Két éve veretlen a KAC Fehérváron

   

Az egyre jobb formába lendülő Fehérvár azt a Klagenfurtot fogadja, amelyet két éve nem győzött le hazai pályán. Magosi visszatér.

A krízisek általában pozitív hozadékkal is járnak és nem volt ez másképpen a Volán esetében sem. A szezon eleji nagy sérüléshullám miatt a menedzsment kénytelen volt újabb védő után nézni, így találtak rá Michael Boivinre, aki a Salzburgtól érkezett kölcsön. A kiváló hátvéd öt meccsen három gólt és négy asszisztot jegyzett, elévülhetetlen érdemei vannak tehát abban, hogy a fehérváriak az elmúlt öt meccsükből négyet megnyertek. A keret ráadásul tovább erősödik, a Linz elleni győztes mérkőzésen ponttal tért vissza a védelembe Szirányi Bence, vasárnap pedig a hárommeccses eltiltását letöltő Magosi Bálint csatlakozhat a kerethez. Az utóbbi meccsek jó szériája ismét a középmezőny elejére repítette a Fehérvárt, amely 13 meccsen szerzett 14 pontjával az ötödik helyen áll a tabellán. A KAC egy meccsel kevesebbet játszott, de így is 12 pontja van és 8. Egy hazai győzelem tehát vesztett pontok tekintetében is megteremtené a különbséget a két csapat között.

Hiába azonban a Salzburg elleni idegenbeli és a Linz ellen hazai pályán elért bravúrgyőzelem, a klagenfurtiak is jó szériát tudhatnak maguk mögött, hiszen az utóbbi három meccsükön egyaránt legyőzték a Dornbirnt, a Bolzanót és a Znojmót. E 180 perc alatt ráadásul mindössze négy gólt kapott a karintiai csapat. A fehérváriak ebben a szezonban egyszer már győztek 6-3-ra Klagenfurtban, azonban ne feledjük, hogy hazai pályán utoljára 2012. december 14-én hagyták el két ponttal a jeget. Idén ismét nagyon erős a Volán otthon, 7 meccsén 10 pontot gyűjtött, amivel a liga legjobbjai között van.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Egyre jobban játszunk az elmúlt öt mérkőzésen, látszik, hogy a csapat kezd hinni önmagában és az erejében. A fiúk kezdik elhinni, hogy erős csapat vagyunk. Ezen a héten is keményen edzettünk, aminek a Linz ellen arathattuk le a babérjait. Vasárnap a Klagenfurt vár ránk, amelynek nagyon veszélyes játékosai vannak, mint Thomas Pöck vagy Jamie Lundmark, akik ráadásul fegyelmezettek is. Rájuk nagyon kell figyelni, fontos lesz a szoros védekezés.

Jamie Lundmark (csatár, Klagenfurt): Új edzőnk van, aki egy csomó dolgot átalakított. Ennek köszönhetően a jó irányban haladunk, mindenki segíti a másikat, meccsről meccsre jobbak vagyunk. Ez azért is fontos, mert ha az egész csapatnak jól megy, akkor nekem is könnyebb a támadásban jól teljesítenem. Fehérváron mindenesetre komoly tesztnek nézünk elébe, itt mindig nehéz játszani, a csapat otthon különösen erős és a közönség is elszántan biztatja az övéit.

A mérkőzés 17:30-kor kezdődik, a SportKlub TV élő egyenes adásban közvetít majd, a meccs promója máris elkészült.

Fehérvár–Klagenfurt 3-1

   

Átalakított sorainak köszönhetően, Frank Banham vezérletével és hősies csapatmunkával nagyszerű győzelmet aratott a magyar csapat az EBEL-ben a Klagenfurt ellen.

Hazai hátránnyal indult a mérkőzés, a második percben elcserélte magát a Fehérvár. Nagyon impresszív előnyös játékot mutatott a Klagenfurt, szinte végig bent tartotta a Robinsonék harmadában a korongot és 20 másodperccel az előny letelte előtt meg is szerezte a vezetést. A korán bekapott gól nem zavarta meg azonban a Volánt, azonnal átvették az irányítást, míg a KAC többnyire a kontráiban bízott. Pallin mester kicsit átalakította a sorokat, Marino és Banham helyet cserélt az első és a második sorban. A csere jót tett a játéknak, a 12. percben Boivint hagyták üresen a kék vonal magasságában, a kiváló hátvéd lövése elakadt egy bekkben, a lecsorgó korongra pedig éppen Banham érkezett időben és kíméletlenül bevarrta a ziccert. Az egyenlítés után kicsit feljebb tolta sorait a karintiai csapat, azonban nagyobb zavart így sem tudtak okozni a hazaiak harmadában. Az utolsó négy percet majdnem folyamatos előnyben játszotta a Fehérvár, de ezekből nem sikerült a vezetést megszerezni. Összességében jó harmadot láthattak a nézők, amelyen inkább a Volán dominált, az előnyt leszámítva a Klagenfurt nem igazán került helyzetbe.

A második harmad áthúzódó előnnyel kezdődött, de ez a 27 másodperc kevés volt a gólszerzéshez. Kisvártatva azonban Pöck is a büntetőpadon találta magát, majd a 24. percben Pithert állították ki a játékvezetők, így történhetett, hogy a harmadszünetet nem számítva hét perc alatt a negyedik fórt kapta a Volán. A negyedikben azonnal felálltak a hazaiak, Sarauer passzolt a középen üresen álló Banhamhez, aki irtózatos erejű lövéssel juttatta vezetéshez a Fehérvárt. A gól után igyekezett agresszíven letámadni a KAC, de a védelem ezúttal is stabil lábakon állt. Egészen a harmad feléig, amikor kicsit szellősebbé vált hátul a játék. Ezt előbb Strömberg szólója jelezte a 10. percben, majd két perc múlva három klagenfurti vezethette a korongot két hazai védőre. A helyzet kimaradt, ám Benk mehetett a büntetőpadra. A bulit elhoztuk ugyan, de Szirányi olyan szerencsétlenül találta el a korongot, hogy az a palánk fölött ment ki, így közel két perc kettős hátrány következett. Hősies védekezéssel azonban három emberrel is sikerült kapott gól nélkül kihúzni a roppant nehéz perceket, amiben az egész meccsen kiválóan védő Robinson elévülhetetlen érdemeket szerzett. A kettős hátrány érthető módon benne maradt a csapatban, így a harmad további részében a Klagenfurt dominált, de a második szünetre így is fehérvári előnnyel vonultak a csapatok.

A záró húsz perc óriási iramban kezdődött, itt is, ott is akadtak helyzetek, mígnem egy kékvonalas lövés bokán találta Schumingot, aki csak nagy nehézségek árán tudta elhagyni a jeget. Az ad-hoc előnyt kiválóan használta ki a Fehérvár, Marino passzolt szemfülesen Sikorcinhoz, aki nem is vétette el a ziccert, negyedórával a vége előtt kettőre növelve a hazai előnyt. A gól után még eggyel feljebb tudott kapcsolni a KAC, a Volánra nehéz percek vártak, azonban Robinson vezérletével sikerült megoldani kapott gól és kiállítás nélkül a kritikus pillanatokat. Sőt, a harmad felénél előnyhöz és némi lélegzethez jutott a Volán, gólt ugyan nem sikerült szerezni, de talán nem is ez volt a legfontosabb. Négy perccel a vége előtt lehozták kapusukat a vendégek, ami annyira megzavarta LoVechhiót, hogy kétszer is elütötte a korongot a kapu mellett viszonylag tiszta helyzetből. Pár másodperccel a vége előtt Kovács is kihagyta a magáét, ez azonban már nem számított, újabb fontos győzelmet aratva 3-1-re nyert a Fehérvár.

Ennek a csapatnak van szíve

   

Pallin és Mason értékelte a Fehérvár KAC feletti győzelmét.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Ennek a csapatnak van szíve és van hite önmagában. A hokihoz nem csak technikai tudás, nem csak az úgynevezett hokiintelligencia kell, hanem szív is, márpedig ez a csapat ma megmutatta, hogy hatalmas szíve van. A végén kimaradt pár üres kapus helyzet, de ez sem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik, a harmad végén jártunk már, nem volt ideális a jég, de ez legyen a legnagyobb gondunk, lényeg a győzelem és hogy elhoztuk a két pontot. A földön kell maradnunk, én továbbra is nyomni fogom a gázt, továbbra is kemény edzésekre számíthatnak a fiúk, hiszen ez a sikerünk titka. Valamint hogy ebben a csapatban rengeteg olyan játékos van, akik kiváló vezetői tulajdonságokkal rendelkezik és hogy hátul rendben vagyunk, a védelem jól működik, a kapusaink kiválóak.

Doug Mason (vezetőedző, Klagenfurt): Nagyszerű meccs volt, amelyen a támadószellem dominált, rengeteg helyzetet alakított ki mindkét csapat, közönségszórakoztató játékkal. Nekünk is megvoltak a lehetőségeink, különösen a kettős előny alatt, amely a meccs fordulópontja lehetett volna. Sosem jó kikapni, de a srácok keményen harcoltak, ráadásul a harmadik gól előtt balszerencsénk is volt, hiszen egy játékosunkat eltalálták és ebből tudott kontrázni a Fehérvár, a második gólt emberhátrányban kaptuk, de nekünk is éppen elég helyzetünk volt ahhoz, hogy megnyerjük ezt a meccset.

EBEL, 3379 néző. Játékvezetők: Hofer, Hribar, Johnston.
Robinson: 96,8% (Rajna)
K
Swette: 87,0% (Tuokkola)
Boivin, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Banham
1
Furey, Reichel, Lundmark, Hundertpfund, Geier
Szirányi, Wehrs, Kovács, Sikorcin, Marino
2
Schumnig, Wharton, Geier', Pither, Strömberg
Tokaji, Orbán, Benk, Nemes, Németh
3
Vallant, Pöck, Jacques, Koch, Urbas
Hetényi P., Reiter, Kocsis, Erdély, Vincze
4
Isopp, Ban, Harand, Witting
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Doug Mason, Jarmo Myllys
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:15 KAC PP Furey Urbas Pöck
1-1 11:51 FHA Banham Boivin Ejdepalm
2-1 24:00 FHA PP Banham Sarauer Wehrs
3-1 44:39 FHA Sikorcin Marino Wehrs
23 Kapura lövések száma 31
6 Kiállításpercek 8

A Fehérvár–Klagenfurt képei

 

A teljes galériát itt találják.

A Fehérvár–KAC góljai

   

A fényes diadal négy találata máris megtekinthető ide kattintva.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum