Máris folytatódik a MOL Liga

   

Nincs sok idejük a csapatoknak a nemzetközi szünet után rendezni a sorokat, hiszen kedden már a címvédő Érsekújvár fogadja a Miskolcot.

A szünet a Miskolc munkájának koordinálását nehezítette meg legjobban a MOL Liga csapatai közül, hiszen öt játékossal ők képviseltették magukat legnagyobb létszámban a válogatottnál, nem beszélve Majoross Gergely vezetőedzőről, aki Rich Chernomaz szövetségi kapitány egyik segítője volt hétfőtől vasárnapig. Ezzel szemben az Érsekújvár nyugalomban rendezhette a sorait, a szlovák harmadosztályban játszottak két mérkőzést a Púchov csapata ellen. Az elsőt 14-3-ra nyerték idegenben, a másodikat 10-1-re hazai pályán. A két csapatot kisebb mértékben érintette a többi csapaton az alapszakasz egyharmadán túl átsöprő sérüléshullám. A Miskolcban csak apróbb sérülések vannak, amelyek miatt nem kell nélkülözniük egyetlen játékost sem.

NZAMIS

Egri Gergely csapatvezető kérdésünkre elmondta: “Úgy látjuk, napról napra szépen fejlődik a keret és jelentős potenciál van benne. A csapat nagyon sokat dolgozik és csiszolódik, egyre jobban összeszoknak a srácok, és ez az eredményességben is meg fog mutatkozni. Kisebb sérülésekkel bajlódunk mi is, de hál istennek semmi olyan nincs, ami miatt játékosoknak ki kellene hagyniuk meccset vagy meccseket. A szünetben az itthon maradt játékosok szerdáig pihentek, csütörtöktől jégen van a keret azon része, amelyik nem volt érdekelt a válogatott programban.”

Az Érsekújvár keretében egyetlen sérült van, Andrej Sucharda hátvéd, aki tagja volt a tavalyi All Star-csapatnak is, még a nyári felkészülés során sérült meg, visszatérésére még az idei szezonban van remény, a rájátszásra már minden valószínűség szerint rendben lesz. A keretben azonban jelentős változások történtek, október végén megváltak Robert Spisák vezetőedzőtől, a helyére érkezett az 54 éves Slavomir Chlebec, aki egy új kapust is hozott magával, Lukas Cikánek személyében. A MOL Ligában eddig egyetlen meccsen vezényelt Chlebec, akkor a Fradinak az első harmadban öt gólt ütve nyert a Zámky. Nagy kérdés, hogy az új seprűvel sikerül-e tartósan rendezni a címvédő kissé döcögősen induló szekerét.

A két csapat már kétszer találkozott egymással az idei szezonban, mindkét alkalommal roppant kiélezett csatát láthattak a szurkolók, hiszen Érsekújváron egy emlékezetes hajrát kivágva, szétlövésben nyert a borsodi csapat, míg Miskolcon 7-5-re nyertek Dansereau-ék, aki maga klasszikus mesterhármassal tett sokat a Miskolc sikerért. A két csapat egyaránt 30 ponttal áll a tabella második, illetve harmadik helyén. Számos tekintetben csak nüansznyi közöttük a különbség, az egyetlen mutató, amiben a két csapat teljesítménye jelentősen eltér egymástól, az a kapott gólok száma. Míg ugyanis a Miskolc 31, az Érsekújvár 46 gólt kapott a szezon első 15 meccsén. Ha Chlebec rendbe tudná szedni a csapat védekezését, azzal minden csapat dolgát nagyon megnehezítené.

Sucharda Ferenc (klubelnök, Érsekújvár): Mivel nálunk edzőváltás történt, így még nem tudom pontosan eldönteni, hogy lesz-e csere a keretben vagy sem. A kapuba már hoztunk új embert Cikánek személyében. További játékosok érkezése attól függ, hogy hogyan fogják a játékosok teljesíteni a új edző elképzeléseit. Nekünk a két bajnokság miatt nincs szünetünk, a múlt héten két meccset is játszottunk a szlovák harmadosztályban. Emellett készül a csapat a MOL Liga további mérkőzéseire és kezdünk kedden a Miskolc ellen hazai jégen, ahol nagyon számítunk lelkes közönségünk támogatására.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): Elvileg az ilyen szünetek után, amikor a játékosok többsége nem játszott meccset, a “korongéhségnek” nagynak kellene lennie. Ezt majd kedden este meglátjuk. Minden sportolónak a legnagyobb megtiszteltetés, ha magára húzhatja a címeres mezt. Úgy gondolom, hogy a múlt hétnek mindenki számára lehet pozitív üzenete. Akik végül nem kerültek be a szűk keretbe, azok láthatták, mi az elvárás, mennyivel kell többet dolgozniuk, hogy oda kerülhessenek. Akik ott voltak a tornán, azok a saját bőrükön érezhették, mekkora a verseny, milyen teljesítményt kell nyújtaniuk. Továbbra is a saját csapatommal foglalkozom, az Érsekújvárról úgyis mindenki tudja, hogy kitűnő játékosok alkotják. Szóval úgy gondolom, hogy ha okosan játszunk, és nyomás alá tudjuk helyezni az ellenfelünket, akkor hibára tudjuk őket kényszeríteni. Ugyanolyan fontos lesz ugyanakkor, hogy hátul szorosan zárjunk, a védekezésre is nagyon oda kell figyelnünk. Amennyiben azzal a mentalitással játszunk, amit az elmúlt mérkőzéseken mutattunk, akkor eredményesek lehetünk.

Érsekújvár–Miskolc 5-6

   

A Miskolc többször is fel tudott állni vert helyzetből Érsekújváron, és 2-5-ről visszakapaszkodva a 60. percben egyenlített, a hosszabbítást pedig pillanatok alatt megnyerte.

13 másodperces gólváltással indult a gólszüret a nemzetközi szünet utáni első, igazán őrült meccsen. Hurtaj vezetőgóljára Fliszár reagált ilyen gyorsan a 8. percben. Caladi még az első harmadban vezetést szerzett, majd a második első felében növelte csapata előnyét. Metcalfe a harmad hajrájában hozta vissza a reményt, 3-2-re szépített.

A záró játékrész sokáig emlékezetes lesz. Frolik és Caladi viszonylag gyorsan betalált Duschek kapujába, a 46. percben 5-2-nél joggal érezhette azt a csarnokban minden újvári, hogy zsebben a három pont. Majoross Gergely vezetőedző és csapata azonban nem így gondolkodott, hanem nekiállt ledolgozni a hátrányt. De ez nem ment nagykanállal, egészen az 57. percig csak egy egységet faragtak a háromból, Tóth Adrián előnyben talált be.

A hajrá azonban pazarul sikerült a borsodiak számára. Előbb Metcalfe második gólja az 5-4-et jelentett, majd az utolsó percben a kapust lehozva támadott a Miskolc, és Dudas 19 másodperccel a lefújás előtt egyenlített. 5-5 után újabb 26 másodpercre volt szükség a hosszabbításban a második Jegesmedvék-pont megszerzésére, Dansereau a győztes találat.

A MOL Liga-címvédő újabb megnyertnek látszó mérkőzést vesztett hazai pályán, ez ebben a szezonban már nem az első, nem a második ilyen alkalom. A Miskolc a szezonban harmadszor győzte le a HC Nové Zámkyt, mindháromszor hátrányból fordított. Óriási fegyvertény ez, elsősorban a csapat kiváló mentális és fizikai felkészítettségét jelzi.

Slavomir Chlebec (vezetőedző, Érsekújvár): Nagyon szerencsétlen mérkőzést játszottunk. Az ellenfelünknek nem kis adag szerencsével sikerült egyenlítenie’ de az is tény, hogy egy ilyen tapasztalt csapatnak, mint a miénk, egy 5-2-es előnyt meg kellene tudni tartania az utolsó percekben, így ellenfelünk szerencséjéért is magunkat okolhatjuk. Ez volt a második MOL Liga mérkőzésem a csapatnál. Kapust már igazoltunk, de a védelmet még meg kell erősítenünk.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): A mai mérkőzés legfontosabb tanulsága az volt, hogy van hitünk és kitartásunk a legvégső pillanatig. Ez az egyik leglényegesebb tényező, ha a végső sikert akarjuk elérni. Ma ugyan sok hibával játszottunk, de végig hittünk magunkban, ami meghozta végül a várt eredményt. Óriási fegyvertény a mai győzelmünk.

Erste Liga, Érsekújvár, 659 néző. Játékvezetők: Bachurik, Beniac, Pálkövi, Bedő.
Cikánek: 87,0% (Krajcovic)
K
Duschek: 84,4% (Bálizs)
Kowalczyk, Siska, Uram, Caladi, Chrenko
1
Gőz, Sagert, Hajós, Tóth, Dansereau
Huba, Král, Hurtaj, Frolík, Faith
2
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
Lesko, Hrudík, Podstavek, Dubec Marek, Stefanka M.
3
Vojtkó, Dósa, Nagy, Miskolczi, Fliszár
Baron, Duris A., Púchovsky, Domian, Stefanka O.
4
Ritó, Budai, Popovics, Szilágyi, Láda B.
Slavomir Chlebec, Miroslav Stefanka
E
Majoross Gergely, Mart Eerme
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:16 NZÁ Hurtaj Faith Frolík
1-1 07:29 MIS Fliszár
2-1 14:58 NZÁ PP Caladi Kowalczyk
3-1 27:51 NZÁ Caladi Chrenko Uram
3-2 38:27 MIS Metcalfe Cohen Boyle
4-2 41:12 NZÁ Frolík Faith Hurtaj
5-2 45:24 NZÁ Caladi Chrenko
5-3 48:55 MIS PP Tóth Sagert Dudas
5-4 56:18 MIS Metcalfe Becze Dudas
5-5 59:41 MIS Dudas Cohen Dansereau
5-6 60:26 MIS Dansereau
32 Kapura lövések száma 46
4 Kiállításpercek 18

Az Érsekújvár–Miskolc képei

 

Az Érsekújvár–Miskolc meccs 11 gólja

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum