A Debrecen még nyeretlen a Brassó ellen

   

A MOL Liga-újoncnak mindennél nagyobb szüksége van a győzelemre, mivel utolsó sikerét október 14-én aratta. A Brassó viszont kirobbanó formában érkezik a hajdúságiakhoz, így éles meccsre van kilátás.

Szezonbeli harmadik mérkőzésére készül egymás ellen a Debrecen és a Brassó, és bár a pénteki házigazdának még nem sikerült legyőznie ellenfelét, eddig mindkétszer nagyon szoros eredmény született. Debrecenben egy őrült meccsen 5-4-re nyert a Brassó, míg Brassóban Hietamaki emberelőnyben szerzett gólja döntött a hosszabbításban. Mindkét csapatnak egyformán fontos a győzelem, hiszen a Brassó jelenleg negyedik, bár vesztett pontok tekintetében gyakorlatilag nincs különbség a második Miskolchoz és a harmadik Érsekújvárhoz képest. Egy debreceni győzelemmel tovább zárkózna az élmezőnyhöz.

DHKBRA

Fotó: Molnár Dénes

A Debrecen jelenleg az ötödik helyen tanyázik, 15 meccsen 18 pontot gyűjtöttek Ladányiék. Lehetett volna ez sokkal több is, ám a csapatot a legrosszabbkor sújtotta a sérüléshullám. Október elején Érsekújvárból hoztak el pontot, majd sorozatban négy, nagy arányú győzelmet arattak, sorrendben az UTE, a Csíkszereda, a Fradi és az Érsekújvár ellen, amikor megsérült a csapat legponterősebb játékosa, Ladányi Balázs. Ezt követően kikaptak Miskolcon, majd a sérültlistára – amelyen már a szezon eleje óta szerepel Horváth Dávid és Vaszjunyi Artyom neve – felkerült Szicsov és Kuriljuk is. A szorult helyzetetben nagy segítséget jelentett, hogy időközben érkezett egy új orosz kapus, Borogyin, illetve a csatársorba Hári Norbert és Sijka Dusan, valamint az utánpótláscsapatból is sikerrel hoztak fel egy-két játékost.

Ezzel együtt a nyeretlenségi széria a miskolci zakó óta tart, a nemzetközi szünetre úgy mentek el a csapatok, hogy az utolsó öt meccsen nem nyert a DHK, mindössze 2 pontot gyűjtött a 15-ből. Nagy kérdés, hogy a sérültek mikor térhetnek vissza, illetve hogy nélkülük mennyit tud javulni a csapat teljesítménye. Információink szerint Ladányi térdműtéte után már elkezdte a szárazedzéseket, de visszatérésére a hónap végéig várni kell. Vaszjunyin minden bizonnyal játszhat pénteken, akárcsak Szicsov. Kuriljuk fekvőgipszben van, Oroszországban lábadozik, a teljes felépülése még 4-6 hetet vehet igénybe. A legrosszabb hírek Horváth Dávidról érkeztek, ő a junioroknál megpróbálkozott a játékkal, de úgy néz ki, ez a szezon rámegy a rehabilitációjára.

A Brassó a szünet alatt a román bajnokságban játszott, melyet jelenleg 1 ponttal vezet. A Steauától ugyan kikapott, de a szabályok értelmében ezeken a meccseken nem játszhatott a légiós kapus, Patrik Polc, aki Debrecenben természetesen már ott lesz a keretben, és feltehetően ő is kezd majd a kapuban. Sérültek náluk is vannak, a régóta hiányzó Zsók Levente bokája újra megsérült, míg Fodor Csanád orra a HSC elleni román bajnokin tört el, játéka bizonytalan.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Kisebb szünet után kell felvennünk újra a ritmust, jó formába kell lendülnünk. A nemzetközi szünetben a játékosok 2 nap pihenőt kaptak, azt is az erdélyi túra után. Azóta napi 1-1 jeges és szárazedzéssel készültünk végig. Kemény munkát követeltünk meg a fiúktól, szombaton és vasárnap sem kaptak pihenőt. Most nem engedhetjük meg, hogy a sérültjeink végre visszatérnek és gyenge mérkőzéseket játszunk. Az elmúlt héten próbáltuk a hibákat kijavítani, átbeszélni, átgondolni a dolgokat a rossz széria után. A Brassót még nem sikerült ez idáig legyőznünk, de ez nem sokon múlt. Természetesen a győzelem a cél és mindenekfelett egy fegyelmezett, jó játék. Szeretném, ha mindenki ki tudná magából hozni a legjobbat.

Jerry Andersson (vezetőedző, Brassó): Három nagyon nehéz idegenbeli mérkőzés vár ránk azok után, hogy a román bajnokságban játszottunk kétszer. Kedden Galacból érkeztünk haza, nem sok időnk volt tehát pihenni, edzettünk egyet és indultunk is Debrecenbe. Egyszer már sikerült győznünk Debrecenben, célunk most sem más, mint a három pont megszerzése, hogy tovább növeljük a két csapat közötti távolságot a tabellán.

Debrecen–Brassó 4-3

   

A DHK kétgólos hátrányból felállva, büntetőkkel verte a brassóiakat.

A 2. fordulóban megsérült Vaszjunyin Artyom közel két hónap kihagyás után újra játékra jelentkezett a Debrecen színeiben. Csapata számára jól is indult a meccs, Hári Norbert már a 3. percben vezetést szerzett. Ez volt a 19 éves csatár 10. pontja (4+6) a MOL Ligában, a 9. mérkőzésén. Egy-két percig még oda-vissza hoki folyt a jégen, azt követően a Brassó felpörgött és végig uralta a harmadot. A vendégcsapat sokat támadott, sokszor játszotta meg a kapu előtti területet, ebből következően jöttek a helyzetei folyamatosan. 4 a 4 elleni játékban Hietamaki egyenlített, majd előnyben Fodor Csanád volt eredményes, a lefújás előtt nem sokkal pedig Péter Róbert gólja már 3-1-es Brassó-vezetést eredményezett. A látottak alapján még tán a kétgólos előny sem volt túlzás.

A második harmadban nagy akarással jött ki a hazai csapat, de a Brassó ragaszkodott a kétgólos előnyéhez, és nagyon keményen ellenállt a debreceniek támadásaink, sőt hamarosan ismét átvette az irányító szerepet. Sok helyzetet dolgoztak ki a csapatok, a védőmunkában egyik sem jeleskedett, de a kapusok helyt álltak a védelmek helyett. A DHK-nál túl sok volt az egyéni megoldás, egyedül a sérüléséből visszatért Szicsov volt igazán önzetlen a helyzeteknél, ő viszont túlzásba vitte, kétszer is passzolt, amikor lövőhelyzetben volt. A három kapott gól ellenére Borogyin nagyon jól védett a meccsen.

Érdekes indult a harmadik harmad. Patrik Polc olyan öt percet produkált, amilyet csak nagyon ritkán látni tőle, háromszor is hibázott. Ennek folyományaként előbb Könczei Áron, majd emberelőnyben Sijka Dusan talált a kapujába, így a 45. percben kiegyenlített a Debrecen, 3-3-ra állt a meccs. Lendületben maradt a DHK, de a Brassó sem csuklott össze, nyílt, pörgős játékrész kerekedett ebből, perceken belül bármelyik csapat megszerezhette volna a negyedik gólt. Több találat nem született a rendes játékidő hátralévő részében, ahogyan az ötperces hosszabbításban sem. A büntetőkből a hazaiak jöttek ki jobban, Hári és Berta debreceni oldalról belőtte, míg a vendégektől Saluga és Obsut kihagyta. A Debrecen 4-3-ra nyert, a Brassó nem tudott sokkal közelebb zárkózni a dobogósokhoz.

Jevgenyij Muhin, vezetőedző, Debrecen: “Úgy léptünk pályára, hogy nagyon összeszedettek voltunk. Jól indult a mérkőzés és gólt is szereztünk gyorsan. De ezután fejvesztve megindult mindenki gólt lőni és jöttek a hibák, amelyekért meg is büntetett az ellenfél. Két gólt kaptunk, igaz emberhátrányból. De le a kalappal a fiúk előtt, mert a harmadik játékrészben azt csinálták, amit kell. A mai meccsen a kapus teljesítményét emelném ki, hiszen a játék jelentős része a mi kapunk előtt zajlott és jól teljesített.”

Jerry Andersson, vezetőedző, Brassó: “Négy teljesen tiszta helyzetet hagytunk ki, ezért bosszús vagyok. A hazai csapat meglepően harcias volt. A mérkőzésen nagyon sok lövésünk volt, mégis kevés gól született. Jó pár mérkőzésen vagyok már túl a csapatommal és azt kell mondjam, hogy ez a meccs a 3 legjobb között volt. Nagyon fontos pontokat hagyunk itt Debrecenben. Örülök a megszerzett 1 pontnak is, de fáj, hogy elveszítettük a meccset.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 320 néző. Játékvezetők: Haszonits, Sós, Sipos, Muzsik.
Borogyin: 94,6% (Tőke)
K
Polc: 84,0% (Fülöp)
Jemeljanov, Csíki, Könczei, Dancsfalvi, Sijka
1
Filip, Obsut, Molnár, Mihály, Klouda
Szagyikov, Voronov, Hári, Kaszkov, Szicsov
2
Piszarenko, Hietamaki, Péter R., Saluga, Virág
Prakab, Tőkési, Berta, Barabás, Vaszjunyin
3
Imecs, Nagy, Fodor, Antal, Petres
Okos
4
János, Bálint, Péter Zs., Márton
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
E
Jerry Bjorn Andersson, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:57 DHK Hári Szicsov Kaszkov
1-1 12:56 BRA Hietamaki Antal Petres
1-2 15:12 BRA PP Fodor Filip Antal
1-3 19:36 BRA Péter R. Saluga Virág
2-3 41:39 DHK Könczei Sijka Berta
3-3 44:49 DHK PP Csíki Berta Sijka
4-3 65:00 DHK GWS Hári
25 Kapura lövések száma 56
10 Kiállításpercek 6

A Debrecen–Brassó képei

   

Videó-összefoglaló

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum