Vas János újabb gólt lőtt a Slaviában

 

Jó napjuk volt kedden a magyar légiós csatároknak. A Slavia 0-3-ról fordítottak a cseh Extraliga második helyezettje ellen, Vas János két ponttal zárt. De nem maradt pont nélkül Hári János és Sofron István sem.

Vas Jánosék a tabellamásodik Litvinov csapatát fogadták a cseh Extraligában. Nem kezdett acélosan a Slavia, hiszen 10 perc elteltével már 3-0-ra vezetett a Litvinov. Innentől azonban a Slavia percei következtek, még az első harmadban sikerült a szépítés, majd a következő játékrészben négy és fél perc alatt ők is berámoltak hármat az ellenfél ketrecébe és átvették a vezetést. A záró húsz percben pedig újabb két góllal eldöntötték a mérkőzést és 6-3-ra nyertek.

Vas Janos Slavia

 

Vasnak jó napja volt, a második sor centereként 20 perc jégidőt kapott, ő lőtte az utolsó gólt, illetve korábban az ő asszisztjából egyenlített a Slavia. A Slavia 15 meccsen szerzett 18 pontjával 12. a tabellán. Vas góljáról készült egy animgif is.

Svédországban Hári Jánosék szintén az aktuális tabellamásodikot, az utóbbi két év bajnokát, a Skellefteát fogadták. Két harmadig tudták is tartani a lépést a vendégekkel, negyven perc után még csak 2-3 volt az állás. Az utolsó húsz perc azonban egyértelműen a Skelleteáé volt, a 45., az 51. és az 53. percben is betaláltak és 6-2-re elhúztak. A hatodik találat után 20 másodperccel ugyan Hári asszisztjából eggyel közelebb húzódott a Modo, de az ellenfél négy és fél perccel a vége előtt visszaállította a négyfás különbséget és 7-3-ra nyert. A magyar csatárnak ez volt az ötödik passza és a kilencedik pontja a szezonban, a Modo továbbra is a 10. helyen áll.

Vasárnap a ligaelsőhöz látogattak Sofron Istvánék, kedden az utolsó helyen álló Straubing Tigerst fogadta a Krefeld. A végeredmény ellenére szoros volt a meccs, hiszen az első húsz perc után 3-3, a második után 4-3 volt az állás. A harmadik harmad hatodik percében azonban a Krefeld újabb gólt lőtt, így már kettővel vezetett ellenfelével szemben. Mivel a mérkőzés hajrájáig nem sikerült csökkentenie a hátrányt, a Straubing edzője két perccel a vége előtt lehozta kapusát, de ebből is a Krefeld szerzett gólt, majd újabb 15 másodperc elteltével egyenlő létszám mellett is betalált, beállítva a 7-3-as végeredményt.

Sofron jól játszott, a harmadik hazai találatnál övé volt a neheze, nagyon szépen látta meg a sarokból, ahogy középen érkeznek a társak, de nem sokkal a gól után volt egy szabálytalan ütközése, amiért 5+véglegest kapott. A kiállítás alatt két gólt kapott csapata, igaz, ebből egyet 4-4-re, ráadásul a végleges miatt a következő, München ellen meccset is ki kell hagynia. Az állás a középmezőnyben továbbra is igen szoros, mi sem jellemzi ezt jobban, mint hogy a Krefeld ezzel a győzelmével öt helyet lépett előre a tabellán és már az ötödik. A mérkőzés videóösszefoglalója az alábbi linkre kattintva érhető el, Sofron akciója 1:45 körül kezdődik.

Név Csapat Liga H M G A P
Fekete Dániel VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 2. 4 2 3 5
Hári János Modo SHL (SWE-1.) 10. 16 4 5 9
Láday Tamás Spokane Chiefs WHL 6. 12 0 0 0
Nagy Gergő Chicago Wolves AHL 5. 3 0 1 1
Sebők Balázs Hokki Mestis (FIN-2.) 5. 9 3 4 7
Sofron István Krefeld Pinguine DEL (GER-1.) 5. 15 4 3 7
Szélig Viktor Briancon Ligue Magnus (FRA-1.) 11. 7 0 0 0
Briancon Kupa és Ligakupa (FRA) - 7 0 1 1
Vas János Slavia Praha Extraliga (CZE-1.) 12. 15 2 4 6
Vas Márton Löwen Frankfurt DEL2 (GER-2.) 8. 14 1 11 12

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma), M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. A kapusok esetében a P a védési hatékonyságot jelöli, százalékban kifejezve. Dőlt betűs név=már nem légiós.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 3., csütörtök
U20   HUN20USA18 
augusztus 10., csütörtök
PRE   ZILSCC 
PRE 18:00 MISMIC 
PRE 18:00 NZÁFTC 
augusztus 11., péntek
PRE   POPSCC 
PRE 17:00 TOPFTC 
augusztus 12., szombat
PRE 19:00 MACVIC 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk