Ladányi Balázs térdét műteni kellett

   

A Debrecen átmenetileg elvesztette vezérét, de kedden felzárkózhat az Érsekújvárra.

A MOL Liga-ötödik Debrecen a harmadik helyen álló felvidékiekhez látogat kedden. A papírforma hazai győzelmet ígér, de egy hajdúsági bravúr igen szorossá tenné a versenyt a harmadik helyért.

A Debrecen viszonylag korán megtapasztalta, milyen mélységek jöhetnek egy csapat életében, hiszen első szezonjának második hónapjában, ha ideiglenesen is, de elvesztette egyik legfontosabb játékosát, Ladányi Balázst. Sérülés miatt hónapok óta nem áll rendelkezésre Horváth Dávid és Vaszjunyin Artyom, valamint az utóbbi meccseken Tőkési Lajos és az újonnan igazolt Sijka Dusan sem léphetett jégre, utóbbi játékjogát még rendezni kell a Ferencvárossal.

A csapatnak az első meccsen nem is sikerült megoldania Ladányi pótlását, 5-1-es vereség lett a vége Miskolcon. Vasárnapra azonban összeszedte magát a DHK, és végig ellenfele tudott lenni a listavezető Dab.Doclernek, ami egy pontot ért a hajdúságiaknak. Jevgenyij Muhin magához képest elégedetten is nyilatkozott, egyedül az emberelőnyös helyzetek kihasználása hagyott kívánni valót maga után. Nyilvánvaló, hogy ez az út, amin a csapatnak mennie kell tovább, meg kell találni azokat a játékosokat, akik élni tudnak a kínálkozó lehetőséggel és meg tudják mutatni, hogy nehéz helyzetben is lehet rájuk számítani. A DAB ellen a mindig veszélyes orosz sor mellett Hári Norbert volt a nyerőember, fontos pillanatokban lőtt gólt és adott gólpasszt.

A speciális játékhelyzetek olyan elemet jelentenek, amelyben az Érsekújvárnak is fejlődnie kell, hiszen a Miskolc ellen hiába vezetett 2-0-ra, jött három emberhátrány, amiből a csapat kapott három gólt és máris a hazaiak mentek 3-2-re. Ezzel együtt nem valószínű, hogy az Érsekújvárnak hazai pályán az emberhátrányok hatékony kivédekezése lesz a legfontosabb megoldandó feladata. A felvidékiek még a botladozások ellenére is a harmadik legerősebb hazai pályát tudják felmutatni, 7 meccsen szerzett 16 pontjuk 76%-os teljesítmény. A Debrecen ugyanakkor öt idegenbeli meccsen csak négy pontra volt képes, ezen mindenképpen javítaniuk kell, ha tartósan az élbolyban akar maradni. A két csapatot hét pont választja el egymástól a tabellán, de a Debrecen egy meccsel kevesebbet játszott, így egy esetleges győzelem azt jelentené, hogy a ligaharmadik Érsekújvárt lőtávolon belülre hoznák. A hazaiaknak intő jel, hogy legutóbb nem tudták 60 perc alatt legyűrni Tőke Zoltánékat.

A Debrecenben tehát nem léphet jégre Ladányi Balázs, aki hétfő délelőtt térdműtéten esett át. A 11-es egy hónapja komoly térdfájdalmakkal lépett jégre, halaszthatatlanná vált az artroszkópos beavatkozás. Ha minden a tervek szerint halad, a kiváló csatár egy hónap múlva már újra játszhat, ha így lesz, összesen 11 meccset kell kihagynia.

Ladanyi DHKHSC

Fotó: Molnár Dénes

Jevgenyij Muhin vezetőedzővel a megyei napilap és a haon portál készített interjút. Mint a DHK maximalista ember hírében álló mestere elmondta, rendkívül kellemesen csalódott a MOL Ligában, amely bár nyilván nem éri el az orosz liga szintjét, de messze jobb annál, mint amit Oroszországban bárki is gondolhat róla. Célja, hogy Debrecenben gyökeret verjen a minőségi jégkorong, amely a közönség igényeit is képes kielégíteni.

Az Érsekújvár Franciaországból igazolt egy újabb csatárt, az öt éve légióskodó 27 éves csatár, Martin Domian góllal mutatkozott be a múlt héten a szlovák harmadosztályban.

Érsekújvár–Debrecen 4-3

   

A DHK-ban hiába mutatkozott be három új játékos, a MOL Liga címvédője legyőzte az újoncot.

A debrecenieknél jégre lépett a Ferencvárostól igazolt Sijka, valamint debütált Prakab és az Oroszországból igazolt Gyemesin, míg cserekapusként Borogyint nevezték. A mérkőzést az Érsekújvár kezdte aktívabban, ami a 4. perc elején eredményre vezetett. Duris lövését még védte Tőke, ám a kipattanóból Púchovsky közelről betalált. A gól után élénkebbé vált a játék, a hazaiak gyors támadásokkal veszélyeztettek, míg a vendégek próbáltak támadásokat építeni. A csapatok nem vetették meg a testjátékot, viszont szigorúan a szabályok keretein belül tették. Egészen a 17. perc végéig, amikor Siskát kiküldték bottal akasztásért.

A második harmad elején egyenlített a Debrecen, a 80. másodpercben Danyil Kaszkov lövésénél hibázott Krajcovic. A zöld-fehérek hajtottak a vezetés visszaszerzéséért, a vendégek ellentámadásokkal veszélyeztettek. A játékrész közepén emberelőnybe kerültek a debreceniek Baron kiállítása nyomán, ám nem használták ki, majd Odnoga ült ki két percre, a HC Nové Zámky felállt, de nem jutott el kaput eltalált lövésig, sőt Kaszkov szólójánál Krajcovícnak kellett védeni. Öt a négy elleni játék során nem ütöttek gólt a hazaiak, néhány perccel később teljes létszámban igen, Uram lőtte be a korongot a kiszolgáltatott Tőke kapujába.

A középső játékrészhez hasonlóan a harmadik harmad elején ó is egyenlített a Debrecen. A 43. percben Martin Baront kapott 2+2 perces büntetést magas bottal való játékért, az emberelőnyt 13 másodperc alatt kihasználta a DHK a frissen igazolt Jevgenyij Gyemensin jóvoltából. Baron visszatérése után 11 másodperccel Kaszkov ült ki testre ütésért, a hazaiak felálltak, lőttek, de eredménytelenül. A folytatásban is a zöld-fehérek nyomtak, fölényük az 51. percben ért góllá, Siska talált be a debreceni kapuba. Két perccel később Hári Norbert kapott kétperces büntetést, a lendületben lévő érsekújváriak Hurtaj találatával használták ki az emberelőnyt. 42 másodperccel később Gyemensin révén egygólosra csökkent a különbség, az orosz támadó Krajcovic bizonytalankodását használta ki. A mérkőzés utolsó öt percre erős iramban zajlott, az utolsó percben Tőke lekorcsolyázott, Muhin időt kért. Négy másodperccel a vége előtt Uram és Hári szólalkoztak össze, a játékvezetők időben közbeavatkoztak, a szlovák világbajnokot kiküldték a büntetőpadra korongkilövésért. A mérkőzést a HC Nové Zámky nyerte, pontszámban beérte a Miskolci Jegesmedvéket, bár a sárga-feketék eggyel kevesebb meccset játszottak.

Robert Spisak (vezetőedző, Érsekújvár): “Örülünk, hogy sikerült legyőznünk mai szívós ellenfelünket. A Debrecen nagyon szervezetten védekezik, főleg a középső harmadban. Amiből gyors ellentámadásokat indít. Ezt ma is bizonyította. A befejezésben határozottabbak lehettünk volna, és akkor kevésbé lett volna izgalmas a vége.”

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): “Azt hiszem, nagyon jó mérkőzést láthatott a közönség mindkét csapat jóvoltából. A végkimenetelről apró részletek döntöttek és ezekben a hazai csapat a maga javára billentette a mérleget.”

Erste Liga, Érsekújvár, 628 néző. Játékvezetők: Nagy, Kincses, Somos, Vas.
Krajcovic: 88,9% (Blazícek)
K
Tőke: 88,6% (Borogyin)
Kowalczyk, Siska, Podstavek, Uram, Polcík
1
Jemeljanov, Csíki, Könczei, Dancsfalvi, Berta
Huba, Král, Hurtaj, Frolík, Faith
2
Szagyikov, Voronov, Hári, Kaszkov, Gyemensin
Baron, Hrudík, Stefanka M., Caladi, Chrenko
3
Orosz, Prakab, Okos, Odnoga, Barabás
Lesko, Duris A., Púchovsky, Stefanka O., Dubec Marek
4
Sijka, Tőkési
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
E
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:08 NZÁ Púchovsky Duris A.
1-1 21:20 DHK Kaszkov Berta Dancsfalvi
2-1 37:37 NZÁ Uram Polcík Podstavek
2-2 42:19 DHK PP Gyemensin Szagyikov Hári
3-2 50:31 NZÁ Stefanka M. Podstavek Siska
4-2 54:05 NZÁ PP Hurtaj Huba Faith
4-3 54:47 DHK Gyemensin Kaszkov Hári
35 Kapura lövések száma 27
10 Kiállításpercek 6

Az Érsekújvár–Debrecen képei

   

Videó-összefoglaló

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum