A HSC máris visszakapaszkodhat a középmezőnybe

   

Vasárnap az UTE idén első alkalommal játszik a Vákár Lajos Műjégpályán, ahol a házigazdáknak komoly elszámolni valójuk van velük szemben.

Habár a HSC hátránya tetemesnek tűnik, hiszen összesen öt ponttal jelenleg az utolsó helyen áll, nem szabad szem elől téveszteni, hogy két meccsel kevesebbet játszott, mint a hetedik helyen álló és 13 pontos FTC vagy a 14 ponttal hatodik helyen tanyázó UTE. Ha tehát vasárnap nyerni tudnak Christer Dreberg tanítványai, akkor a vesztett pontok tekintetében máris befogják a lila-fehéreket. A tét tehát nem kicsi, ráadásul a főpróba egyik csapatnak sem sikerült túl jól, hiszen szombaton az UTE a Brassótól, a HSC a Fraditól szenvedett vereséget.

Ezzel együtt a HSC udvarias vendéglátónak számít, hiszen eddigi öt hazai meccsén mindössze négy pontot gyűjtött. Az UTE viszont egyelőre nem számít a liga legrettegettebb vendégeinek, nekik hat idegenbeli meccsen 4 pont a mérlegük. A két csapat több mint egy hónapja már találkozott egymással, a Megyeri úton a lilák sima, 4-1-es győzelmet arattak. Ha vasárnap is a házigazdák nyernek, akkor újra teljesen nyílt lehet a versenyfutás az UTE, a Fradi és a HSC között a rájátszást jelentő hatodik hely megszerzéséért.

HSC Csíkszereda–UTE 3-2

   

A csíkszeredaiak büntetőkkel megszerezték szezonbeli harmadik győzelmüket. Az újpestiek továbbra is nyeretlenek túlórában.

A HSC Csíkszereda a 18. másodpercben emberelőnybe került, miután Turbuczot kiküldték fogásért, de nem tudott komolyabb lehetőséget kialakítani. Az 5. percben Mihály Edét állították ki, de az UTE sem alkotott maradandót az öt a négy elleni játék során. A harmad közepén Zalavári Bence megsérült, segítséggel hagyta el a jeget. A 11. percben Hegyi Ádám Zoltán akasztotta Curillát, amiért kétperces büntetést kapott. Második emberelőnyét jobban játszotta meg a HSC, kapuvasig jutottak a hazaiak, illetve Ágoston többször védett. A harmad hátralévő része nem hozott sok izgalmat, nem állították nagy feladat elé a kapusokat.

A 22. percben Spady kilőtte a játéktérről a korongot, az újpesti emberelőnyben Mihalík kék vonalas lövése volt a legnagyobb lehetőség. A 26. percben az UTE rosszkor cserélt, Spady indította Sjölundot, aki megszerezte a vezetést a HSC-nek. Nem sokkal később Mihalík ugrott ki, de Ruczuj védett. A 28. percben Ványi gáncsolt, a HSC nem használta ki az emberelőnyt. A 31. percben egyenlített az UTE Mihalík révén. A gól után 16 másodperccel Tapio ült ki a büntetőpadra, a két perc alatt nem esett gól, viszont fél perccel később Curilla visszaszerezte a vezetést a csíkszeredaiaknak, ám 22 másodpercre rá Coleman egyenlített. A harmad hátralévő részében mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek a vezetés megszerzéséhez, de nem született gól, Ruczuj és Ágoston remekül védtek. 50 másodperccel a harmad vége előtt Hegyi Ádám Zoltán kiküldték meg nem engedett testtel való játékért.

A harmadik harmad áthúzódó csíkszeredai emberelőnnyel indult, de nem tudtak felállni a hazaiak. A csapatok óvatosabb játéka után a 48. percben Sjölundot állították ki botfogásért, az előny végére felállt az UTE, de Ruczuj több bravúrt is bemutatott. Az 52. percben a meginduló Sáteket akasztani próbálta Durák, ám felcsúszott a botja és arcon vágta ellenfelét, amiért 2+2 perces büntetést kapott. A HSC 4 percen át játszhatott emberelőnyben, felállt, az UTE jól védekezett. A kiegészülés után nem sokkal Sjölund megugrott, ám Ágoston hatalmas bravúrral védett. Az 59. percben Curilla megsérült, de a játékvezetők nem láttak szabálytalanságot. Mivel több gól nem született, hosszabbítás következett.

A ráadás 43. másodpercében Elomót kiküldték testre ütésért, viszont nem élt a lehetőséggel a HSC. Nem született döntés öt perc alatt, így büntetők
következtek, amit az újpestiek kezdtek. Az első párban Mihalík belőtte, Sátek kihagyta, majd Elomo túlcselezte, illetve Sjölund betalált. A harmadik sorozatban Tapio lövését védte Ruczuj, Curilla viszont eredményes volt, így büntetőkkel a HSC Csíkszereda nyert.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): “Ma egy sokkal koncentráltabb csapat lépett jégre, mint tegnap, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, kapuvasat lőttünk, szólókat vezethettünk. Egy nagy védelmi megingás után egyenlített az ellenfél, továbbra is azon vagyunk, hogy ilyenek ne fordulhassanak elő. Az elmúlt gyengébben sikerült periódus után viszont nagyon örülök a győzelemnek.”

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): “Nem volt egy szép mérkőzés, hatalmas mezőnymunka folyt a pályán. A meccs vége felé és a ráadásban fizikálisan az ellenfél fölé tudtunk ugyan nőni, de a lehetőségeinket nem tudtuk kihasználni. A döntetlen a játék képe alapján reális eredménynek mondható, a szétlövések lutrija ma a HSC-nek kedvezett.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1000 néző. Játékvezetők: Toparceanu, Gergely, Mathe, Redai.
Ruczuj: 94,6% (Kozuch)
K
Ágoston: 90,6% (Pleszkán)
Pojkar, Bors, Curilla, Sátek, Bíró M.
1
Hegyi, Durák, Mihálik, Tapio, Elomo
Salló, Spady, Sjölund, Tranca, Farkas
2
Zalavári, Demiters, Virág Cs., Coleman, Turbucz
Papp, Nagy, Molnár Z., Mihály, Bíró T.
3
Ványi, Garbacz, Virág T., Gágyor, Szűcs
Pál, Gecse, Bíró O., Rokaly
4
Reiter, Egyed, Dömötör
Christer Dreberg, Gál Sándor
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 25:15 SCC Sjölund Spady Salló
1-1 30:36 UTE Mihálik Hegyi Tapio
2-1 33:25 SCC Curilla Bíró M. Sátek
2-2 33:47 UTE Coleman Reiter Turbucz
3-2 65:00 SCC GWS Curilla
32 Kapura lövések száma 37
6 Kiállításpercek 16

A HSC–UTE fotóalbuma

 

Videó-összefoglaló

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum