fliszár
3
Imecs, Nagy Cs., Fodor, Antal, Petres
Ritó, Budai, Popovics, Szilágyi, Miskolczi
4
János, Bálint, Péter Zs., Márton
Majoross Gergely, Mart Eerme
E
Jerry Bjorn Andersson, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:16 BRA Antal Fodor Petres
1-1 18:01 MIS PP Hajós Sagert Tóth
2-1 35:07 MIS Hajós Dudas Boyle
2-2 52:30 BRA Virág Saluga Péter R.
3-2 65:00 MIS GWS Dansereau
37 Kapura lövések száma 28
12 Kiállításpercek 10

A Miskolc–Brassó képei

   

Videó-összefoglaló

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum