A végén a felelősség minket terhel

   

Az MJSZ honlapja terjedelmes interjút közöl Darryl Eassonnal, az IIHF volt fejlesztési igazgatójával, aki jelenleg az MJSZ utánpótlás-mentoredzője.

Easson az IIHF fejlesztési programja keretében került Magyarországra, ám mostanra fordult a kocka, ideje nagy részét az MJSZ-hez kapcsolódó feladatai töltik ki. Utánpótlás-mentoredzőként a legfontosabb feladata a magyarországi csapatoknál dolgozó edzők szakmai képzésének fejlesztése, a klubokban zajló szakmai munka támogatása. Easson elmondta, sok klubnál tapasztalják, hogy komoly gondokat okoz a játékosok toborzása, ezért ezen a területen is segíteni szeretne.

A szakember elsősorban az U18 alatti korosztályokkal foglalkozik, és a teljes képzési rendszer kialakításáért felel. Mint elmondta, elsősorban a TAO-nak köszönhetően az arányokat tekintve ma Magyarország világviszonylatban az éllovasok között van a főállású edzők számát illetően. “Ezzel a helyzettel élve a lehető legjobb edzőket kell képeznünk ? mondja erről Easson ?, akik egyre jobb képzést tudnak biztosítani jégkorongozóinknak. Ez szerencsés helyzet, ugyanakkor felelősséggel is jár. A fejlődés érdekében egyre többet és többet kell elvárnunk az edzőinktől, ehhez pedig nekünk is többet kell hozzáadni a képzésükhöz.” Ezért rendkívül nagy a felelőssége az MJSZ-nek és az edzőképzést folytató intézményeknek, így különösen a Testnevelési Egyetemnek abban, hogy a licenszet szerző szakemberek tudása megfelelő legyen. Ezért szó van a TF jégkorong sportági ismereteket oktató képzési programjainak korszerűsítéséről, a licenszkövetelmények és az egyéb képzési programok átalakításáról is.

“Az elmúlt évben megváltoztattuk a Learn To Play-programot, az A-licensz hosszabbító vizsgát és változások vannak folyamatban a B-licensz esetében is, ehhez csatlakozik következő lépésben az egyetemi jégkorongedzői képzés átalakítása is. A felsőoktatási képzésben jelen lévő problémák nem az egyetem hibájából adódnak, legalábbis nem teljesen. Összeírtunk egy listát arról, hogy min kellene változtatni, ehhez kapcsolódik néhány program, amin dolgozom, amelyekkel még jobb edzőket képezhetünk, mert a végén a felelősség minket terhel. Örömmel látjuk, hogy néhány szakember már megértette, az egyetemi végzettség megszerzése csak a kezdet és folyamatosan képeznie kell magát. Ebbe az irányba szeretnénk még jobban elmozdulni.” ? nyilatkozta az icehockey.hu-nak Darryl Easson

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum