Idén először játszik Pesterzsébeten a DAB

   

A Fradi pedig a kéthetes nemzetközi szünet alatt rendezhette sorait, a szurkolók saját szemükkel győződhetnek meg arról, mennyit változott a csapat játéka.

A Dab.Docler azok után, hogy szerdán az UTE ellen a hajrában mutatott összeszedett játékkal, ha nehezen is, de nyert, pénteken a szintén a tabella alsó harmadába Ferencvároshoz látogat. A szerdai mérkőzés kiválóan megmutatta azokat a hiányosságokat, amikről Azari Zsolt klubelnök blogunknak adott interjújában is beszélt. A csapat a meccs legnagyobb részében mentálisan gyenge játékot mutatott, ha az UTE csapatában kicsit nagyobb a rutin vagy több szerencséjük van, akkor lehozhatta volna azt a pár percet egállal és megnyerhette volna a mérkőzést. Nagy kérdés, a Ferencváros ellen mennyit képesek javulni az Acélbikák, illetve hogy maga a Fradi milyen játékra képes.

A zöld-fehér egyesületnél nem úgy alakult a szezonkezdet, ahogyan azt eltervezték, az UTE elleni első vereséget követően, szeptember végén, mindössze öt meccsel az alapszakasz kezdete után megváltak a Dobos–Nygren edzőpárostól, helyükre érkezett a Szakács–Orbán páros. Mindennek hátteréről a vezetőség egy szokatlanul őszinte hangulatú ankét keretében tájékoztatta a szurkolókat. A gondokat tetézte, hogy a csapattól Debrecenbe távozott Sijka, míg Croteau-nak a szakvezetés köszönte meg a munkáját. Szakács Ferenc vezetőedző mérlege felemásra sikeredett, alapvető változást nem tudott elérni a csapat teljesítményében, az általa dirigált 11 meccsen nyolc pontot szereztek játékosai, a HSC-t otthon hosszabbításban, idegenben pedig rendes játékidőben, míg a Miskolcot hatalmas meglepetésre hazai pályán győzték le.

dabftc
Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A nemzetközi szünet tehát talán a Fradinak jött a legjobban, kemény minialapozást és a játékoskeret megerősítését ígérte a szakvezetés. Ez meg is valósult, Kramartól elköszöntek, érkezett viszont két cseh légiós, akik nagy erősítést jelenthetnek a csapat számára. A DAB elleni pénteki mérkőzés tehát az elmúlt két hétben elvégzett munkáról ad visszaigazolást, bár nyilván az új edző által szabott új irányok elsajátításához még további időre lehet szükség. Az mindenesetre bizakodásra adhat okot, hogy a két csapat idén kétszer játszott egymás ellen, mindkétszer Dunaújvárosban és mindkét alkalommal pusztán egy góllal tudott nyerni a hazai csapat.

Szakács Ferenc (vezetőedző, FTC): Kemény időszak van a hátunk mögött, megdolgoztattuk a fiúkat a szünetben. Reméljük, látszani fog az eredmény! Robert Marton térde megsérült, egyelőre nem tudjuk, mennyi idő, mire felépül. Ígéretes légiósokat hoztunk, mindketten játszanak holnap, majd a meccsen eldől, mire képesek. Kramartól elbúcsúztunk, és egy magyar fiatalt, Hardi Richárdot leigazoltunk. Reméljük, jól muzsikál a csapat a következő meccseken.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Bár vezetjük a bajnokságot, az utóbbi időben nem minden esetben sikerült azt a taktikát követnie a játékosainknak, amit kértünk. Ezen mindenképpen javítani kell, mert minden ellenfelünk erős, veszélyes – s természetesen mindenki az első helyezettet próbálja legyőzni. Persze nem kell pánikba esni sem, egyszerűen jobban, hatékonyabban, keményebben kell dolgozni. Nagyon remélem, hogy a Ferencváros ellen sikerül már néhány apróbb javulást eszközölni, mert a zöld-fehérek életveszélyesek otthon. Kőkemény, száz százalékos munkát várok péntek este minden játékostól, aki jégre lép

Ferencváros–Dab.Docler 2-4

   

A dunaújvárosiak a második harmad végét megnyomva kétgólos győzelmet arattak egy remek iramú mérkőzésen.

A Ferencváros kapujában az előzetes hírekkel ellentétben mégis Robert Marton állt, akinek térdsérülése nem annyira súlyos. A mérkőzést a Dab.Docler kezdte aktívabban, a 3. percben viszont Sevelának kellett védenie Kiss Gábor lövésénél. A nagyon jó iramú játék során mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a 8. percben Sevela mutatott be hatalmas bravúrt. A mérkőzés első kiállítása a 10. percben jött el, amikor Magosi botja találta el Rafaj arcát. Az első ferencvárosi emberelőny után szinte azonnal jött is a második, a kiegészülés után Galanisz ült ki bottal akasztásért. Mindkét hátrányt kivédekezték a vendégek, már öt az öt ellen Papp Csaba éles szögből lőtt, de Seveláról nem került be a kapuba a korong. A harmad utolsó nagy lehetősége Rafajhoz fűződött, aki egy elhozott buli után azonnal lőtt.

A második játékrészt olyan tempóban folytatták a csapatok, amilyenben az elsőt abbahagyták, felváltva alakítottak ki lehetőségeket. A 26. percben megszerezte a vezetést az FTC, Horváth András juttatta közelről Sevela kapujába a korongot. A ferencvárosiak kevesebb mint két percig örülhettek az előnynek, ugyanis Pavuk Attila lövése az egyik zöld-fehér játékoson megpattant, a Dab.Docler egyenlített. A 29. percben Marton lábbal védése közben elmozdult a kapuja, amiért kétperces büntetést kapott. Az első dunaújvárosi emberelőnynél Hegyi Ádám kiugrott, lövését fogta Sevela, majd ütközött egymással a két játékos, Martine ment oda megvédeni a kapusát, ezért Hegyi és Martine is kiült a büntetőpadra. Az FTC kiegészülése után szinte azonnal ki is küldték Tvrdeket palánkra lökésért, így továbbra is emberelőnyben játszhatott a Dab.Docler. A második előnyüket kihasználták a vendégek, egy kapu mögüli passzra Azari érkezett, közelről bevágta, vezettek a dunaújvárosiak. Néhány perccel később Mikusovic passzából Dubek egyenlíthetett volna, de Sevela védett. A 36. percben újra a büntetőpadra került Tvrdek, úgy tűnt, az FTC kivédekezi a hátrányt, ám 1 másodperccel a lejárta előtt Hüffner kék vonalas lövésébe beleért Kiss Ákos, a korong így utat talált Marton mamutjai között a kapuba. A harmad utolsó percében Kovács Viktort üresen hagyták a ferencvárosi védők, aki nyugodtan átvette a korongot és fonákkal
belőtte azt, így háromgólos dunaújvárosi előnnyel mentek szünetre a csapatok.

A záró húsz perc 7. másodpercében bottal akasztotta ellenfelét Pozsgai. A ferencvárosiak felálltak öt a négy ellen, de nem használták ki az emberelőnyt, a 44. percben viszont Borbás Gergely egy kijátszott akció után megszerezte az FTC második gólját. A hazai találat után még aktívabbá váltak az együttesek, többnyire Sevelának akadt feladata. Az 52. percben Szappanost küldték ki két percre testre ütésért, a hátrányt kivédekezte a Dab.Docler. A ferencvárosiak hajtottak a harmadik góljukért, hiába. Egy perccel a vége előtt Sevela kiment a kapu mögé a korongért, a dunaújvárosi kapus elesett, Tvrdeket kiállították. A Dab.Docler lepörgette a hátralévő időt, 4-2-re nyert, növelte előnyét a tabella élén.

Szakács Ferenc, vezetőedző, Ferencváros: „Jó iramú mérkőzés volt, de amíg a helyzeteit nem vagyunk képesek belőni, addig nem tudunk nyerni. Dolgoztunk, erőben látszik, hogy most már odaérünk, de talált a DAB a második harmadban három olyan gólt, amibe beleszúrtak, mi pedig nem tudjuk belőni a helyzeteinket, sajnos.”

Donald MacLean, vezetőedző, Dab.Docler: „Tudtuk, hogy keményen jönnek majd ki az első harmadra, voltak jó helyzeteik, és jó emberelőnyük is, de sikerült elhárítanunk a veszélyt. Sevela remekül védett. A második harmadban kihasználtuk a lehetőségeinket, és eldöntöttük a meccset. A harmadik játékrész kemény volt, de összességében elégedett vagyok.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 200 néző. Játékvezetők: Gangel, Druga, Pálkövi, Berger.
Marton: 77,8% (Budai)
K
Sevela: 93,1% (Kalnins)
Hegyi, Cerny, Tvrdek, Novák, Kiss G.
1
Pozsgai, Hüffner, Papp V., Azari, Szappanos
Horváth, Guren, Dubek, Rafaj, Mikusovic
2
Martine, Mestyán, Pavuk, Peterdi, Galanisz
Lencsés, Lévai, Pál, Revák, Hardi
3
Nagy, Erdélyi, Szepessy M., Gröschl, Kiss Á.
Galló, Borbás, Németh, Farkas, Papp Cs.
4
Hruby, Dörök, Kovács, Magosi, Léránt
Szakács Ferenc, Orbán György
E
Donald MacLean, David Leger
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 25:02 FTC Horváth Kiss G. Novák
1-1 26:46 DAB Pavuk Azari Szappanos
1-2 31:42 DAB PP Azari Pavuk Szappanos
1-3 37:38 DAB PP Kiss Á. Hüffner Gröschl
1-4 39:07 DAB Kovács Martine
2-4 43:50 FTC Borbás Revák Papp Cs.
29 Kapura lövések száma 18
20 Kiállításpercek 10

Az FTC–Dab.Docler képei

   

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum