Szerelik az új világítást Gyergyóban

 

Progym-napokkal folytatódik a román bajnokság, a gyergyói csapat sorozatban három meccsen fogadja ellenfeleit Karcfalván. A legfontosabb hír azonban az, hogy elkezdődött a kivitelezés a csarnokban, bontják a régi világítást, szerelik az új lámpatesteket.

Szombaton a Steauát fogadta az eddig még pont nélküli gyergyói csapat, és úgy nézett ki, most megszerezhetik az első pontokat Farkas Csaba tanítványai. A második harmad közepére ugyanis kétgólos előnyt szerzett a Progym, ám ezt nagyjából négy perc alatt sikerült eltékozolni. A harmadik harmad közepén a Steaua újabb gólt szerzett, az utolsó percben kapus nélkül próbált egyenlíteni a Progym, de ez a törekvés nem járt sikerrel, a bakák üres kapus találattal állították be a 4-2-es végeredményt.

A román bajnokság következő két meccsét is a Progym játssza majd. 31-én, pénteken a Brassót fogadja a csapat Karcfalván, amelyet majd ezen a linken lehet élőben követni, vasárnap délután pedig a Galati érkezik Karcfalvára. Az élő jegyzőkönyv ezen a linken lesz elérhető.

Az igazán előremutató dolgok azonban nem a nagy csapat háza táján történnek mostanság, hanem a felújítás alatt álló gyergyószentmiklósi csarnokban. Célegyenesbe fordult a nagyszabású szurkolói összefogás a pálya világításának megújítására, elkezdődött a régi világítórendszer bontása. Az első vadonatúj világítótestek a hét vége felé kerülhetnek a pályatest fölé, és a tervek szerint egy hónapon belül üzembe helyezhetik az új, a korábbinál erősebb fényt adó és sokkal kevesebb energiát fogyasztó világítást.

Mint Bereczky Szilárd, a szurkolói összefogás főszervezője blogunknak elmondta, eddig a munkák a tervezettnél gyorsabban haladnak. A pályatest, a palánk és a hűtési rendszer felújítása ugyanakkor még nem kezdődött el, de azt ígérték a kivitelezők, hogy tartható a decemberi határidő, így az új évet már felújított otthonában kezdhetné a Progym jégkorongcsapata.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum