Gond nélkül megy 24 órán belül 2 meccs is

   

Nincs megállás. Rövid alvás és kis délelőtti pihenés után a Fehérvár számára irány, Innsbruck. Tokaji Viktorék számára a nemzetközi szünet előtti utolsó EBEL-meccs következik.

Az Innsbruck egy nappal többet pihenhetett a nagyon fontos szombati mérkőzésre. A tiroliak csütörtökön játszottak, a Dornbirn otthonában maradtak alul 2-1-re. A Volán egy szép győzelemmel a tarsolyban, de kevesebb pihenővel a lábakban érkezik. Az Innsbruck 16 eddigi meccséből mindössze 3-at nyert meg a rendes játékidőben, tehát lehet reménykedni egy újabb magyar pontszerzésben. Persze megszokhattuk, hogy az EBEL-ben nincs papírforma, ennek egyik legnagyobb borogatója éppen a magyar csapat.

Az Innsbruck pocsék hetet tud maga mögött, 7 nap alatt 4 sima vereséget gyűjtött be, mindannyit idegenben. Mindez a szombati meccs szempontjából aligha számít, hiszen előtte hazai pályán a Dornbirnt megverte aktuális ellenfelünk, aki ráadásul Fehérvárról is pontot rabolt három hete. Csak jó teljesítménnyel hozható a két pont Innsbruckból, mert még egyszer nem lesz olyan szerencsénk, mint pénteken volt, ahol az utolsó néhány percben megúsztunk 4-5 kapuvasat eltaláló bolzanói lövést, majd 8 másodperccel a vége előtt egyenlítettünk. A magyar együttes játékosai természetesen nagyon sokat tettek a sikerért pénteken is, de szombaton a mérkőzés első felében is jobbat kell nyújtaniuk.

Az egész csapat egyre jobb formában játszik, jelentős elismerés mindenkinek, hogy a válogatott alapembere, Magosi Bálint eltiltása után egyelőre nap kap visszatérési lehetőséget Rob Pallin vezetőedzőtől. Hogy szombaton sor kerül-e erre, azt még nem lehet megmondani, a szakmai stáb csak a mérkőzés előtt hirdet keretet. A harmadik sor is egyre hasznosabban játszik, Bolzanóban ők lőtték az első gólt, egy nagyon formás támadás végénNemes Benjáminnal beszélgettünk szombat délelőtt.

Az utóbbi mérkőzéseken a harmadik sorban játszik a Németh, Nemes, Benk trió. Hogy megy, mennyi jégidőt kapnak?

A Salzburg elleni meccsen alakult ki ez a felállás, az utóbbi hat meccsen így játszunk. Elég jól összeállt ez a sor, sokkal több jégidőt kapunk, mint korábban, és remélem, rá is szolgálunk erre. Meccsenként több mint 10 percet vagyunk jégen.

24 órán belül lejátszanak két mérkőzést, ráadásul pénteken túlóráztak is. Nem lesznek fáradtak Innsbruckban?

Jó erőben van a csapat, ráadásul a győzelem mindig plusz erőt ad a játékosoknak, jó látni, hogy érdemes küzdeni, mert megvan az eredménye. Nagyon fontos, hogy oda kell figyelni az első harmadra, mert pénteken pontatlanul kezdtünk.

Nemes AVSKAC

Hogy alakult a program a meccs után?

Itt aludtunk Bolzanóban. Szombat délelőttre pihenőt kaptunk, majd ebéd után indulunk Innsbruckba.

Összességében elmondható, hogy két egymást követő napon játszott meccs esetében a fáradtság kérdése túlmisztifikált?

Ha jó erőben vagy, gond nélkül megy 24 órán belül 2 meccs is. Ha normálisan felkészültél a nyáron, akkor nem lehet gond. De vannak olyan játékosok az első két sorban, akik rendszeresen 20 perc felett játszanak és az egész szezonban nagy munkát végeznek, tehát például Sarauer és Marino esete kicsit más. Ők is nagyon jól bírják egyelőre, úgy gondolom, ha ki is jön rajtuk a fáradtság, az nem a szombati meccsen lesz, hanem majd egy-két hónap múlva. Most még gyorsabban regenerálódik a szervezetünk. Ahogy megyünk bele a szezonba, a sok meccs miatt egyre jobban használódnak el az izmok. De épp ezért folyamatosan dolgozunk szárazon is. És ráadásul megkaptuk a ma délelőttöt pihenőnek.

Innsbruck–Fehérvár 1-3

   

Hihetetlen sorozatot produkál a Fehérvár, péntek után szombaton is nyert, zsinórban öt győzelemmel áll az EBEL-ben. Ennek a csapatnak valóban nem okoz gondot 24 óra alatt 2 meccs sikeres lejátszása.

A Fehérvár egyik legjobbja, Boivin kisebb térdsérülés miatt kihagyta az innsbrucki meccset, rossz hírrel indult tehát a szombati mérkőzés. A rossz szájíz az 51. másodpercig tartott, ekkor LoVecchio szerzett vezetést a Volán számára. Két nap alatt másodszor is az első percben esett gól a magyar EBEL-csapat meccsén, de mennyivel jobb, hogy ezúttal mi lőttük. Sokkal jobban állt ebben a meccsbe Rob Pallin csapata, mint tette egy nappal korábban, és nagyon jó első harmadot produkált. Újabb gól nem esett, és a számos hazai helyzet után nem panaszkodhattunk, hogy csak egygólos volt az előny. A két kihagyott előnyért természetesen kár.

Josh Robinson a 37. percig tudta gól nélkül őrizni kapuját. A Fehérvár kapusa ismét kiváló teljesítmény nyújtott, az első két harmadban 33 védést mutatott be. Ross tehát egyenlített a második szünet előtt, így döntetlenről ment tovább a meccs.

A harmadik 20 perc teljesen nyílt játékot hozott. Kulcskérdés volt, ki szerzi a mérkőzés harmadik gólját. Ebből a szempontból létfontosságúnak bizonyult, hogy a Sikorcin kiállítása miatti hátrányt kivédekezte a magyar csapat. Nem sokkal később egy váratlanul kialakuló helyzetből megszerezte a vezetést a Fehérvár. Sarauer vitte fel a korongot, passzából Banham talált Munro kapujába, így az 53. percben 2-1-re vezetett Pallin gárdája. A végén időkérést követően Olsson edző levitte Munrót. Egy nagy hazai lehetőséget követően Marinóhoz került a korong, aki az üres kapuba lőtt, 3-1-re nyert ezzel a Fehérvár.

Óriási sorozattal zárta a nemzetközi szünet előtti rohanást a Fehérvár AV19, az utóbbi nyolc mérkőzésből hetet megnyert.

EBEL, 1800 néző. Játékvezetők: Dremelj, Dreier, Plattner.
Munro: 89,3% (Machreich)
K
Robinson: 97,4% (Rajna)
Björk, Pittl, Olsson, Beech, Ulmer
1
Wehrs, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Banham
Stern, VanBallegooie, Hörtnagl, Valdix, Siddall
2
Tokaji, Szirányi, Kovács, Sikorcin, Marino
Pedevilla, Ross, Höller, Kaspitz, Mössmer
3
Orbán, Reiter, Benk, Nemes, Németh
Frischmann, Schramm, Steinacher, Huber
4
Magosi, Hetényi P., Kocsis, Erdély, Vincze
Christer Olsson, Pierre Beaulieu
E
Palin Rob, Sille Tomas
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:51 AVS LoVecchio Marino
1-1 36:33 HCI Ross Pedevilla Siddall
1-2 52:43 AVS Banham Sarauer
1-3 59:29 AVS EN Marino Sarauer
39 Kapura lövések száma 28
6 Kiállításpercek 4

Az Innsbruck–Fehérvár góljai

 

Az összefoglaló megtekinthető ide kattintva.

Cimkék: , ,

Összes (58)

Utolsó hozzászólások

 1.   #53
  TheKaszi,   

  @csiszi: Amiket te írsz, azzal is teljesen egyetértek.

  A fiatalok gyors játéka rendre hoz emberelőnyöket, illetve gólokat is. A passz és a fineszes játék is jobban megy, bár azért a Linz elleni első harmadot alig lehetett hozni, olyan nagy volt az iram.
  Boivin számunkra nagyon ígéretes igazolás, de ő mellette Orbánt és Szirányit is kiemelném, akik nagyon sokat fejlődtek és a többiek is nagyon jó úton vannak.

  Taktika abban fejlődött szerintem, hogy igyekszünk egyszerűen kijátszani a korongot, amikor az ellen nagyon menne. Jók a rácseréléseink az ellen soraira. Ráadásul a soraink is optimálisabbak lettek, és ez azt jelenti, hogy a védekező feladatokat ellátó sorok is rendre gólt szereznek.
  Amit még csiszolni szükséges, az a bulielhozatal, és egy-két csapat ellen a speciális játékok fejlesztése.

 2.   #54
  TheKaszi,   

  @Raon: Igen, azt hiszem, hogy mentálisan mi most nagyon erősek vagyunk és ebben azért sok érdeme lehet az edzőknek is.

 3.   #55
  szurkolo,   

  Szerintem is jó igazolás volt Boivin. De azért szerintem sosem egy játékos a megváltó. Előtte is nyertünk meccset, és legutóbb is, pedig nem játszott. Én biztosan nem emelnék ki 1-2 játékost. Ez csapat sport, és minden játékos hozzátesz, vagy elvesz. Szerintem az említett Szirányi, aki azért elég sokáig nem játszott, idén is azt nyújtja, amit tavaly. Én extra különbséget nem látok a játékában tavalyhoz képest. Jó volt és jó is maradt. Orbán megítélése nem egyforma. Bizonyos dolgokban valóban fejlődött szerintem is, de van amiben nem. Szerintem. Kicsit túl van sztárolva bizonyos szurkolói körökben és saját maga által is. Ez nem biztos hogy használ neki a továbbfejlődésében.
  Azt pedig ne felejtsük el, hogy a győzelemhez nem csak az a 60 perc kell, ami a meccs. Edzések, beszélgetések, háttér együttlétek a játékosok között stb. Ezt mi kívülről nem látjuk. Ezért én csak óvatosan emelnék ki játékosokat. Nincs olyan, akire azt mondanám, hogy nem tesz meg mindent a csapatért. És ez független attól, hogy győzünk vagy vesztünk. Tehát egy egy játékos kiemelésével én nem vernék éket a játékosok közé, akik láthatóan jól együtt vannak.

 4. trollfeeder
    #56
  trollfeeder,   

  @szurkolo: Elég ék lesz, hogy több, mint öt sor lesz, de csak négyet lehet nevezni. Kellett az egészhez, hogy Robinson magára találjon, Boivin kulcsfontosságú lett az előrejátékban. A tavalyi hullámvölgynél is Jackman és Tokaji visszatérése lett meghatározó. Idén már Szirányi hiányát is nagyon megéreztük. Ha nem is látványos a fejlődése, oszlopos tagja a védelemnek feljátszásnál. Orbánnal én elégedett vagyok, és egyáltalán nem érzem túlsztároltnak, egyszerűen fazont ad a játéknak. Nem félek, hogy bárki a csapatból elszállna egy kis bíztatástól.
  Ami a támadókat illeti, kell a légiósok jó teljesítménye, védekezésnél ez néha sántít, de amíg ilyen ponterősek, nem lehet szavunk. Ez pedig azért lehet így, mert több fronton is ügyelnie kell az ellenfélnek. Vincze - Erdély - Kocsis trió elég gyors, és piszkosul jól forgatnak. Sokszor róluk szerzünk emberelőnyt, tilost, jelentős terhet vesznek le a dedikáltan gólszerzésre állított sorainkról. Pár gól tanulópénz, de nem áldozzuk be az alapszakasz harmadát, mint tavaly a védőkre (akik ehhez mérten siralmas arányban váltak be vs. Reiter vagy Varga A.). Romboló sorunk eddig is volt (hajdanán sok is), azzal most sincs gond, inkább olyan jellegű, hogy ki fog oda beférni. A "második" támadóhármas teljesítménye viszont meghatározó, főleg Bartalis és Kóger kiesésével. Ha jól megy nekik, az ellenfél kénytelen vagy őket, vagy az első sorunkat elengedni. Ebben van nagy szerepe annak, hogy Kovács Csaba végre első két sor vmelyikében tud menni, ahogy arra a csapatnak szüksége van. Eddig vagy belőle nem jött ki az egyéni tehetsége, vagy a vele egy sorba kerülőké esett vissza, rosszabb esetekben mindkettő. Kívánom, hogy ebben a sorban az összhang maradjon meg legalább szezon végéig!

 5.   #57
  szov,   

  Olyan jól mennek a Volán-sorok, hogy ha rajtam múlna, akkor úgy állna fel most a válogatott, hogy első sorba a nem volánosok (légiósok). Vas. M Hüffner Sofron Hári Vas J (tartalék Sebők) és a továbbiak a 3 volános sor, esetleg egy hátvéddel (Pozsgai) kiegészítve. Kovács Sikorcin Magosi, Nemes, Németh Benk, és Kocsis, Erdély Vincze. Tudom, hogy ez felkészülési torna, ezért mások is lehetőséget kapnak, de most ez a realitás. S ha majd Bartalis, Kóger és talán Nagy Gergő is rendelkezésre áll, akkor lesz a (pozitív) gond.

 6.   #58
  specikacsa,   

  Nagy gratula a csapatnak.Zsinorban 5.gyözelem!8/7 parádés:)Pallin nagyon jol összerakta a csapatot.Hajrááááááááááá volááááááááááááán

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 6-2VÉGE
EBYSL 17:40 VASEHL 5-8VÉGE
CEHC 18:30 AVSOHC 6-0VÉGE
EBEL 18:30 ZNOAVS 3-2VÉGE
EBJL 19:00 MACDMJ ÉLŐ
U18 19:00 TVSSCC ÉLŐ
U18 19:40 KMHUTE ÉLŐ
MK 20:40 HKBDHK 0-3ÉLŐ
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk