Négy meccs óta nem nyert a Debrecen

   

A MOL Liga nemzetközi szünet előtti utolsó játéknapján Brassóba látogatnak Bertáék, ott sem lesz könnyű megtörniük a rossz sorozatot, hiszen a házigazdák sorozatban hatodik győzelmükre készülnek.

Alig több mint egy hete a hajdúságiak még a negyedik helyen álltak a bajnokságban, minden okuk megvolt a bizakodásra, hiszen egyre-másra aratták a nagy gólarányú győzelmeket, ők lőtték a legtöbb gólt, senki nem mehetett biztosra ellenük. Október 24. óta azonban négy meccset játszottak és ezek során mindössze egyetlen pontot tudtak gyűjteni, kikaptak Miskolcon, Érsekújváron és Csíkszeredában, a DAB ellen hazai pályán pedig csak hosszabbításra voltak jók. Mindezek következményeként a negyedik helyből ötödik lett, éppen vasárnapi ellenfelük, a Brassó előzte meg őket. Nagyobb baj, hogy nem csak megelőzték őket Piszarenkóék, de tetemes pontelőnyre is szert tettek, egy meccsel kevesebbet játszva is hét ponttal mennek ugyanis a DHK előtt.

A Debrecen gyengélkedésének fő oka a csapaton végigsöprő sérüléshullám. Nem csak Ladányi Balázs térdét kellett műteni, de Szicsov és Kuriljuk is hat hétre dőlt ki. Vaszjunyin és Horváth Dávid pedig már eleve sérültlistán voltak, úgyhogy jelen pillanatban egyszerűen nincs négy sorra való játékosa Jevgenyij Muhin mesternek, a HSC ellen is mindössze 17 mezőnyjátékost tudtak nevezni, újoncok játszanak a 2. és a 3. sorban.

A Brassó ezzel éppen ellentétes utat járt be, zsinórban öt meccset nyertek, így a középmezőnyből az élmezőnybe küzdötték fel magukat az edzőváltást követően. Mindazonáltal a Farkasoknál sem egyszerű az élet, a román bajnoki menetrend miatt hat nap alatt ötödik meccsét játssza majd a csapat a Debrecen ellen. A vasárnapi meccs tétje a hazaiak számára a további felzárkózás a Miskolc, Érsekújvár, DAB trióhoz, egy esetleges győzelemmel tovább mélyíthetnék a szakadékot, ami a liga első négy csapatát a többiektől elválasztja.

Jerry Andersson (vezetőedző, Brassó): Nagyon sűrű a programunk, rengeteg meccset játszunk ezekben a napokban, de minden tőlünk telhetőt megteszünk a győzelemért. Nem lesz könnyű dolgunk, de az utóbbi fordulókban fegyelmezett játékot mutattunk és a fiúk önbizalma is megnőtt. Egy hajóban evezünk, mindenkinek muszáj egy irányba húznia az evezőt, ha nyerni akarunk. Örömre ad okot, hogy vannak bevethető fiataljaink, a negyedik sorunk határozottan sokat fejlődött az elmúlt fordulókban. Még nem nagyon ismerem az ellenfeleket, de mindenki ellen a saját játékunkat kell játszanunk, azzal kell föléjük kerekednünk.

Brassó–Debrecen 2-1

   

Túlórában dőlt el a pontok sorsa Brassóban, két büntető is kimaradt a 60 perc alatt.

Pihent Brassó várta a szombaton Csíkszeredában játszó Debrecent, és ez meg is látszott az első harmadon, amennyiben jóval többször tesztelte Száva Borogyint a brassói csatársor, mint Patrik Polcot a debreceni. Ráadásul a mérkőzés rögtön majd másfél perc kettős emberelőnnyel kezdődött a hazaiak javára. Ebből nem lett gól, ahogy az első debreceni előnyből sem, de a 15. percben a Gyemenysin szabálytalanságáért megítélt előnyt már kihasználta a hazai csapat.

A tartalékos debreceniek ügyesen játszottak, szép kombinációkkal jutottak el Polc kapujához, és elsősorban orosz légiósaik hihetetlen sebességgel korcsolyáztak. A szünet után kiegyenlített folyt a jégen, a 27. percben a debreceni első sor villant. Késleltetett kiállítást jeleztek a játékvezetők, Borogyin helyett is mezőnyjátékos érkezett, és a létszámfölényt sikerült is kihasználni. Berta és Könczei előkészítése után Hári Norbert talált a kapuba. Kicsivel később nagy lehetőséghez jutottak a vendégek, amikor Nagy Csaba megmozdulása után büntetőt ítéltek a játékvezetők, a kísérlet azonban kimaradt.

A harmadik harmadban is folytatódott a változatos, érdekes játék, a csapatok nem bírtak egymással, a büntetésölő sorok jól működtek. A rendes játékidő vége előtt kevesebb, mint egy perccel egy kihagyott emberelőnyt követően óriási lehetőséghez jutott a Brassó, amikor Hári Norbert megmozdulásáért büntetőt ítéltek a játékvezetők. Virág Csanád próbálkozhatott, kísérlete kimaradt, a játékvezetők videózás után ismétlést rendeltek el, de ez is kimaradt. Következett a hosszabbítás. Brassói kísérlet után debreceni ellentámadás következett, egy hazai játékos Kaszkov segítségével a jégre került, 4 a 3 elleni játék jött. Petres keresztpassza került Hietamaki elé, aki bombagóllal vetett véget a küzdelemnek, a Brassó 2, a Debrecen 1 ponttal gazdagodott.

Jerry Andersson, vezetőedző, Brassó: “Nagyon jól védekeztünk és rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de nem tudtuk kihasználni azokat. Egy brilliánsan gyors csapattal játszottunk nagyon technikás meccset. Remélem, hogy a jövőben hatékonyabbak leszünk az emberelőnyös helyzetekben, mint ahogy az történt ezen a meccsen. Ma Peter Kloudát szeretném kiemelni, aki rengeteget dolgozott, mind a támadásban, mind a védekezésben. Ami a büntetőnket illeti, az egész világon gólnak számít az, ha a kapus a korong elé dobja az ütőjét büntetőlövés közben. Ez gólt jelent, és nincs kivétel. Ezt a játékvezetőknek is tudniuk kell, nem úgy, mint ahogy az ma történt.”

Jevgenyij Muhin, vezetőedző, Debrecen: “A szurkolók jó meccset láthattak, rengeteg helyzettel mindkét oldalon. A kapusok nagyon jól védtek, mindkét csapat a győzelemre játszott. Sok büntetőlövés is volt. A hosszabbításban a Brassó kihasználta csapatunk egy hibáját. Új csapatunk van, a célunk, hogy a következő idényre erős csapatunk legyen.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2014. nov. 2., vasárnap. Játékvezetők: Csomortani, Toparceanu, Csata, Peter.
Polc: 95,7% (Fülöp)
K
Borogyin: 94,7% (Tőke)
Filip, Obsut, Saluga, Mihály, Virág
1
Jemeljanov, Csíki, Könczei, Dancsfalvi, Berta
Imecs, Nagy, Fodor, Antal, Petres
2
Szagyikov, Voronov, Hári, Gyemensin, Kaszkov
Piszarenko, Hietamaki, Molnár, Péter R., Klouda
3
Orosz, Prakab, Okos, Odnoga, Sijka
János, Bálint, Péter Zs., Márton
4
Tőkési, Barabás
Jerry Bjorn Andersson, Hakan Nygren
E
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:52 BRA PP Filip Saluga Mihály
1-1 26:48 DHK Hári Berta Könczei
2-1 61:21 BRA PP Hietamaki Petres Nagy
38 Kapura lövések száma 23
10 Kiállításpercek 14

A Brassó–DHK képei

   

A Brassó–Debrecen góljai

   

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum