Máris folytatódik a MOL Liga

   

Nincs sok idejük a csapatoknak a nemzetközi szünet után rendezni a sorokat, hiszen kedden már a címvédő Érsekújvár fogadja a Miskolcot.

A szünet a Miskolc munkájának koordinálását nehezítette meg legjobban a MOL Liga csapatai közül, hiszen öt játékossal ők képviseltették magukat legnagyobb létszámban a válogatottnál, nem beszélve Majoross Gergely vezetőedzőről, aki Rich Chernomaz szövetségi kapitány egyik segítője volt hétfőtől vasárnapig. Ezzel szemben az Érsekújvár nyugalomban rendezhette a sorait, a szlovák harmadosztályban játszottak két mérkőzést a Púchov csapata ellen. Az elsőt 14-3-ra nyerték idegenben, a másodikat 10-1-re hazai pályán. A két csapatot kisebb mértékben érintette a többi csapaton az alapszakasz egyharmadán túl átsöprő sérüléshullám. A Miskolcban csak apróbb sérülések vannak, amelyek miatt nem kell nélkülözniük egyetlen játékost sem.

NZAMIS

Egri Gergely csapatvezető kérdésünkre elmondta: “Úgy látjuk, napról napra szépen fejlődik a keret és jelentős potenciál van benne. A csapat nagyon sokat dolgozik és csiszolódik, egyre jobban összeszoknak a srácok, és ez az eredményességben is meg fog mutatkozni. Kisebb sérülésekkel bajlódunk mi is, de hál istennek semmi olyan nincs, ami miatt játékosoknak ki kellene hagyniuk meccset vagy meccseket. A szünetben az itthon maradt játékosok szerdáig pihentek, csütörtöktől jégen van a keret azon része, amelyik nem volt érdekelt a válogatott programban.”

Az Érsekújvár keretében egyetlen sérült van, Andrej Sucharda hátvéd, aki tagja volt a tavalyi All Star-csapatnak is, még a nyári felkészülés során sérült meg, visszatérésére még az idei szezonban van remény, a rájátszásra már minden valószínűség szerint rendben lesz. A keretben azonban jelentős változások történtek, október végén megváltak Robert Spisák vezetőedzőtől, a helyére érkezett az 54 éves Slavomir Chlebec, aki egy új kapust is hozott magával, Lukas Cikánek személyében. A MOL Ligában eddig egyetlen meccsen vezényelt Chlebec, akkor a Fradinak az első harmadban öt gólt ütve nyert a Zámky. Nagy kérdés, hogy az új seprűvel sikerül-e tartósan rendezni a címvédő kissé döcögősen induló szekerét.

A két csapat már kétszer találkozott egymással az idei szezonban, mindkét alkalommal roppant kiélezett csatát láthattak a szurkolók, hiszen Érsekújváron egy emlékezetes hajrát kivágva, szétlövésben nyert a borsodi csapat, míg Miskolcon 7-5-re nyertek Dansereau-ék, aki maga klasszikus mesterhármassal tett sokat a Miskolc sikerért. A két csapat egyaránt 30 ponttal áll a tabella második, illetve harmadik helyén. Számos tekintetben csak nüansznyi közöttük a különbség, az egyetlen mutató, amiben a két csapat teljesítménye jelentősen eltér egymástól, az a kapott gólok száma. Míg ugyanis a Miskolc 31, az Érsekújvár 46 gólt kapott a szezon első 15 meccsén. Ha Chlebec rendbe tudná szedni a csapat védekezését, azzal minden csapat dolgát nagyon megnehezítené.

Sucharda Ferenc (klubelnök, Érsekújvár): Mivel nálunk edzőváltás történt, így még nem tudom pontosan eldönteni, hogy lesz-e csere a keretben vagy sem. A kapuba már hoztunk új embert Cikánek személyében. További játékosok érkezése attól függ, hogy hogyan fogják a játékosok teljesíteni a új edző elképzeléseit. Nekünk a két bajnokság miatt nincs szünetünk, a múlt héten két meccset is játszottunk a szlovák harmadosztályban. Emellett készül a csapat a MOL Liga további mérkőzéseire és kezdünk kedden a Miskolc ellen hazai jégen, ahol nagyon számítunk lelkes közönségünk támogatására.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): Elvileg az ilyen szünetek után, amikor a játékosok többsége nem játszott meccset, a “korongéhségnek” nagynak kellene lennie. Ezt majd kedden este meglátjuk. Minden sportolónak a legnagyobb megtiszteltetés, ha magára húzhatja a címeres mezt. Úgy gondolom, hogy a múlt hétnek mindenki számára lehet pozitív üzenete. Akik végül nem kerültek be a szűk keretbe, azok láthatták, mi az elvárás, mennyivel kell többet dolgozniuk, hogy oda kerülhessenek. Akik ott voltak a tornán, azok a saját bőrükön érezhették, mekkora a verseny, milyen teljesítményt kell nyújtaniuk. Továbbra is a saját csapatommal foglalkozom, az Érsekújvárról úgyis mindenki tudja, hogy kitűnő játékosok alkotják. Szóval úgy gondolom, hogy ha okosan játszunk, és nyomás alá tudjuk helyezni az ellenfelünket, akkor hibára tudjuk őket kényszeríteni. Ugyanolyan fontos lesz ugyanakkor, hogy hátul szorosan zárjunk, a védekezésre is nagyon oda kell figyelnünk. Amennyiben azzal a mentalitással játszunk, amit az elmúlt mérkőzéseken mutattunk, akkor eredményesek lehetünk.

Érsekújvár–Miskolc 5-6

   

A Miskolc többször is fel tudott állni vert helyzetből Érsekújváron, és 2-5-ről visszakapaszkodva a 60. percben egyenlített, a hosszabbítást pedig pillanatok alatt megnyerte.

13 másodperces gólváltással indult a gólszüret a nemzetközi szünet utáni első, igazán őrült meccsen. Hurtaj vezetőgóljára Fliszár reagált ilyen gyorsan a 8. percben. Caladi még az első harmadban vezetést szerzett, majd a második első felében növelte csapata előnyét. Metcalfe a harmad hajrájában hozta vissza a reményt, 3-2-re szépített.

A záró játékrész sokáig emlékezetes lesz. Frolik és Caladi viszonylag gyorsan betalált Duschek kapujába, a 46. percben 5-2-nél joggal érezhette azt a csarnokban minden újvári, hogy zsebben a három pont. Majoross Gergely vezetőedző és csapata azonban nem így gondolkodott, hanem nekiállt ledolgozni a hátrányt. De ez nem ment nagykanállal, egészen az 57. percig csak egy egységet faragtak a háromból, Tóth Adrián előnyben talált be.

A hajrá azonban pazarul sikerült a borsodiak számára. Előbb Metcalfe második gólja az 5-4-et jelentett, majd az utolsó percben a kapust lehozva támadott a Miskolc, és Dudas 19 másodperccel a lefújás előtt egyenlített. 5-5 után újabb 26 másodpercre volt szükség a hosszabbításban a második Jegesmedvék-pont megszerzésére, Dansereau a győztes találat.

A MOL Liga-címvédő újabb megnyertnek látszó mérkőzést vesztett hazai pályán, ez ebben a szezonban már nem az első, nem a második ilyen alkalom. A Miskolc a szezonban harmadszor győzte le a HC Nové Zámkyt, mindháromszor hátrányból fordított. Óriási fegyvertény ez, elsősorban a csapat kiváló mentális és fizikai felkészítettségét jelzi.

Slavomir Chlebec (vezetőedző, Érsekújvár): Nagyon szerencsétlen mérkőzést játszottunk. Az ellenfelünknek nem kis adag szerencsével sikerült egyenlítenie’ de az is tény, hogy egy ilyen tapasztalt csapatnak, mint a miénk, egy 5-2-es előnyt meg kellene tudni tartania az utolsó percekben, így ellenfelünk szerencséjéért is magunkat okolhatjuk. Ez volt a második MOL Liga mérkőzésem a csapatnál. Kapust már igazoltunk, de a védelmet még meg kell erősítenünk.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): A mai mérkőzés legfontosabb tanulsága az volt, hogy van hitünk és kitartásunk a legvégső pillanatig. Ez az egyik leglényegesebb tényező, ha a végső sikert akarjuk elérni. Ma ugyan sok hibával játszottunk, de végig hittünk magunkban, ami meghozta végül a várt eredményt. Óriási fegyvertény a mai győzelmünk.

MOL Liga, Érsekújvár, 659 néző. Játékvezetők: Bachurik, Beniac, Pálkövi, Bedő.
Cikánek: 87,0% (Krajcovic)
K
Duschek: 84,4% (Bálizs)
Kowalczyk, Siska, Uram, Caladi, Chrenko
1
Gőz, Sagert, Hajós, Tóth, Dansereau
Huba, Král, Hurtaj, Frolík, Faith
2
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
Lesko, Hrudík, Podstavek, Dubec Marek, Stefanka M.
3
Vojtkó, Dósa, Nagy, Miskolczi, Fliszár
Baron, Duris A., Púchovsky, Domian, Stefanka O.
4
Ritó, Budai, Popovics, Szilágyi, Láda B.
Slavomir Chlebec, Miroslav Stefanka
E
Majoross Gergely, Mart Eerme
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:16 NZÁ Hurtaj Faith Frolík
1-1 07:29 MIS Fliszár
2-1 14:58 NZÁ PP Caladi Kowalczyk
3-1 27:51 NZÁ Caladi Chrenko Uram
3-2 38:27 MIS Metcalfe Cohen Boyle
4-2 41:12 NZÁ Frolík Faith Hurtaj
5-2 45:24 NZÁ Caladi Chrenko
5-3 48:55 MIS PP Tóth Sagert Dudas
5-4 56:18 MIS Metcalfe Becze Dudas
5-5 59:41 MIS Dudas Cohen Dansereau
5-6 60:26 MIS Dansereau
32 Kapura lövések száma 46
4 Kiállításpercek 18

Az Érsekújvár–Miskolc képei

 

Az Érsekújvár–Miskolc meccs 11 gólja

   

Cimkék: , , , ,

Összes (110)

Utolsó hozzászólások

 1.   #105
  Medve1000,   

  @moszkvicsslusszkulcs: Nem fogunk összeveszni, de szerintem kettőben benne van. Szurkoljunk, hogy valóban találjon magára, mert amit az előző pár mérkőzésen nyújt(ott) az sajnos értékelhetetlen.... :(

 2.   #106
  Pityinger,   

  @fermentator: Igazad Van!!!! Semmi nem szamit csak a macik nyerjenek!!!

 3. fermentator
    #107
  fermentator,   

  @Pityinger: Te valamin nagyon megsértődtél. Talán azt kellett volna írnom, hogy a Púchov elleni kétmeccses 24-4 annyi erőt kivett a csapatból, hogy emiatt nem bírták a Miskolc ellen?

 4. eszel
    #108
  eszel59,   

  @veghist: Jeleztem,hogy nem értek a különösebben a dolog ámítástechnikai és netes részéhez.Abból,amit leírtál nekem kikerekedett,hogy elhordta John, a korábbi brit miniszterelnök.(Bocsi :vis major!)

 5.   #109
  kerusz,   

  @fermentator: Azért ennyire nem kell pökhendieknek lennünk. Egyelőre nekünk van nagyobb szükségünk egy szlovákiai csapatra a MOL Ligában, mint a szlovák hokinak arra, hogy legyen egy MOL ligás csapata. Tudom, haldoklik a szlovák hoki, de mégis.

 6. fermentator
    #110
  fermentator,   

  @kerusz: Pökhendiség? Amennyiben pökhendiség visszautasítani azt, hogy azért kapott ki az NZA 6-5-re, mert előtte kifacsarta őket a Púchov elleni 14-3 és 10-1, akkor valóban pökhendi voltam. Való igaz, a MOL Ligának szüksége van az ő léptékeiben erős csapatokra, így a NZA-ra is. De ez kölcsönös. És amennyiben valaki vállalta ennek a frigynek a feltételeit, akkor utólag ne sírjon rajta és ne relativizálja az ellenfelei pontszerzését! Igaz, nem is az Érsekújvártól érkeztek efféle panaszok, hanem egy szurkolótól. De itt szurkolók (is) beszélnek, ettől blog a blog. :)

  Pityinger reklamál a nagy leterheltség miatt - holott az a csapatának csak előnyére vált. Mennyivel jobb a Miskolc helyzete, ők másfél hétig tétmeccs nélkül voltak.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EWHL 16:00 KMHSAE 3-2 HVÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT INFO
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
NHL 01:30 MTLPHI 
  • SPÍLER TV
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk