Idén először játszik Pesterzsébeten a DAB

   

A Fradi pedig a kéthetes nemzetközi szünet alatt rendezhette sorait, a szurkolók saját szemükkel győződhetnek meg arról, mennyit változott a csapat játéka.

A Dab.Docler azok után, hogy szerdán az UTE ellen a hajrában mutatott összeszedett játékkal, ha nehezen is, de nyert, pénteken a szintén a tabella alsó harmadába Ferencvároshoz látogat. A szerdai mérkőzés kiválóan megmutatta azokat a hiányosságokat, amikről Azari Zsolt klubelnök blogunknak adott interjújában is beszélt. A csapat a meccs legnagyobb részében mentálisan gyenge játékot mutatott, ha az UTE csapatában kicsit nagyobb a rutin vagy több szerencséjük van, akkor lehozhatta volna azt a pár percet egállal és megnyerhette volna a mérkőzést. Nagy kérdés, a Ferencváros ellen mennyit képesek javulni az Acélbikák, illetve hogy maga a Fradi milyen játékra képes.

A zöld-fehér egyesületnél nem úgy alakult a szezonkezdet, ahogyan azt eltervezték, az UTE elleni első vereséget követően, szeptember végén, mindössze öt meccsel az alapszakasz kezdete után megváltak a Dobos–Nygren edzőpárostól, helyükre érkezett a Szakács–Orbán páros. Mindennek hátteréről a vezetőség egy szokatlanul őszinte hangulatú ankét keretében tájékoztatta a szurkolókat. A gondokat tetézte, hogy a csapattól Debrecenbe távozott Sijka, míg Croteau-nak a szakvezetés köszönte meg a munkáját. Szakács Ferenc vezetőedző mérlege felemásra sikeredett, alapvető változást nem tudott elérni a csapat teljesítményében, az általa dirigált 11 meccsen nyolc pontot szereztek játékosai, a HSC-t otthon hosszabbításban, idegenben pedig rendes játékidőben, míg a Miskolcot hatalmas meglepetésre hazai pályán győzték le.

dabftc
Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A nemzetközi szünet tehát talán a Fradinak jött a legjobban, kemény minialapozást és a játékoskeret megerősítését ígérte a szakvezetés. Ez meg is valósult, Kramartól elköszöntek, érkezett viszont két cseh légiós, akik nagy erősítést jelenthetnek a csapat számára. A DAB elleni pénteki mérkőzés tehát az elmúlt két hétben elvégzett munkáról ad visszaigazolást, bár nyilván az új edző által szabott új irányok elsajátításához még további időre lehet szükség. Az mindenesetre bizakodásra adhat okot, hogy a két csapat idén kétszer játszott egymás ellen, mindkétszer Dunaújvárosban és mindkét alkalommal pusztán egy góllal tudott nyerni a hazai csapat.

Szakács Ferenc (vezetőedző, FTC): Kemény időszak van a hátunk mögött, megdolgoztattuk a fiúkat a szünetben. Reméljük, látszani fog az eredmény! Robert Marton térde megsérült, egyelőre nem tudjuk, mennyi idő, mire felépül. Ígéretes légiósokat hoztunk, mindketten játszanak holnap, majd a meccsen eldől, mire képesek. Kramartól elbúcsúztunk, és egy magyar fiatalt, Hardi Richárdot leigazoltunk. Reméljük, jól muzsikál a csapat a következő meccseken.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Bár vezetjük a bajnokságot, az utóbbi időben nem minden esetben sikerült azt a taktikát követnie a játékosainknak, amit kértünk. Ezen mindenképpen javítani kell, mert minden ellenfelünk erős, veszélyes – s természetesen mindenki az első helyezettet próbálja legyőzni. Persze nem kell pánikba esni sem, egyszerűen jobban, hatékonyabban, keményebben kell dolgozni. Nagyon remélem, hogy a Ferencváros ellen sikerül már néhány apróbb javulást eszközölni, mert a zöld-fehérek életveszélyesek otthon. Kőkemény, száz százalékos munkát várok péntek este minden játékostól, aki jégre lép

Ferencváros–Dab.Docler 2-4

   

A dunaújvárosiak a második harmad végét megnyomva kétgólos győzelmet arattak egy remek iramú mérkőzésen.

A Ferencváros kapujában az előzetes hírekkel ellentétben mégis Robert Marton állt, akinek térdsérülése nem annyira súlyos. A mérkőzést a Dab.Docler kezdte aktívabban, a 3. percben viszont Sevelának kellett védenie Kiss Gábor lövésénél. A nagyon jó iramú játék során mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a 8. percben Sevela mutatott be hatalmas bravúrt. A mérkőzés első kiállítása a 10. percben jött el, amikor Magosi botja találta el Rafaj arcát. Az első ferencvárosi emberelőny után szinte azonnal jött is a második, a kiegészülés után Galanisz ült ki bottal akasztásért. Mindkét hátrányt kivédekezték a vendégek, már öt az öt ellen Papp Csaba éles szögből lőtt, de Seveláról nem került be a kapuba a korong. A harmad utolsó nagy lehetősége Rafajhoz fűződött, aki egy elhozott buli után azonnal lőtt.

A második játékrészt olyan tempóban folytatták a csapatok, amilyenben az elsőt abbahagyták, felváltva alakítottak ki lehetőségeket. A 26. percben megszerezte a vezetést az FTC, Horváth András juttatta közelről Sevela kapujába a korongot. A ferencvárosiak kevesebb mint két percig örülhettek az előnynek, ugyanis Pavuk Attila lövése az egyik zöld-fehér játékoson megpattant, a Dab.Docler egyenlített. A 29. percben Marton lábbal védése közben elmozdult a kapuja, amiért kétperces büntetést kapott. Az első dunaújvárosi emberelőnynél Hegyi Ádám kiugrott, lövését fogta Sevela, majd ütközött egymással a két játékos, Martine ment oda megvédeni a kapusát, ezért Hegyi és Martine is kiült a büntetőpadra. Az FTC kiegészülése után szinte azonnal ki is küldték Tvrdeket palánkra lökésért, így továbbra is emberelőnyben játszhatott a Dab.Docler. A második előnyüket kihasználták a vendégek, egy kapu mögüli passzra Azari érkezett, közelről bevágta, vezettek a dunaújvárosiak. Néhány perccel később Mikusovic passzából Dubek egyenlíthetett volna, de Sevela védett. A 36. percben újra a büntetőpadra került Tvrdek, úgy tűnt, az FTC kivédekezi a hátrányt, ám 1 másodperccel a lejárta előtt Hüffner kék vonalas lövésébe beleért Kiss Ákos, a korong így utat talált Marton mamutjai között a kapuba. A harmad utolsó percében Kovács Viktort üresen hagyták a ferencvárosi védők, aki nyugodtan átvette a korongot és fonákkal
belőtte azt, így háromgólos dunaújvárosi előnnyel mentek szünetre a csapatok.

A záró húsz perc 7. másodpercében bottal akasztotta ellenfelét Pozsgai. A ferencvárosiak felálltak öt a négy ellen, de nem használták ki az emberelőnyt, a 44. percben viszont Borbás Gergely egy kijátszott akció után megszerezte az FTC második gólját. A hazai találat után még aktívabbá váltak az együttesek, többnyire Sevelának akadt feladata. Az 52. percben Szappanost küldték ki két percre testre ütésért, a hátrányt kivédekezte a Dab.Docler. A ferencvárosiak hajtottak a harmadik góljukért, hiába. Egy perccel a vége előtt Sevela kiment a kapu mögé a korongért, a dunaújvárosi kapus elesett, Tvrdeket kiállították. A Dab.Docler lepörgette a hátralévő időt, 4-2-re nyert, növelte előnyét a tabella élén.

Szakács Ferenc, vezetőedző, Ferencváros: „Jó iramú mérkőzés volt, de amíg a helyzeteit nem vagyunk képesek belőni, addig nem tudunk nyerni. Dolgoztunk, erőben látszik, hogy most már odaérünk, de talált a DAB a második harmadban három olyan gólt, amibe beleszúrtak, mi pedig nem tudjuk belőni a helyzeteinket, sajnos.”

Donald MacLean, vezetőedző, Dab.Docler: „Tudtuk, hogy keményen jönnek majd ki az első harmadra, voltak jó helyzeteik, és jó emberelőnyük is, de sikerült elhárítanunk a veszélyt. Sevela remekül védett. A második harmadban kihasználtuk a lehetőségeinket, és eldöntöttük a meccset. A harmadik játékrész kemény volt, de összességében elégedett vagyok.”

MOL Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 200 néző. Játékvezetők: Gangel, Druga, Pálkövi, Berger.
Marton: 77,8% (Budai)
K
Sevela: 93,1% (Kalnins)
Hegyi, Cerny, Tvrdek, Novák, Kiss G.
1
Pozsgai, Hüffner, Papp V., Azari, Szappanos
Horváth, Guren, Dubek, Rafaj, Mikusovic
2
Martine, Mestyán, Pavuk, Peterdi, Galanisz
Lencsés, Lévai, Pál, Revák, Hardi
3
Nagy, Erdélyi, Szepessy M., Gröschl, Kiss Á.
Galló, Borbás, Németh, Farkas, Papp Cs.
4
Hruby, Dörök, Kovács, Magosi, Léránt
Szakács Ferenc, Orbán György
E
Donald MacLean, David Leger
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 25:02 FTC Horváth Kiss G. Novák
1-1 26:46 DAB Pavuk Azari Szappanos
1-2 31:42 DAB PP Azari Pavuk Szappanos
1-3 37:38 DAB PP Kiss Á. Hüffner Gröschl
1-4 39:07 DAB Kovács Martine
2-4 43:50 FTC Borbás Revák Papp Cs.
29 Kapura lövések száma 18
20 Kiállításpercek 10

Az FTC–Dab.Docler képei

   

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
január 15., vasárnap
EBYSL 12:10 MACRBS 3-4 HVÉGE
EBYSL 14:30 MZAAVS 2-3 HVÉGE
EBYSL 16:20 VSVDMJ 3-2VÉGE
EBYSL 16:40 VASSLL 1-2VÉGE
EBEL 17:00 AVSG99 1-5VÉGE
EBYSL 17:00 HKBZNO 1-5VÉGE
MOL 17:00 GALMAC 1-7VÉGE
MOL 18:30 DHKTIT 4-3VÉGE
január 16., hétfő
U18 17:15 MISPEF 10-2VÉGE
MOL 17:30 BRAMAC 0-3VÉGE
MOL 18:00 UTEDAB 4-1VÉGE
  • M4 SPORT
január 17., kedd
MOL 17:00 GALSCC 2-3VÉGE
MOL 18:30 MISFTC 7-4VÉGE
január 18., szerda
KHL 15:00 MMGAVG 
  • SPORT 2
U20 16:50 KMHMIS 
U20 19:30 MACZEG 
január 19., csütörtök
NHL 01:35 MTLPIT 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKSJS 
  • SPÍLER TV
U18 15:30 DHKPEF 
U18 16:00 AVSUTE 
U18 16:00 ETOMIS 
EBYSL 17:40 VASMZA 
EBYSL 18:00 AVSVIC 
MOL 18:00 DABBRA 
U18 18:10 VASMAC 
január 20., péntek
EBJL   HKBMAC 
NHL 01:05 CBJOTT 
  • SPÍLER TV
U20 14:30 DHKAVS 
MOL 18:00 UTEBRA 
MOL 18:30 TITSCC 
MOL 19:00 FTCGAL 
EBEL 19:15 G99AVS 
január 21., szombat
NHL 01:05 BOSCHI 
  • SPÍLER TV
EBJL 12:40 HKBVIC 
EBYSL 14:30 RBSHKB 
EBJL 15:00 UTEEHL 
EBJL 16:10 MACOHC 
EBYSL 17:00 DMJOLL 
EBYSL 18:00 EHLMAC 
MOL 18:00 MACGAL 
EBJL 18:30 MRBDMJ 
MOL 18:30 MISSCC 
EBJL 18:55 VSVAVS 
NHL 21:05 WINSTL 
  • SPÍLER TV
január 22., vasárnap
EBJL   ZASVAS 
NHL 04:00 CGYEDM 
  • SPÍLER TV
EBYSL 12:00 RBSMAC 
EBJL 15:30 RBSETO 
EBYSL 15:40 VASTRK 
EBYSL 15:40 ZNOHKB 
EBYSL 17:30 SLLAVS 
MOL 18:00 BEOTIT 
MOL 18:00 FTCBRA 
EBEL 18:15 AVSVSV 
  • M4 SPORT
MOL 18:30 MACUTE 
NHL 21:05 PITBOS 
  • SPÍLER TV
január 23., hétfő
MOL 18:00 BEODAB 
MOL 18:00 DHKSCC 
  • M4 SPORT
MOL 18:30 MISGAL 
január 24., kedd
U20 18:40 AVSKMH 
január 25., szerda
MK   MACDHK 
MK   MISDAB 
U20   DHKMAC 
U20 18:40 KMHVAS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk