Mire megy a megerősített UTE a bajnok otthonában?

   

A nemzetközi szünetben alaposan megerősítette védelmét Szilassy Zoltán csapata, a Dab.Docler ellen szüksége is lehet a szoros védelemre: a legtöbb és a legkevesebb kapott gólt kapó csapat találkozik.

Az alapszakasz egyharmada után az UTE felemás mérleggel vonult szünetre. A lila-fehér csapat részéről az előrelépés egyértelmű az előző szezonokhoz képest, amit jól mutat a tabellán elfoglalt hatodik hely is. Mindazonáltal a szakvezetés és a szurkolók is joggal bosszankodhattak, mert kicsivel több rutinnal ez lehetett volna sokkal jobb is. Az egyik legfájóbb pont minden bizonnyal a rendkívül gólképes hátsó alakzat lehetett, a 15 meccsen kapott 67 gól messze a legrosszabb mutató a mezőnyben. Nem is nézte tétlenül a szakvezetés mindezt, a fiatal lett hátvéd Demiters helyére a rutinos Lindgren érkezett, míg a Fehérvártól kölcsönbe megkapták Kiss Dánielt. A fiatal hátvéd Szilassy ötödik idei igazolása az egykori dunaújvárosi csapatából.

A DAB játéka idén jelentősen különbözik akár a J.P. MacCallum, akár a Stephan Lundh alatt megszokottól. A csapat idén nem elsősorban a támadójátékára, hanem a védekezésre épít. Három együttes is több gólt szerzett a dunaújvárosiaknál, viszont senki nem kapott olyan kevés gólt, mint a Dab.Docler. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a Miskolc mindössze hárommal kapott több találatot, viszont két meccsel többet játszott. Jókor jött a szünet a DAB-nak, hiszen az utolsó, Ferencváros elleni mérkőzést két sorral fejezték be a sok sérült miatt. Közülük mindenki felépült, egyedül Somogyi Balázsnak kell még várnia a teljes gyógyulásra. A csapat kerete idén mennyiségre egyelőre vékonyabb, mint a korábbi szezonokban, ráadásul mindössze két légióst foglalkoztat, a klubtól kapott információk szerint továbbra is keresnek két légióst, de nem mindenáron, vagyis a tervek szerint csak olyan igazolás jöhet szóba, aki valódi erősítést jelent.

A Dab.Docler és az UTE ligameccse Dunaújvárosban. A meccset a DAB nyerte 5-2-re.

Fotó: Tuba Zoltán (dabdocler.hu)

A csapatnak nincs is oka a kapkodásra, egyelőre magabiztosan vezeti a tabellát, két meccsel kevesebbet játszva is három ponttal előzi a Jegesmedvéket. Az UTE egy esetleges győzelemmel pontszámban beérhetné a Debrecent. A két csapat idén már kétszer találkozott egymással, Dunaújvárosban 5-2-re, a Megyeri úton 6-3-ra nyert a DAB. A mérkőzés, amelyet a Digi Sport 2 élőben közvetít, negyed hétkor kezdődik.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Egy ekkora szünet két irányba mozdíthatja el egy csapat teljesítményét,- reméljük, a miénk legalább olyan, de inkább jobb lesz, mint volt. A legfontosabb számunkra az, hogy továbbra is a saját dolgainkkal foglalkozzunk. A saját tempónk és taktikánk nehezen követhető, így ha azt tudjuk egy mérkőzésen keresztül hozni, nem lehet gondunk az Újpest ellen. Voltak és lesznek is még hiányzóink, de a lehető legerősebb keretünkkel lépünk pályára.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): A DAB a liga egyik legerősebb támadóalakulatát tudhatja magáénak, ezt már ellenünk is bizonyította. A védekezésünk alapjaiban határozhatja meg a meccs képét, de Kiss Dani és Lindgren sokat segíthet e téren. A honosítottjaink azonban sajnos még nem játszhatnak. Kemény felkészülésen vagyunk túl, remélem, kifizetődik a sok munka.

Dab.Docler–UTE 5-3

   

Hiába játszott a meccs túlnyomó többségében egyenrangú ellenfélként az UTE, nem sikerült elvennie a DAB idei hazai veretlenségét. Az utolsó percekben mutatott teljesítmény biztosította Galaniszék sikerét.

A meccset az UTE kezdte jobban, az első öt percben domináltak, annak ellenére, hogy ebből két percet emberhátrányban játszottak. Az is igaz ugyanakkor, hogy Galanisz alig fél perccel a kezdés után szemfülesen akadályozott meg egy újpesti átadást, ami után egyedül léphetett ki, ám Ágoston bravúrral védett. A hatodik percben Pozsgai ült ki a büntetőpadra, ekkor viszont a DAB játszott veszélyesebben. Az előnyös játék mindkét oldalon döcögött az egész meccs folyamán, pedig az első két harmadban összesen 24 perc büntetést osztottak ki a játékvezetők. Galanisz a 12. percben újra villant, vezetéshez juttatva időközben fölénybe kerülő csapatát. Az előny azonban nem tartott sokáig, öt perccel később Durakkal szemben voltak előzékenyek az újvárosi védők, aki gyönyörűen lépett ki a védők között, majd még ennél is szebb gólt ragasztott Kalnins kapujába.

DABUTE3

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Egy perccel később Azari Zsolt ugrott ki Papp Viktor passzával, majd a támadást kísérő Szappanoshoz passzolt gyönyörűen, aki be is verte a ziccert. A második harmad áthúzódó újvárosi előnnyel indult, majd rövid időre az UTE került kettős hátrányba, ám ezek a lehetőségek kihasználatlanul maradtak. A tempóra nem lehetett panasz, de a játék akadozott, a helyzetek kihasználása pedig mindkét oldalon hagyott kívánnivalót maga után. Játékban két egyenrangú csapatot láthattak a nézők. A harmad és a mérkőzés felénél az egész meccsen nagyon aktív Hegyi Ádám Zoltán lépett ki a korongot szerző Elomóval, nem is maradt el az átadás, és az egykor Dunaújvárosban is megfordult, jelenleg hátvédként játszó hokis megszerezte az egyenlítést csapata számára. Összességében a 2-2-es negyven perc teljesen megérdemelt volt.

A harmadik harmadban sem változott sokat a játék képe, egészen a harmad feléig, amikor emberelőnybe került az UTE, amit 11 másodperc alatt ki is használt, ezzel a mérkőzés folyamán először megszerezte a vezetést, Elomo révén. A DAB a gólt követően nem sokkal elkezdett úgy játszani, amit a hazai közönség elvárt tőle, egy emberelőny után Kiss Ákos vágott be egy kipattanót emberelőnyből, majd egy perccel később Szappanos szerezte meg második gólját, ismét Azari és Papp Viktor passzából. Két perccel a rendes játékidő letelte előtt Szilassy Zoltán lehozta kapusát, és bár közel álltak az egyenlítéshez a lilák, egy előrevágott korongért Papp Viktor indult el és a tilos felszabadításra vonatkozó új szabályokat maximális mértékben kihasználva beállította az 5-3-as végeredményt.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Három pontot és jó játékot terveztem a mai napra, ebből a három pont megvan, bár az is nagyon nyögvenyelősen. Nincs időnk sokat tépelődni, mert pénteken és szombaton újra meccseket játszunk, meg kell nézzem a videót, hogy pontosabbat tudjak mondani a játékunkról, mert a pad néha nagyon megtévesztő tud lenni.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Nagyon közel álltunk a bravúrhoz, de az utolsó percekben a védelmünk összeomlott, olyan hibákat követtünk el, amelyeket nem szabad. Ezzel együtt csak dicsérni tudom a játékosaimat, a küzdőszellemmel és a sebességgel elégedett voltam.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 700 néző. Játékvezetők: Kincses, Németh, Somos, Soltész.
Kalnins: 89,3% (Sevela)
K
Ágoston: 87,1% (Pleszkán)
Pozsgai, Hüffner, Papp, Azari, Szappanos
1
Hegyi, Durák, Mihálik, Tapio, Elomo
Martine, Mestyán, Pavuk, Peterdi, Galanisz
2
Kiss D., Lindgren, Coleman, Turbucz, Gágyor
Nagy, Erdélyi, Szepessy M., Gröschl, Kiss Á.
3
Ványi, Garbacz, Virág Cs., Virág T., Tóth
Hruby, Dörök, Kovács, Magosi, Léránt
4
Sommer, Dömötör, Reiter, Egyed, Pichler
Donald MacLean, David Leger
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:15 DAB Galanisz Pavuk
1-1 16:33 UTE Durák Hegyi Turbucz
2-1 17:37 DAB Szappanos Azari Papp
2-2 31:09 UTE Hegyi Elomo Tapio
2-3 50:03 UTE PP Elomo Mihálik Durák
3-3 55:34 DAB PP Kiss Á. Gröschl Hüffner
4-3 56:48 DAB Szappanos Azari Papp
5-3 58:57 DAB EN Papp Gröschl
32 Kapura lövések száma 28
14 Kiállításpercek 16

A DAB–UTE képes összefoglalója

   

A DAB–UTE góljai

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum