Ott akarjuk folytatni, ahol abbahagytuk

   

A gyengélkedő Villach otthonában kezd a Fehérvár az EBEL-ben. Ellenfele mindent meg akar tenni a felzárkózásért, a Fehérvár a jó folytatásban bízik.

A nemzetközi szünet előtt a Fehérvár remek sorozatot teljesített, utolsó nyolc meccséből hetet megnyert, szép sorjában begyűjtötte az elmúlt négy szezon bajnokainak skalpját. Otthon, vagy idegenben, lényegében mindegy volt Kovács Csabáéknak.

A szép győzelmeknek köszönhetően a Volán jelenleg viszonylag kényelmes előnnyel áll az ötödik helyen, de az EBEL-ben pillanatok alatt változhat minden, annyira kiegyenlítettek az erőviszonyok. Éppen ezért nagyon fontos a szünet utáni jó kezdés. A nemzetközi szünet jó volt arra, hogy a hatalmas terhet cipelő légiósok pihenjenek egy kicsit, ugyanez azonban nem mondható el a klub 13 válogatott játékosáról, akik kemény programot teljesítettek.

A Villach messze nem úgy teljesít, ahogy azt a menedzsment és a szurkolók szeretnék, a nyáron távozott Derek Ryant és John Hughest nem sikerült pótolni. Néhányan csalódást okoztak, ennek jele, hogy a szünetben a klub megvált Francois Fortier-tól és Sean Ringrose-tól. A botladozások ellenére a Villach is egy rövidebb jó sorozatban tart, legutóbbi három hazai meccsét megnyerte, ráadásul mindhárom alkalommal 5 góllal terhelte meg ellenfele hálóját. Ez a Dornbirn és az Innsbruck ellen fölényes, a Linz ellen hosszabbításos győzelemhez volt elég.

avfvsvSAE_5274

A két csapat eddig egyszer találkozott a szezon során, a nyitófordulóban a Fehérvár 4-3-ra győzte le a villachiakat. Az előző szezonban négyszer csaptak össze a felek, akkor a Villach 4, a Fehérvár 5 pontot szerzett. A péntek esti meccsnek különösen nagy jelentősége lehet, a Fehérvár rendes játékidős győzelme esetén hét pontra húzhatna el egyik legnagyobb vetélytársától a felsőházi helyekért folytatott harcban. Ha a Villach nyer, akkor lőtávolba kerülhet, akár 3 pontra is felzárkózhat.

“Nagyon várták már a játékosok, hogy újra meccset játszhassanak – mondta a ligahonlapnak Marcus Peintner, a Villach másodedzője. – Készen állunk a csatára, igyekeztünk a szünetet kemény munkával tölteni.” A meccsen a villachiak nem számíthatnak Mario Altmannra, aki sérült.

“A legutóbbi jó sorozatunk után nagyon ígéretes pozícióba kerültünk – vélekedett Rob Pallin. – A Villach viszont kissé leszakadt, ezért mindent meg fog tenni, hogy megkezdhesse a felzárkózást. Éppen ezért nagyon veszélyesek lesznek. Jason Krog és Haydar leigazolásával két remek játékos érkezett hozzájuk. Nagyon oda kell figyelnünk a kiállításokra, mert életveszélyesek emberelőnyben. Igyekeztünk jól kihasználni a szünetet, ott akarjuk folytatni, ahol abbahagytuk.” A Fehérvárban visszatérhet Bartalis István, aki közel két hónapja sérült, és Varga Arnold, aki az előszezonban törte kulcscsontját.

Update: A játékoskeret állapota a péntek reggeli induláskor.

Villach–Fehérvár 5-4

   

A magyar csapat hiába lőtt 41-szer kapura és szerzett 4 gólt, ez kevés volt a pontszerzéshez. A VSV ugyanúgy öt gólt szerzett, mint az előző három hazai mérkőzésén.

A mérkőzés 41. másodpercében emberhátrányba került a Fehérvár, miután Lovecchiót kiküldték a játék késleltetéséért. A Villach egy percen belül kihasználta a lehetőséget Haydar révén, majd a 7. percben Krog kétgólosra növelte a VSV előnyét. A 12. perc végén emberelőnybe kerültek a magyarok, amit nem használtak ki, viszont a hazai kiegészülés után 14 másodperccel Kovács Csaba megszerezte a szépítő találatot. A 36. percben Magosi góljával egyenlített a Fehérvár, a második harmad utolsó percében pedig kiállították Benk Andrást.

A Villach kihasználta az áthúzódó emberelőnyt a harmadik harmad 53 másodpercében, McBride talált be Robinson kapujába, majd a 45. percben Alagic góljával újra kettővel vezetett a VSV. Nem telt el két perc sem, amikor Sikorcin visszaállította az egygólos különbséget, ám tíz perccel később McBride megszerezte önmaga második, csapata ötödik gólját. Három perccel a vége előtt Robinson lekorcsolyázott, Lovecchio révén sikerült felzárkózni egy gólra, egyenlíteni viszont nem. A Fehérvár 5-4-es vereséget szenvedett, hiába találta el 20-szor Lamoreaux kapuját a záró húsz percben.

EBEL, 3325 néző. Játékvezetők: Piragic, Ettlmayr, Johnstone.
Lamoureux: 90,2% (Höneckl)
K
Robinson: 86,8% (Rajna)
Bacher, Waugh, Hunter, McBride, Santorelli
1
Wehrs, Szirányi, LoVecchio, Sarauer, Banham
Jarrett, Unterluggauer, Pewal, Krog, Haydar
2
Ejdepalm, Orbán, Kovács, Sikorcin, Marino
Brunner, Pretnar, Platzer, Alagic, Lammers
3
Tokaji, Reiter, Benk, Nemes, Magosi
Siutz, Gelfanov, Nageler, Göhringer, Petrik
4
Hetényi P., Kocsis, Erdély, Vincze
Hannu Järvenpää, Markus Peintner
E
Robert Pallin, Tomas Sille
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:29 VSV PP Haydar Unterluggauer Pewal
2-0 06:16 VSV Krog Haydar Bacher
2-1 14:13 FHA Kovács Marino Sikorcin
2-2 35:26 FHA Magosi Benk Ejdepalm
3-2 40:53 VSV PP McBride Hunter
4-2 44:04 VSV Alagic Brunner Pretnar
4-3 45:49 FHA Sikorcin Orbán
5-3 55:10 VSV McBride Brunner
5-4 57:44 FHA LoVecchio Banham
38 Kapura lövések száma 41
6 Kiállításpercek 8

A Villach–Fehérvár góljai

   

A pénteki EBEL-meccs összefoglalója itt tekinthető meg.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum