Gond nélkül megy 24 órán belül 2 meccs is

   

Nincs megállás. Rövid alvás és kis délelőtti pihenés után a Fehérvár számára irány, Innsbruck. Tokaji Viktorék számára a nemzetközi szünet előtti utolsó EBEL-meccs következik.

Az Innsbruck egy nappal többet pihenhetett a nagyon fontos szombati mérkőzésre. A tiroliak csütörtökön játszottak, a Dornbirn otthonában maradtak alul 2-1-re. A Volán egy szép győzelemmel a tarsolyban, de kevesebb pihenővel a lábakban érkezik. Az Innsbruck 16 eddigi meccséből mindössze 3-at nyert meg a rendes játékidőben, tehát lehet reménykedni egy újabb magyar pontszerzésben. Persze megszokhattuk, hogy az EBEL-ben nincs papírforma, ennek egyik legnagyobb borogatója éppen a magyar csapat.

Az Innsbruck pocsék hetet tud maga mögött, 7 nap alatt 4 sima vereséget gyűjtött be, mindannyit idegenben. Mindez a szombati meccs szempontjából aligha számít, hiszen előtte hazai pályán a Dornbirnt megverte aktuális ellenfelünk, aki ráadásul Fehérvárról is pontot rabolt három hete. Csak jó teljesítménnyel hozható a két pont Innsbruckból, mert még egyszer nem lesz olyan szerencsénk, mint pénteken volt, ahol az utolsó néhány percben megúsztunk 4-5 kapuvasat eltaláló bolzanói lövést, majd 8 másodperccel a vége előtt egyenlítettünk. A magyar együttes játékosai természetesen nagyon sokat tettek a sikerért pénteken is, de szombaton a mérkőzés első felében is jobbat kell nyújtaniuk.

Az egész csapat egyre jobb formában játszik, jelentős elismerés mindenkinek, hogy a válogatott alapembere, Magosi Bálint eltiltása után egyelőre nap kap visszatérési lehetőséget Rob Pallin vezetőedzőtől. Hogy szombaton sor kerül-e erre, azt még nem lehet megmondani, a szakmai stáb csak a mérkőzés előtt hirdet keretet. A harmadik sor is egyre hasznosabban játszik, Bolzanóban ők lőtték az első gólt, egy nagyon formás támadás végénNemes Benjáminnal beszélgettünk szombat délelőtt.

Az utóbbi mérkőzéseken a harmadik sorban játszik a Németh, Nemes, Benk trió. Hogy megy, mennyi jégidőt kapnak?

A Salzburg elleni meccsen alakult ki ez a felállás, az utóbbi hat meccsen így játszunk. Elég jól összeállt ez a sor, sokkal több jégidőt kapunk, mint korábban, és remélem, rá is szolgálunk erre. Meccsenként több mint 10 percet vagyunk jégen.

24 órán belül lejátszanak két mérkőzést, ráadásul pénteken túlóráztak is. Nem lesznek fáradtak Innsbruckban?

Jó erőben van a csapat, ráadásul a győzelem mindig plusz erőt ad a játékosoknak, jó látni, hogy érdemes küzdeni, mert megvan az eredménye. Nagyon fontos, hogy oda kell figyelni az első harmadra, mert pénteken pontatlanul kezdtünk.

Nemes AVSKAC

Hogy alakult a program a meccs után?

Itt aludtunk Bolzanóban. Szombat délelőttre pihenőt kaptunk, majd ebéd után indulunk Innsbruckba.

Összességében elmondható, hogy két egymást követő napon játszott meccs esetében a fáradtság kérdése túlmisztifikált?

Ha jó erőben vagy, gond nélkül megy 24 órán belül 2 meccs is. Ha normálisan felkészültél a nyáron, akkor nem lehet gond. De vannak olyan játékosok az első két sorban, akik rendszeresen 20 perc felett játszanak és az egész szezonban nagy munkát végeznek, tehát például Sarauer és Marino esete kicsit más. Ők is nagyon jól bírják egyelőre, úgy gondolom, ha ki is jön rajtuk a fáradtság, az nem a szombati meccsen lesz, hanem majd egy-két hónap múlva. Most még gyorsabban regenerálódik a szervezetünk. Ahogy megyünk bele a szezonba, a sok meccs miatt egyre jobban használódnak el az izmok. De épp ezért folyamatosan dolgozunk szárazon is. És ráadásul megkaptuk a ma délelőttöt pihenőnek.

Innsbruck–Fehérvár 1-3

   

Hihetetlen sorozatot produkál a Fehérvár, péntek után szombaton is nyert, zsinórban öt győzelemmel áll az EBEL-ben. Ennek a csapatnak valóban nem okoz gondot 24 óra alatt 2 meccs sikeres lejátszása.

A Fehérvár egyik legjobbja, Boivin kisebb térdsérülés miatt kihagyta az innsbrucki meccset, rossz hírrel indult tehát a szombati mérkőzés. A rossz szájíz az 51. másodpercig tartott, ekkor LoVecchio szerzett vezetést a Volán számára. Két nap alatt másodszor is az első percben esett gól a magyar EBEL-csapat meccsén, de mennyivel jobb, hogy ezúttal mi lőttük. Sokkal jobban állt ebben a meccsbe Rob Pallin csapata, mint tette egy nappal korábban, és nagyon jó első harmadot produkált. Újabb gól nem esett, és a számos hazai helyzet után nem panaszkodhattunk, hogy csak egygólos volt az előny. A két kihagyott előnyért természetesen kár.

Josh Robinson a 37. percig tudta gól nélkül őrizni kapuját. A Fehérvár kapusa ismét kiváló teljesítmény nyújtott, az első két harmadban 33 védést mutatott be. Ross tehát egyenlített a második szünet előtt, így döntetlenről ment tovább a meccs.

A harmadik 20 perc teljesen nyílt játékot hozott. Kulcskérdés volt, ki szerzi a mérkőzés harmadik gólját. Ebből a szempontból létfontosságúnak bizonyult, hogy a Sikorcin kiállítása miatti hátrányt kivédekezte a magyar csapat. Nem sokkal később egy váratlanul kialakuló helyzetből megszerezte a vezetést a Fehérvár. Sarauer vitte fel a korongot, passzából Banham talált Munro kapujába, így az 53. percben 2-1-re vezetett Pallin gárdája. A végén időkérést követően Olsson edző levitte Munrót. Egy nagy hazai lehetőséget követően Marinóhoz került a korong, aki az üres kapuba lőtt, 3-1-re nyert ezzel a Fehérvár.

Óriási sorozattal zárta a nemzetközi szünet előtti rohanást a Fehérvár AV19, az utóbbi nyolc mérkőzésből hetet megnyert.

EBEL, 1800 néző. Játékvezetők: Dremelj, Dreier, Plattner.
Munro: 89,3% (Machreich)
K
Robinson: 97,4% (Rajna)
Björk, Pittl, Olsson, Beech, Ulmer
1
Wehrs, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Banham
Stern, VanBallegooie, Hörtnagl, Valdix, Siddall
2
Tokaji, Szirányi, Kovács, Sikorcin, Marino
Pedevilla, Ross, Höller, Kaspitz, Mössmer
3
Orbán, Reiter, Benk, Nemes, Németh
Frischmann, Schramm, Steinacher, Huber
4
Magosi, Hetényi P., Kocsis, Erdély, Vincze
Christer Olsson, Pierre Beaulieu
E
Palin Rob, Sille Tomas
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:51 FHA LoVecchio Marino
1-1 36:33 HCI Ross Pedevilla Siddall
1-2 52:43 FHA Banham Sarauer
1-3 59:29 FHA EN Marino Sarauer
39 Kapura lövések száma 28
6 Kiállításpercek 4

Az Innsbruck–Fehérvár góljai

 

Az összefoglaló megtekinthető ide kattintva.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum