A Fehérvár nyerte a magyar EBEL U20-rangadót

   

Az elmúlt héten teljes fordulót játszottak a magyar juniorbajnokságban, és folytatódtak a külföldi utánpótlás-bajnokságok küzdelmei is.

Szerdán három magyar junior bajnokira került sor. Az EBYSL-ben is játszó Vasas 5-4-re verte a Dab.Doclert. A szlovák junior 1. Ligában játszó Debrecen a lőlap szerint jóval kevesebbszer lőtt kapura, mint a teljes EBYSL-csapatával kiálló MAC, ennek ellenére magabiztosan nyert, a vége 5-2. A fehérvári fiatalok 12-1-gyel küldték haza a roppant vékony kerettel érkző újpestieket. Szombaton játszották a Fehérvár–MAC rangadót, ezen a fehérváriak hosszabbításban nyertek a MAC ellen,  3-2-re.

A mezőnyt a fehérváriak vezetik nagy fölénnyel, második a MAC 10 ponttal leszakadva, a harmadik Debrecen hátránya egy pont a MAC-hoz képest, de két meccsel kevesebbet játszottak eddig a hajdúsági fiatalok. Miskolc, UTE, Vasas, Dab.Docler a további sorrend. Szerdán újabb három meccs következik, köztük a Debrecen-Fehérvár rangadó.

Az EBYSL-ben a fentebb említett Fehérvár-MAC meccs mellett vasárnap a Vasas a Vienna Capitalst fogadta és 9-7-re nyert. Vezet hatalmas fölénnyel a Fehérvár, a MAC biztosan második, a Vasas egyelőre hetedik a csoportjában.

A szlovák junior 1. Ligában szereplő csapataink idegenben teljesítették a penzumot. A Debrecen kétszer játszottt a KSK Bratislavával, szombaton büntetőkkel kapott ki 6-5-re, vasárnap a rendes játékidőben 2-1-re. A miskolciak sem jártak szerencsével. Ők ugyancsak Pozsonyban játszottak, szombaton 7-2-re kaptak ki a Ruzinovtól, a vasárnapi meccs pedig 25:09-nél, 3-0 arányú pozsonyi vezetésnél félbeszakadt. A táblázaton mindkét csapat a középmezőny alsó feléhez tartozik, különösen fájó a debreceniek két veresége egy a táblázaton náluk lejjebb álló csapattól.

Az ifiknél összesen három meccset játszottak a csapatok az elmúlt héten. A szlovák 1. Ligában a Debrecen kétszer verte a Dolny Kubint. Szombaton 2-1, vasárnap 6-3 volt az eredmény. A DHK egyelőre nagyon szépen szerepel, harmadik helyen áll a 16 csapatos mezőnyben.

A külföldi bajnokságokban való szereplések miatt szinte atomjaira széthullott magyar ifibajnokság egyetlen meccse egyben EBJL-mérkőzés is volt. Ezen a Vasas hazai jégen 5-2 arányú vereséget szenvedett a fehérvári fiataloktól. Egyelőre ennek ellenére a Vasas vezet a hazai pontvadászatban, de a 3 pontos hátrányban levő Akadémának két meccsel kevesebbje van eddig. Az EBJL-ben a Fehérvár második, a Vasas negyedik, a Miskolc hetedik, a MAC pedig kilencedik jelenleg.

JUNIOR KOROSZTÁLY (U20)

Magyar bajnokság

Sorsolás, eredmények
Tabella

A csapatok az alapszakaszban háromszor játszanak egymással, azaz összesen 18 fordulóra kerül sor. A magyar bajnoki küzdelembe beleszámítanak az EBYSL (a Fehérvár, a MAC és a Vasas vesz részt az osztrák bázisú nemzetközi bajnokságban) égisze alatt megrendezett mérkőzések is. Ugyanakkor nem számít bele a Miskolc és a Debrecen meccse, amelyet a szlovák 1. ligában játszanak egymással. Az alapszakasz 2014. szeptember 3-án kezdődik és március 4-én ér véget. A rájátszás két győzelemig tartó helyosztókból áll, ahol az 1. a 2.-kal, a 3. a 4.-kel és az 5. a 6.-kal találkozik. A túlkorosokat illetően szigorítás történt, a 2014/15-ös szezonban már csak 3 fő 1992 és 1994 között született játékos léphet jégre, jövőre ez a létszám egy fővel tovább csökken.

Részvevők:

Dab.Docler
Debreceni HK
Ifj. Ocskay Gábor JA
MAC Budapest
Miskolci Jegesmedvék
UTE
Vasas SC

EBYSL (junior EBEL)

Sorsolás
Eredmények
Tabella
Lebonyolítás: A 44 meccses alapszakasz után a csoportonkénti első négy-négy helyezett a negyeddöntőkkel kezdi a rájátszást, március 11-én. Minden playoffpárharc két győzelemig tart.

Részvevők

A csoport:
Graz (AUT)
Innsbruck (AUT)
Klagenfurt (AUT)
Medvescak Zagreb (CRO)
Olimpija Ljubljana (SLO)
Red Bull Salzburg (AUT)
Villach (AUT)

B csoport:
Fehérvár
MAC
Vasas
LA Stars (AUT)
Linz (AUT)
Vienna Capitals (AUT)
Znojmo (CZE)

Szlovákia, 1. liga (másodosztály)

Sorsolás, eredmények
Tabella
Lebonyolítás: 44 mérkőzéses alapszakasz, a magyar csapatok nem juthatnak a rájátszásba. Csapatonként 5 túlkoros játszhat, de csak az 1994-esekre vonatkozik a kedvezmény.

Részvevők

Debreceni HK
Miskolci Jegesmedvék
SHK KSK Bratislava (SVK)
MHC Martin (SVK)
Mládez Michalovce (SVK)
PHK Presov (SVK)
MSK Púchov (SVK)
Ruzinov Bratislava (SVK)
HK Trnava (SVK)

IFJÚSÁGI KOROSZTÁLY (U18)

Magyar bajnokság

Sorsolás, eredmények
Tabella
Lebonyolítás: Az ifjúsági bajnokságban egy oda-vissza kört (14 mérkőzés) rendeznek, az EBJL-meccsek szintúgy beleszámítanak a bajnokságba, mint az U20-asok esetében (itt 4 klub érdekelt, az EBYSL-ben részt vevőkön kívül még a Miskolc). A rájátszást viszont máshogy bonyolítják le, az 1. és a 2. helyezett automatikusan az elődöntőbe kerül, míg a 3. a 6.-kal, a 4. pedig az 5.-kel csap össze a legjobb négy közé jutásért két győzelemig tartó csatában. Utóbbi két párharc győztese és a két legjobb csapat két sikerig tartó elődöntőt játszik, majd pedig következnek a helyosztók, ahol a döntőben három, a 3., 5. és 7. helyért pedig két győzelem szükséges a diadalhoz.

Részvevők

Debreceni HK
Ifj. Ocskay Gábor JA
KMH Budapest
MAC Budapest
Miskolci Jegesmedvék
Pesterzsébeti Farkasok
Vasas SC
ISK-HSC Csíkszereda

EBJL (ifi EBEL)

Sorsolás
Eredmények
Tabella

Lebonyolítás: az alapszakasz 26 mérkőzésből áll. A 11 csapatos nemzetközi csoportban mindenki egy oda-vissza kört játszik, a 6 csapatos szlovén brigáddal 1-1 meccset.

Részvevők

Kék csoport:
Fehérvár
MAC
Miskolc
Vasas
Klagenfurt (AUT)
LA Stars (AUT)
Linz (AUT)
Red Bull Salzburg (AUT)
Vienna Capitals (AUT)
Villach (AUT)
Znojmo (CZE)

Zöld csoport:
Bled (SLO)
Maribor (SLO)
Mladi Jesenice (SLO)
Olimpija Ljubljana (SLO)
Slavija Ljubljana (SLO)
Triglav Kranj (SLO)

Szlovákia, 1. liga (másodosztály)

Sorsolás, eredmények
Tabella

Lebonyolítás: A Debrecen a 30 mérkőzéses alapszakaszban vesz részt. Érdekesség, hogy az osztrák LA Stars itt is indít csapatot.

Részvevők

Debreceni HK
HC 46 Bardejov (SVK)
HK Brezno (SVK)
MHK Dolny Kubín (SVK)
SHK KSK Bratislava (SVK)
Lower Austria Stars (AUT)
Mládez Michalovce (SVK)
HC Nové Zámky (SVK)
SHK 37 Piestany (SVK)
HK 95 Povazská Bystrica (SVK)
MSK Púchov (SVK)
MSHK Prievidza (SVK)
MHK Ruzomberok (SVK)
HK 91 Senica (SVK)
SHK Mládeze Trebisov (SVK)
HK Trnava (SVK)

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 3-1VÉGE
VB 16:00 HUNKAZ 0-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 1-3VÉGE
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 2-3VÉGE
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 6-1VÉGE
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 5-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 4-1VÉGE
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk