Az UTE leszakíthatná a Fradit

   

Bár a papírforma szerint vendégsiker várható, amely után a Jegesmedvék újra a második helyre kapaszkodnának fel. Az UTE idén bárkit képes megszorongatni, egy győzelemmel pedig a Ferencvárossal szemben is lélegzetvételnyi előnyhöz jutna.

A MOL Liga vasárnapi játéknapján a harmadik helyezett Miskolc látogat a hatodik helyen álló UTE otthonába. A borsodiak pénteken a Dunaújváros otthonában szenvedtek minimális különbségű vereséget, az a mérkőzés mindkét csapat számára fontos tanulságokkal szolgálhat. Az UTE számára jó kiindulópont lehet ahhoz, hogyan kell megfojtani a liga egyik legkreatívabb támadójátékát. A miskolciaknak pedig elsősorban arra kell majd figyelniük, hogy egyrészt nem elég egy harmadon keresztül dominálni, másrészt pedig a kapu előtt sokkal veszélyesebben kell játszani, a mezőnyfölényt hatékonyabban kell gólhelyzetekké konvertálni, amiket aztán be is kell vágni.

A két csapatot jelenleg 12 pont és három hely választja el egymástól a tabellán, azonban az UTE hazai pályán bárkire veszélyes lehet. Cohenék az idényben először látogatnak a Megyeri útra, ahonnan eddig csak a DAB és a Debrecen távozott sima győzelemmel, a Brassónak egy 4-3-as siker jutott, az Érsekújvár pontot vesztett, a HSC és a Fradi kikapott, utóbbi csapat kétszer is. A vendégeknek a liga leghatékonyabb első sorát kell majd semlegesíteni, míg Szilassy Zoltán tanítványainak elsősorban csapatként kell majd helytállniuk, hiszen az ellenfél pénteken Dunaújvárosban azt is megmutatta, hogy a vereség ellenére mind a négy sora komoly munkára képes. Ha azonban a helyzetkihasználás a DAB vagy a Fradi elleni formát mutatja, lehet keresni valója az UTE-nak. Egy esetleges hazai győzelem talán a Ferencvárosnak fájna leginkább, hiszen ezzel a lilák komoly lépéselőnyre tennének szert az örök riválissal szemben. A miskolciak viszont visszakerülhetnek a második helyre.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Az erdélyi túránk után a fiúk kaptak egy nap pihenőt. Utána viszont egyből a Miskolc ellen kezdtünk el felkészülni. Rég tudtunk 4 napot egy huzamban edzeni, ezt igyekeztünk a lehető legjobban kihasználni, mind fizikális, mind taktikai téren. Videón is napirendre került a Miskolc. Nagyon jó ellenfél jön hozzánk, amely gyors hokit játszik, és ezt a gyors játékot 60 percen keresztül tudja nyújtani. Erre fel kell készülnünk. De őket is meg lehet verni, nekik is vannak gyenge pontjaik, ezekre kell rátalálnunk, és remélem, hogy ez sikerülni is fog. Emellett mi a saját játékunkat igyekszünk játszani, azzal lehet esélyünk.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): Könnyedén biztosan nem fogjuk venni az Újpestet. Szerencsére a MOL Liga már messze nem az a bajnokság, ahol biztosra mehetsz bármilyen ellenféllel szemben. Küzdeni kell minden egyes pontért, de ez így van jól. Az Újpest rendelkezik a liga legeredményesebb sorával, és ezek a légiósok bizony valóban minőségi játékosok, akik bármikor képesek villanni. A jó védekezésre tehát nagy szükségünk lesz, ugyanakkor a lilák hátsó alakzata sebezhető, amit nekünk ki kell használnunk. Minél többször kell a mi támadósorainknak hibára kényszeríteni az ő védőiket, és akkor megnyerhetjük a mérkőzést.

UTE–Miskolci Jegesmedvék 0-7

   

A két csapat között éppen akkora volt a különbség a jégen, mint amit az eredmény mutat. Az elsőtől az utolsó percig dominált a Miskolc.

Az UTE két újoncot avatott a Miskolc ellen, a szlovákiai Andrej Lőrincz nyáron érkezett a MAC U20-as csapatától, míg Tóth Gergőt a Fehérvár AV19-től kapta kölcsön a szezon végéig a lila-fehér klub. Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, és az elején látszólag tartotta a lépést az UTE a Miskolccal. A 2-3. cseréktől azonban egyre nagyobb fölénybe került a vendégcsapat, és hátul bizonytalankodni kezdett a lila-fehér együttes. Az UTE-játékosok nem tudták tartani a védőharmadukból nagyon gyorsan előrevágtató Jegesmedvéket, egy ilyen helyzet végén a Pleszkánról kipattanó korongot Roczanov vágta a hálóba. Két perccel később Cohent hagyták a kapu mögött teljesen egyedül, aki szintén egy nagy védés után árván maradt korongot húzott be a bal alsóba. A 0-2 megfogta a fiatal hazai gárdát, a légióssor pedig ezen az estén nem tudott húzni.

A 21. percre már két gólt kaptak Elomóék, és tíz perccel később már Pleszkán is nehezen bírta a nyomást, akkor kapta a negyedik gólt úgy, hogy előtte nagyot védett, de nem takarítottak előtte a bekkek. Metcalfe, majd Nagy Krisztián lőtt gólt közelről, ezzel a meccs felénél már 0-4 állt a táblán. A második harmadban sokkal jobban teljesített az elején még szertelen UTE, közel álltak a szépítéshez, de hátul nagyon sebezhetőek voltak, elől pedig pontatlanok. Duscheknek alig akadt dolga, de azt magabiztosan oldotta meg. A Miskolc nagyon bölcsen és szimpatikusan tette, hogy nem vett vissza a tempóból, továbbra is komolyan játszott, jelentős tempó- és erőfölényt alakított ki eddigre, nem volt egy súlycsoportban a két együttes. Az UTE-játékosok sem törődtek bele a megváltoztathatatlanba, mentek előre a becsületgólért.

Az UTE-nek a harmadik harmadra nem maradt támadásra ereje. Gyakorlatilag az egész periódus a lilák harmadában zajlott, és ennek sorozatos gólszerzés lett az eredménye. Sorrendben Dansereau, Hajós és Dudas lőtt Pleszkán hálójába. Igényes csapat a Miskolc, mert bár az UTE nem kényszerítette komoly erőbedobásra, végig hajtotta a meccset. Nem rajtuk múlt, hogy nem alakult ki jó mérkőzés vasárnap este a Megyeri úton.

Szilassy Zoltán (UTE): “Csalódást keltő volt, amit csinálunk. Ezt a játékot jó értelemben vett agresszió nélkül nem lehet játszani. A kezdés még úgy, ahogy elment, de utána hagytuk, hogy azt csináljon velünk az ellenfél, amit akar. Jól fog jönni a csapatnak ez az egy hét szünet, hogy összeszedjük magunkat.”

Majoross Gergely (Miskolc): “Sikerült megvalósítanunk a tervet és viszonylag egyszerűen, célratörően és hatékonyan játszottunk. Mindamellett hagytunk elég energiát és erőfeszítést a védekezésünkre is és sikerült egyértelműen győznünk.”

Erste Liga, Megyeri út, 342 néző. Játékvezetők: Varjú, Kincses, Soltész, Muzsik.
Pleszkán: 84,1% (Ágoston)
K
Duschek: 100% (Bálizs)
Hegyi, Durák, Mihálik, Tapio, Elomo
1
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
Dömötör, Sommer, Virág Cs., Coleman, Turbucz
2
Gőz, Sagert, Hajós, Tóth A., Dansereau
Ványi, Garbacz, Reiter, Virág T., Gágyor
3
Vojtkó, Dósa, Nagy, Miskolczi, Fliszár
Lőrincz, Egyed, Tóth G.
4
Ritó, Láda P., Popovics, Roczanov, Szilágyi
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Majoross Gergely, Mart Eerme
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:16 MIS Roczanov Vojtkó Popovics
0-2 10:16 MIS Cohen Becze Metcalfe
0-3 20:17 MIS Metcalfe Cohen Becze
0-4 30:34 MIS Nagy Miskolczi Fliszár
0-5 45:32 MIS PP Dansereau Dudas Cohen
0-6 46:52 MIS PP Hajós Tóth A. Metcalfe
0-7 51:00 MIS PP2 Dudas Boyle Cohen
19 Kapura lövések száma 44
16 Kiállításpercek 8

Az UTE–Miskolc képei

 

Az UTE–Miskolc góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum