Nagy harc a hatodik helyért

   

A MOL Liga alsó házi rangadóján az UTE fogadja a HSC-t. Elért pontszámban a lilák, vesztett pontok tekintetében a kékek állnak a hatodik helyen, sorsdöntő lehet, melyik csapat hány pontot visz haza ebből a párharcból.

A HSC a nemzetközi szünet után kemény idegenbeli túrával kapcsolódik be újra a MOL Liga küzdelmeibe. Ennek során pénteken az UTE vár majd rá, ahol a három pont sorsa kulcsfontosságú lehet a rájátszásba kerülésért. Jelenleg ugyanis a HSC áll a tabella utolsó helyén 10 ponttal, míg az UTE a hatodik 15-tel. Csakhogy a székely csapat kettővel kevesebb meccset játszott, így vesztett pontok tekintetében egyelőre előzik a lilákat és a Fradit is. De ezeket a pontokat persze még realizálni kéne a sikerhez. A két csapat egyszer-egyszer játszott már egymással a Megyerin és a Vákárban is, az első találkozót magabiztosan nyerték Szilassy Zoltán tanítványai, míg a másodikon csak büntetőkkel tudott nyerni a HSC. Igen komoly gond van a székely csapat idegenbeli teljesítményével, hiszen az eddig lejátszott hét találkozón mindössze egyetlen apró pontot sikerült gyűjtenie. Ezen mindenképpen változtatni kell, ha be akar kerülni a rájátszásba.

UTEHSC2

Fotó: Rózsa Zoltán

Az UTE már túl van a szünet utáni első mérkőzésén, szerdán Dunaújvárosban kapott ki 5-3-ra úgy, hogy öt perccel a vége előtt még vezetett a magyar bajnok otthonában. Annak a meccsnek a beharangozójában megírtuk, hogy tovább erősítették védelmüket a lila-fehérek, érkezett Kiss Dániel a Fehérvártól és Lindgren Dániából, ők ketten korábban a DAB-ban már dolgoztak Szilassy Zoltán keze alatt. A két hátvéd érkezése láthatóan növelte a stabilitást hátul, még akkor is, ha a meccs hajrájában nem sikerült megőrizni hidegvérüket és végül vereséget szenvedett a csapat.

Hazai pályán azonban kevésbé kell tartani hasonlóktól, ráadásul a csapat eleve jobban szerepel a Megyeri úton, mint idegenben, a tabella hátsó felébe tartozó csapatokat eddig simán verte, de a Brassótól is csak egy góllal kapott ki, a rajton pedig az Érsekújvárt fogta meg egy pontra.

A Csíkszereda nem pihent az elmúlt két hétben, négy bajnoki mérkőzést is játszott, Brassóban 5-0-s vereséget szenvedett, majd hazai pályán pontot vesztett a Steauával szemben is, amely annak ellenére a rájátszásba kerülést veszélyezteti a román bajnokságban, hogy utána Galacon aratott 6-2-es győzelmet, Csíkkarcfalván pedig a Progymet gyűrte maga alá 8-1 arányban. Az UTE ellen ennél sokkal nehezebb dolga lesz Christer Dreberg csapatának, de ezzel mindenki tisztában van a HSC-nél.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Szerdán a DAB ellen a meccs végén könnyű hibákat vétettünk, amelyet egy ennyire rutinos csatárokból álló csapat könyörtelenül kihasznál. A könnyű hibáknak azonban megvan az az előnye, hogy könnyű is őket kijavítani, ennek megfelelően már a buszon hazafele a HSC meccsre koncentráltunk, hogy ott ne kövessünk el ilyen könnyelműségeket. Csütörtökön videóztunk, még egyszer átvettük a legfontosabb követelményeket, amelyeket a játékosoknak be kell tartaniuk. Kulcsfontosságú lesz a mérkőzés, hiszen a Csíkszereda közvetlen riválisunk, de jó fizikai állapotban és jó formában várjuk a mérkőzést, bizakodó vagyok.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): A Gyergyószentmiklóssal kedden játszott mérkőzést követően igyekeztünk átnézni a pozitív és a negatív dolgokat a játékunkban. Elemeztünk. Szokásunkhoz híven egyelőre csak a pénteki, Újpest ellni összecsapásra gondolunk. Nagyon fontos, hogy az UTE első sorát megfogjuk. Oda kell figyeljünk az Elomo, Mihalik, Tapio hármasra. Nem az fogja befolyásolni a mérkőzés végeredményét, hogy mi játszottunk négy mérkőzést a román bajnokságban. Nem érzem, hogy a csapat fáradt lenne. Ellenkezőleg, a társaság nagyon éhes a sikerre. Csütörtökön már edzést is tartunk a helyszínen, majd pénteken élesben is lehet bizonyítani.

UTE–HSC Csíkszereda 4-2

   

Idegessé váló meccsen kétgólos hátrányból fordítva nyert két góllal az UTE a HSC Csíkszereda ellen, és ezzel visszavágott az október végi vereségért.

Az újpestieknél nem lépett jégre egyik finn légiósuk, Jussi Tapio. A mérkőzésen két emberelőnyből két kék vonalas átlövésgóllal szerzett vezetést a Csíkszereda. Előbb Spady, majd Pojkar lőtte ki Ágoston kapuját. Jó iramban kezdődött a mérkőzés. Itt is, ott is voltak apróbb helyzetecskék. Két banális újpesti kiállításból születtek a csíki gólok, az elsőnél Virág Tamás ütötte ki a korongot a plexi fölött, a másodiknál pedig elcserélték magukat a lilák. Ijesztő lehetett a székelyek emberelőnyös hatékonysága és a két távoli gól, mert Szilassy Zoltán kapuscserére szánta el magát. A hazaiak szerencséjére hamar jött a szépítő gól, Virág Csaba és Dömötör előkészítése találta a kapu előtt magányosan Virág Tamást, aki nem is hibázott, behúzta a kapuba a korongot. A szünetben Elomo és Curilla szólalkozott össze, mindketten kétperces pihenővel kezdték a második harmadot.

A középső játékrészben az UTE ellenállhatatlanul játszott. Rengeteg helyzet alakult ki Kozuch kapuja előtt, ám a lila támadók sokszor adósak maradtak a jó befejezésekkel. A 27. percben aztán góllá érett a hazai fölény. Egy óriási kimaradt helyzet után Elomo gyűjtötte be a korongot, tőle Mihalik kapta, aki remekül látta meg a túloldalon teljesen üresen érkező Hegyit. Neki már semmi más dolga nem volt, mint a szinte teljesen üres kapuba lőni a pakkot. Három perccel később aztán az UTE is megszerezte első emberelőnyös találatát, és ezzel együtt a vezetést is. Lindgren lövése jött ki Kozuchról, aki közben messzire kicsúszott a kapujából. A korong Mihalíkhoz került, aki oldalról az üres kapuba talált. Maradt az újpesti lendület a harmad hátralevő részére is, újabb gól azonban nem esett.

A harmadik harmad egy kimaradt szeredai emberelőnnyel kezdődött. Egy perccel azt követően, hogy kiegészült az UTE, Mihalík és Elomo készítette elő az újabb gólt. Virág Tamás kapta a kapu előtt a korongot, és másodszor is eredményes volt. Ezt követően az indulatok kezdtek eluralkodni a jégen, Hegyi támadta Kozuchot szabálytalanul, ezt Curilla akarta megtorolni. A felek végül kesztyű és sisak nélkül puszta kézzel rendezték el az ügyet egymással, Curilla került a jégen alulra, de Hegyi kapott több büntetéspercet. A maradék időben kimaradt több, mint egypercnyi HSC, és pont kétpercnyi UTE kettős emberelőny, továbbá néhány szimpla fór is, az utolsó másodpercekben pedig Sátek, Elomo és Bíró hármas produkciója végén a két szeredai került a jégre, a finn légiós pedig fejre irányuló támadásért kapott 5+20 percet. Az eredmény nem változott, a veszélyesebben játszó UTE megérdemelt 4-2-es győzelmet aratott.

A második gól után becsengettek nekünk is

   

Mindkét edző talált kivetnivalót csapata játékában az UTE-HSC meccs után. Szilassy Zoltán a rossz kezdéssel, Christer Dreberg a második harmaddal nem volt kibékülve.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: “Az elején botrányosan kezdtünk, de a második gól után becsengettek az órára nekünk is és Virág Tomi gólja nagyon jókor jött. Onnantól jól játszottunk, technikailag és fizikailag is jók voltunk, de a vége miatt bosszús vagyok. Úgy érzem, le akarták vadászni az emberemet, akit éppen ezért nem is hibáztatok azért, ahogy reagált. Persze visszanézem én is videón és utána világosabb lesz a helyzet, csak hát így lehet, hogy elveszítjük a következő meccsre.”

Christer Dreberg, vezetőedző, HSC: ”Szoros meccs volt,  nyerhetettünk volna mi is. Jól kezdtünk a két előny góllal, emellett 5 az 5 ellen is jók voltunk, de nem kellett volna utána gólt kapni. Nem volt mindegy,hogy 2-0-val vagy 2-1- gyel fordulunk. A második harmad nem volt a miénk, utána pedig próbálkoztunk becsülettel, de a sok kiállításban elfáradtunk.”

Erste Liga, Megyeri út, 292 néző. Játékvezetők: Babic, Wolf, Abonyi, Soltész.
Ágoston: 71,4% (Pleszkán: 100%)
K
Kozuch: 88,2% (Ruczuj)
Hegyi, Durák, Mihálik, Elomo, Tóth
1
Pojkar, Bors, Curilla, Sátek, Mihály
Lindgren, Kiss, Coleman, Turbucz, Gágyor
2
Spady, Nagy, Sjölund, Molnár Zs., Tranca
Ványi, Garbacz, Dömötör, Virág Cs., Virág T.
3
Salló, Papp, Bíró O., Bíró M., Farkas
Bereczki, Egyed, Pichler, Sommer
4
Gecse, Molnár Z., Geréb, Rokaly
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Christer Dreberg, Gál Sándor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:16 SCC PP Spady Nagy Molnár Zs.
0-2 14:10 SCC PP Pojkar Sjölund Sátek
1-2 15:08 UTE Virág T. Virág Cs. Dömötör
2-2 26:56 UTE Hegyi Mihálik Elomo
3-2 30:11 UTE PP Mihálik Turbucz Lindgren
4-2 43:12 UTE Virág T. Elomo Mihálik
34 Kapura lövések száma 39
68 Kiállításpercek 45

Az UTE–HSC képes összefoglalója

   

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum