A Rangers hatalmasat fordított

 

Az eddig hat meccsen hat gólt kapó Minnesota most egy harmadban beszedett ötöt. A kanadai rangadón az Edmonton lenullázta a Montrealt.

Óriási mérkőzést rendeztek a Gardenben, ahol a Rangers fogadta a Minnesotát. A mérkőzés a második játékrészben eldőlni látszott, hiszen a vendégek három gólt ütöttek, így megnyugtató előnnyel mehettek a második pihenőre. A Wild olyan meggyőzően játszott, még az is belefért számukra, hogy két ötperces emberelőnyt is kihasználatlanul hagyjanak. Ezzel továbbrontották statisztikájukat és a Buffalo mellett az egyetlen csapat, amely nem ütött még gólt fórban, ám ez alaposan megbosszulta magát záró játékrészben. A magabiztosan és negyven percig remekül záró Wild-védelem a záró húsz percre összeomlott és majdnem annyi gólt kapott, mint eddig a szezonban. A Rangers öt perc alatt hármat ütött, amibe beékelődött a Wild negyedik találata, így még a hajrára is egygólos előnnyel mehettek neki a vendégek. A hatalmas nyomást nem bírta a Minnesota, a New York pedig az 57. percben eldöntötte a mérkőzést. Először a pályafutása első gólját szerző Anthony Duclair talált be, fél perccel később pedig Mats Zuccarello szerezte meg a győztes találatot.

Megszakadt a Montreal nagy sorozata, amely 1961-ben kezdte utoljára ilyen sikeresen a szezont. Az utolsó négy meccsét megnyerő, a szezonban nyolcból hét mérkőzést megnyerő Canadiens hajnalban a Rexall Place-ben úgy kapott ki, hogy gólt sem tudott ütni. Az Oilers kapujában Ben Scrivens 29 alkalommal hárított és pályafutása során hetedik alkalommal védett hibátlanul. A 28 éves kapus mellett elévülhetetlen érdemeket szerzett a győzelemben a Montreal korábbi játékosa, Benoit Pouliot, aki az első harmadban megtörte a gólcsendet, a másodikban pedig gólpasszt adott Nail Jakupov találatánál. A végeredményt Taylor Hall állította be alig több mint kettő perccel a befejezés előtt. Az Oilers, amely pocsékul kezdte a szezont és első öt mérkőzésén csak egy pontot szerzett, a Canadiens legyőzésével immár negyedik győzelmét szerezte zsinórban és 50%-os mutatóval áll kilenc mérkőzés után.

NHL, 2014. október 27.:

NY Rangers?Minnesota 5-4 (videó)
G.: Klein, Nash, Brassard, Duclair, Zuccarello ill. Prosser, Cooke, Pominville, Zucker

Edmonton?Montreal 3-0 (videó)
G.: Pouliot, Jakupov, Hall ill. ?

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR ÉLŐ
VB18 16:30 JPNHUN ÉLŐ
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum