Veszélybe kerül-e a DAB hazai veretlensége?

   

Az Acélbikák még nem kaptak ki idén hazai pályán a MOL Ligában, szombaton a ligautolsó HSC Csíkszereda látogat hozzájuk.

A Dab.Docler játékát sokféleképpen lehet jellemezni, de a hatékonyságát elvitatni nem érdemes. Eddig 16 meccset játszott le minden idők legkiegyenlítettebb magyarországi bajnokságában a csapat, ebből mindössze kettőt vesztett el, és csak egyet rendes játékidőben. A megszerezhető pontok 85%-át megszerezték az Acélbikák, 9 pontos előnnyel vezetik a tabellát. A mérleg másik serpenyőjében ugyanakkor kétségkívül ott van a mutatott játék, amely főleg az utóbbi időben sokszor hagyott kívánni valót maga után. Másrészt a sorsolás szeszélye is eddig Gröschléket támogatta. 16 meccsből 10-szer játszottak hazai pályán (a Miskolc például csak 6 alkalommal), és az idegenbeli meccseken is többnyire az alsó ház csapatai jutottak neki, Miskolcon még egyszer sem játszottak, Érsekújváron és Brassóban is mindössze egyszer. Ezzel együtt kétszer megverték a második helyen álló borsodiakat, két meccsel ezelőtt az UTE ellen az utolsó öt percben ütöttek három gólt, ami azt mutatja, hogy ha kell, a pokolból is össze tudják szedni magukat.

DABHSC

Fotó: Mudra László

Szombaton az a HSC lesz az ellenfél, amely nagyon kemény túrán vesz részt, pénteken a közvetlen rivális UTE ellen veszített el nagyon fontos mérkőzést, amit olyan ellenfelek elleni nem várt győzelmekkel kompenzálhat, mint a Dunaújváros szombaton vagy az Érsekújvár hétfőn. A Dab.Docler elleni mérkőzésen minden a házigazdák mellett szól, hiszen a hazai pályán veretlen csapat találkozik az eddigi nyolc idegenbeli meccsén mindössze egyetlen pontot gyűjtő HSC-vel, a tabellaelső az -utolsóval. A jégkorong azonban az a sport, ahol az efféle statisztikák talán a legkönnyebben borulhatnak, minderre legjobb példa az UTE szerdai dunaújvárosi mérkőzése lehet. Ha a szeredaiak ugyanolyan hatékonyan használják ki az előnyöket, mint az UTE ellen pénteken és kicsit fegyelmezettebben játszanak, lehet esélyük a pontszerzésre. Annál is inkább, mivel a két csapat az idei szezonban kétszer találkozott egymással és mindkétszer szoros eredmény született. Csíkszeredában a HSC nyert hosszabbításban 4-3-ra, míg Dunaújvárosban a hazaiak 4-2 arányban.

Dab.Docler–HSC Csíkszereda 4-3

   

Inkább küzdelmes, mint színvonalas meccsen ismét nyert a Dab.Docler, de a HSC Csíkszereda is minden dicséretet megérdemel, mindkét oldalon kiválóan küzdöttek a játékosok.

Jól kezdtek az Acélbikák, az első percekben egyre-másra alakították ki a helyzeteket. A második percben például a Mestyán, Kiss, Papp hármas lépett ki és vitte a korongot két szeredai védőre, az akció végén Kiss Ákos passzolt a túloldalon érkező Papp Viktorhoz, aki nem is hibázta el a ziccert. Nem álltak le Donald MacLean tanítványai az első 5-6 percben legalább még három alkalommal kerültek tiszta gólhelyzetbe, ám a befejezésekbe mindig hiba csúszott, így az eredmény annak ellenére nem változott, hogy sokat és jól dolgozott a csapat. A HSC azonban nem csak, hogy túlélte a nehéz perceket, de egy ellentámadás során Sjölund ért bele Spady lövésébe a hetedik percben, a korong pedig védhetetlenül pattant Kalnins kapujába. Az egyenlítést követően kicsit kiegyenlítettebbé vált a játék. A 10. percben emberelőnybe került a DAB, a korongbedobás után Kiss Ákoshoz került a korong, kissé furcsán eleresztett lövése megtévesztette Kozuchot, így egy 5 másodperc alatt kihasznált emberelőnnyel újra vezettek a hazaiak. A hátralévő időben is inkább a DAB dominált, de a Csíkszereda is okozott kellemetlen perceket a DAB harmadában.

A második harmadot ismét nagy elánnal kezdték a Bikák, előbb Azari, Peterdi nagy helyzetbe, de a lehetőségek kimaradtak. Aztán 96 másodperc elteltével a HSC is odakerült a Kalnins kapuja elé, Satek révén pedig másodszor is kiegyenlített a HSC. A gól megzavarta az Újvárost, a védelem a gólt követő percekben nem állt a helyzet magaslatán, de Bíró nem tudta kihasználni, hogy teljesen egyedül vezethette kapura a korongot. Egy idő után valamennyire sikerült rendeznie sorait a hazaiaknak, támadásokban legalábbis egyenrangú partnerei voltak a HSC-nek, a védekezés azonban továbbra is akadozott. Ezzel együtt két emberhátrányt is sikerült kivédekeznie a DAB-nak, az egyikben Pavuk Attila mutatott be példamutató védekezést. A fiatal center ebben az évben nagyon hasznosan játszik, ez alkalommal korongot lopott és kapura is tört vele, a cselt megcsinálta, ám fonák húzása pár centivel eltévesztette a kaput. A túloldalon főleg Molnár Zsombor játszott veszélyesen, illetve Spady lövései is állandó veszélyt jelentettek. Ebben a húsz percben újabb gól már nem született, összességében a HSC valamivel veszélyesebben játszott, így egy inkább hajtós, mint pengés negyven percet követően megérdemelt döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

dabhsc
Fotó: Mudra László (www.dabdocler.hu)

A harmadik harmadra kicsit fáradni látszott a HSC, nem nagyon tudták tartani a lépést a DAB-bal. Ráadásul a 45. percben Curilla három darab kétperces kiállítást is összeszedett, amit egy perccel később Spady szabálytalansága követett, így két perc kettős hátrány várt Christer Dreberg tanítványaira. A HSC hősiesen védekezett és a DAB sem játszotta rosszul az előnyt, de a végén mindig kis hiba csúszott a játékba, így a gól elmaradt. Nagyobb bajnak tűnt, hogy egy kékről meglőtt és botról felpattanó korong Azari plexije alatt kötött ki, a játékos erősen vérzett, le kellett vinni. Végül a harmadik kétperces kiállításból adódó szimpla előnyt váltotta gólra a DAB, Martine lőtt keményen a kékről, Kozuch ezt még a vasra tolta, ám a kipattanót Kiss Ákos éles szögből beverte, saját maga második gólját szerezve. A továbbiakban is összeszedetten játszott a Dab.Docler, ám az 57. percben egy rossz cserét Bíró Mátyás használt ki tökéletesen és egyedül kilépve a hátvédek közül váratlanul kiegyenlített. Újra minden erejét összeszedte a DAB, és Spady második kiállítását az egész meccsen remekül játszó Pavuk Attila váltotta gólra. A gólnál Azari Zsolt ismét jégen volt, ami szintén nem kis teljesítmény volt a részéről, úgyhogy duplán örülhettek a hazai drukkerek. Ezúttal a HSC-n volt a sor, hogy egy utolsót villantson és ki tudja, honnan, de ez sikerült is, az utolsó két percben kapujukhoz szögezték a hazaiakat. Az egyenlítés azonban elmaradt, 4-3-ra nyert a DAB.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Kemény ellenfél volt ma este is a Csíkszereda, vannak csapatok akik sosem adják fel, ők közéjük tartoznak. Úgy érzem, jól játszottak a fiúk, örömteli, hogy végre mindegyik alakulat kezd magára találni emberelőnyben. S természetesen a régi nagy igazság most is előkerülhet a kalapból: a lényeg, hogy zsebünkben a három pont, s továbbra sem tudtak minket legyőzni hazai pályán! Négy nap alatt három meccset játszottunk, ebből hármat nyertünk, nincs okom tehát panaszra.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): Úgy érzem jó meccset játszottunk, hatvan percen keresztül hajtottak a fiúk, s sikerült megszorongatni a tabella elején álló csapatot. Volt esélyünk pontot szerezni, három háromnál aztán buta hibákat követtünk el, s ezen elment a mérkőzés.

MOL Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Mayer, Németh, Abonyi, Timár.
Kalnins: 90,3% (Sevela)
K
Kozuch: 89,5% (Ruczuj)
Pozsgai, Hüffner, Papp V., Azari, Szappanos
1
Pojkar, Salló, Curilla, Tranca, Bíró M.
Martine, Mestyán, Kovács, Pavuk, Peterdi
2
Nagy I., Spady, Sjölund, Sátek, Molnár Zs.
Nagy R., Erdélyi, Szepessy M., Gröschl, Kiss
3
Bors, Papp Sz., Molnár Z., Bíró O., Farkas
Hruby, Dörök, Magosi, Léránt
4
Gecse, Rokaly
Donald MacLean, David Leger
E
Christer Dreberg, Gál Sándor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:25 DAB Papp V. Kiss Peterdi
1-1 06:35 SCC Sjölund Spady
2-1 09:51 DAB PP Kiss Peterdi Gröschl
2-2 21:36 SCC Sátek Spady Sjölund
3-2 49:25 DAB PP Kiss Martine Szappanos
3-3 56:09 SCC Bíró M. Bíró O.
4-3 57:34 DAB PP Pavuk Azari Szappanos
38 Kapura lövések száma 31
10 Kiállításpercek 20

A Dab.Docler–HSC galériája

   

Videó-összefoglaló

Cimkék: , ,

Összes (59)

Utolsó hozzászólások

 1. moszkvicsslusszkulcs
    #54
  moszkvicsslusszkulcs,   

  @Kisles: Én már rég megtettem:))

 2.   #55
  terminatrix,   

  Magunkat vertük meg, de olyat még nem láttam, hogy 3 kétpercest kapjon vki...

 3.   #56
  Xardas,   

  @terminatrix: az érdekes volt. Főleg, hogy a spori először bemutatta a 10 perc fegyelmit.

 4.   #57
  Lazlee,   

  @Xardas: érdekelne mi a bemutatásbeli különbség sportszerűtlen magatartás 2 és 10 perc között.

 5.   #58
  Xardas,   

  @Lazlee: mondjuk az engem is, mert lehet hiányosak az ismereteim

 6.   #59
  acs63,   

  @Lazlee: A kétpercesnél a derékra tett kézjelzést követi a "V" (itt nem a victory-t jelenti, hanem a kettőt) felmutatása.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EWHL 16:00 KMHSAE 3-2 HVÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
NHL 01:30 MTLPHI 
  • SPÍLER TV
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk