Galló Vilmosék vezetnek Svédországban

 

Két nagyon nehéz meccset nyert idegenben a Linköping. Garát Zsombor gólpasszt adott, Vay Ádám bemutatta első shutoutját a szezonban.

Galló Vilmosék két nehéz idegenbeli mérkőzést játszottak a hétvégén, szombaton a negyedik helyezett Farjestad, vasárnap a második Örebro otthonában a svéd juniorbajnokságban. Az elsőn a végén üres kapura szerzett találattal 5-3-ra nyert a Linköping, a másodikon szétlövésekkel 3-2-re. Ezt megelőzően szerdán a Södertalje otthonában léptek pályára, ahol ugyana a hazaiak megszerezték a vezetést, ám Galló rövid időn belül két gólt lőtt, és mivel a meccs vége 6-1 lett a Linköpingnek, így a második találat mérkőzést eldöntő gól is volt egyben. Galló 16 meccsen lőtt hat gólja a harmadik legtöbb a csapatban, 11 pontjával a házi kanadai táblázat negyedik helyét foglalja el, a Linköping pedig újra vezeti a tabellát.

Kiss Zsomborék szintén két idegenbeli meccset játszottak a svájci juniorok között, azonban mindkétszer kikaptak. Pénteken a zürichi GCK Lions volt az ellenfél, amely 0-2 után hét gólt ütve nyert, ezen a meccsen Kiss nem játszott. Vasárnap a szurkolótáboráról híres Ambri-Piotta otthonába látogattak. A mérkőzésen a hazaiak a 35. percben már 4-0-ra is vezettek és bár a 47. percre egy gólra feljött a Bern, közelebb már nem sikerült kerülni az ellenfélhez, 4-3-ra nyertek a hazaiak. Kiss ifjúsági korú játékosként a negyedik sorban kapott helyet, pontot nem szerzett. A Bern 16 forduló után a 9. helyen áll a tabellán.

Garát Zsombor csapata, az EHL-ben szereplő Boston Bandits két győzelmen van túl. Szerdán a Northern Cyclonest látták vendégül és 5-1-es győzelmet arattak. Garát a harmadik gólnál jegyzett asszisztot, amit emberelőnyben szerzett a Bandits. Szombaton a New England Wolves otthonába látogattak, ahol nem bírtak egymással a csapatok, 60 perc után 3-3-at mutatott az eredményjelző. Jöhetett a hosszabbítás, majd a szétlövések, ebben pedig a Bandits volt a jobb, így 4-3 arányban övé lett a győzelem. Garát 12 meccsen 5 pontot gyűjtött, amivel a legjobb hátvédek között van a csapatban, a Boston Bandits második helyen áll a liga bostoni csoportjában.

Postás Ciprián egy meccset játszott a héten a GMHL-ben, ezen a South Muskoka 7-6-os vereséget szenvedett a Rama otthonában. Postás pontot nem szerzett, csapata hetedik helyen áll a bajnokságban.

Vay Ádám pénteken shutoutot mutatott be a WSHL-ben szereplő El Paso Rhinos csapatában. Az ellenfél a Wichite Junior Thunder volt, amellyel a hétvégén három meccset is játszottak. Az elsőn a végeredmény 5-0 lett Vayéknak, a kapus 24 lövést hárított. A meccs első visszavágóját szombaton rendezték, ezen szintén 5 gólig jutott a Rhinos, Vay 18 lövésből 16-ot hárított, a vége 5-2 lett. A harmadik találkozón lehetőséget kapott a második számú kapus, aki 19 lövést kapott és egy gólt engedélyezett, ennek a vége 10-1 lett. Vay a többet védő kapusok között található, 420 perc alatt 92,7%-kal védett, meccsenkénti kapott gólátlaga 1,86, ezzel pedig a hatodik helyen áll a kapusok rangsorában. A Rhinos 9 meccs után vezeti a WSHL középnyugati csoportját.

Cimkék: , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum