Csíkszereda ennél többet érdemel

   

A MOL Liga erdélyi rangadója következik. Gál Sándor, a HSC másodedzője keményen értékelte a csapatától eddig látottakat.

Gál Sándor a szekelyhon.ro-n elmondta, a jégkorong MOL Liga utolsó helyén álló csíkiak esetében egyik fontos probléma, hogy nincs igazi góllövő játékosuk. Kijelentette, többet vár az idegenlégiósoktól is, főként a csatároktól. A címben szereplő mondat is tőle származik. A HSC a legnagyobb riválisához, a Brassóhoz látogat, amelynek ugyan sokkal több pontja van, de a rangadókon az ilyesmi kevésbé számít.

Kedden tehát a MOL Liga negyedik helyezettje fogadja a nyolcadikat, a Brassónak éppen háromszor annyi pontja van, mint a HSC-nek, az esélyek tehát egyértelműen a házigazdák mellett szólnak. Ugyanakkor nagy hiba lenne alábecsülni a HSC elszántságát, ami a Brassó ellen mindig kicsit nagyobb. Ugyanakkor a Brassó kiváló formában várja a találkozót, legutóbbi négy mérkőzését megnyerte, köztük egyet Miskolcon. Ha vetünk egy pillantást a klub eddigi menetelésére, akkor az is látható, hogy utoljára éppen egy hónapja, szeptember 27-én távozott nulla ponttal a jégről, azóta minden meccsén legalább egy, de inkább két vagy három pontot gyűjtött a csapat. A házi kanadai táblázatot Martin Saluga vezeti, 12 meccsen szerzett 16 pontjával, és bár természetes módon a légiósok dominálnak, azért Mihály Árpád és Molnár Zsolt is a meghatározó játékosok közé tartozik.

HSCBRA 2

Fotó: Pál Zoltán

A HSC idén nagyon megszenvedi a forráshiányt, valamint Becze és Novak együttes távozását, 12 forduló alatt mindössze 7 pontot szereztek, amivel utolsók a ligában. Reményre az adhat okot, hogy vesztett pontok tekintetében a két meccsel többet játszó Fradival egyenlően állnak és az UTE előnye is mindössze két pont. Ehhez azonban a még le nem játszott meccsek pontjait be is kell gyűjteni, lassacskán függetlenül attól, hogy ki az ellenfél. A sikertelenség egyik oka a kevés lőtt gól. A HSC ugyanis meccsenkénti átlagban csak 2,15 gólt lő, ami messze a legkevesebb a ligában, a második legkevesebbszer betaláló FTC mutatója is 2,57. Ennek oka egyelőre rejtély, hiszen ez a játékosállomány önmagában is képes lehetne jobb teljesítményre. Azonban a legjobb légiósok sem érik el a pont per meccses átlagot, nem beszélve a magyar kulcsjátékosokról, akik mélyen igazi tudásuk alatt teljesítenek. Ez egyben jó hír is lehet a csíkszeredai szurkolók számára, van még tartalék a csapatukban. Mindenesetre az eddigi 12 meccsen 3 pontot még egyszer sem szerzett Christer Dreberg csapata, rendes játékidős döntetlenre is csak négyszer futotta erejéből.

A keddi rangadót a romániai Digi Sport 3 élőben közvetíti.

Brassó–HSC Csíkszereda 3-1

   

A Brassó nem játszott jól, a HSC jól szervezte meg játékát, de egyelőre ez kevés a szeredaiak sikeréhez. Lelkes, de nem jó meccsen a hazaiak rutinos csatáraiknak köszönhetően nyertek.

A HSC Csíkszereda színeiben harmadik meccsét játszotta David Pojkar, a cseh bekk az első sorban kapott helyet. Christer Dregerg hosszú idő után kihasználhatja mind a hat légióshelyet. Igaz, ezúttal is Ruczuj Gellértnek szavazott bizalmat a kapuban, így Kozuch csak a padon ült. Az új bekk tartást ad, a csapat védekezése szemlátomást javult az utóbbi időben.

Nagyon nyugodt első harmadot játszottak a csapatok. A mérkőzés sportszerű volt, hogy ne mondjuk, már túlzottan is. Kevés kockázatot vállaltak a felek, vigyáztak saját kapujukra és arra is, hogy végig bírák kondival a meccset, keveset adtak ki magukból. A hazaiak szépen bele is aludtak a mérkőzésbe, a HSC pedig egyre veszélyesebben támadott. Bíró Tamás előtt óriási lehetőség kínálkozott, de a botvesztetten a jégen fekvő Polcba lőtt. Nem sokat kellett várni a Sport Club-vezetésre, Nagy István kiváló visszapasszát Bíró Ottó értékesítette. Teljesen megérdemelten vezetett a HSC, úgy tűnt, nekik sokkal rosszabbul jött a szünet, lendületbe jöttek a végére.

A pihenő után nagyon gyorsan egyenlített a Brassó. A 21. percben Molnár Zsolt talált Ruczuj kapujába. Nem tört meg a HSC, de a hazaiak felpörgették a ritmust, így ez egy sokkal élvezetesebb játékrésszé vált. Bár Mihály Árpádék átvették az események irányítását, maradt helyzet a vendégnek is. A felek továbbra is óvatosan bántak egymással, a játékvezetők pedig élvezték, hogy kiállítás nélkül vezetik a meccset, egy-két véleményes helyzetet el is engedtek, de ebből nem lett probléma ezúttal, mindenki tette tovább a dolgát. Egy elég komoly védekezésbeli hiba után fordított a Brassó, Fodor Csanád sarokbeli forgatása után Petres Tivadart szabadon hagyták, és a második hullámban érkező támadó megtalálta a korong útját a kapuba. Eljött az első kiállítás ideje is, Péter Róbert gáncsolt, de a HSC nem tuta kihasználni a fórt.

A harmadik harmad eleje emlékeztetett a meccs első periódusára. A Brassó egygólos előnyben nem forszírozta túlzottan az előny megduplázását, a szeredaiak pedig nem tudták nyomás alatt tartani Polc kapuját. A viszonylagos állóvizet egy szerencsétlen véletlen kavarta fel. Papp Szabolcsot úgy billentették ki egyensúlyából, hogy a jégen tehetetlenül csúszva durván elkaszálta az éppen kitett helyzetben álló Polcot. A brassói kapus nagyot esett, komoly dulakodás alakult ki. A meccs az 56. percben dőlt el, Mihály Árpád dolgozta ki a helyzetet Kloudának, aki belőtte a harmadik Brassó-gólt.

Jerry Andersson, Brassó: “Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Nagyon jó csapat ellen játszottunk, elmondhatom, hogy nagyon nehéz dolgunk volt. Látva, hogy milyen szinten játszik a HSC, meglepődtem, hogy jelenleg csak az utolsó helyen áll a ligában. Azért tudtunk gólokat szerezni, mert bíztunk magunkban. Örülök, hogy több játékosom, mint például Virág, Obsut vagy Klouda, sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint legutóbb.”

Christer Dreberg, HSC Csíkszereda: “Mint a legtöbb korábbi mérkőzésünkön, úgy most is közel voltunk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el. 1-1-nél volt egy óriási lehetőségünk, de a kapuvasat találtuk el. Ezt követően már nem tudtunk elég veszélyesek lenni az ellenfél kapujára. Ha 3-1-re vesztünk, nem nagyon van miről beszélni. A célunk az, hogy a lehető legtöbbször nyerni tudjunk.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2014. okt. 28., kedd. Játékvezetők: Valentin, Iliescu, Siko, Mathe.
Polc: 96,9% (Fülöp)
K
Ruczuj: 90,0% (Kozuch)
Filip, Obsut, Péter R., Mihály Á., Klouda
1
Pojkar, Bors, Curilla, Sátek, Bíró M.
Piszarenko, Hietamaki, Molnár Zsolt, Saluga, Virág
2
Salló, Spady, Sjölund, Tranca, Farkas
Imecs, Nagy Cs., Fodor, Antal, Petres
3
Papp, Nagy I., Mihály E., Bíró O., Bíró T.
János, Bálint, Péter Zs., Márton
4
Pál, Gecse, Molnár Z., Geréb, Rokaly
Jerry Bjorn Andersson, Hakan Nygren
E
Christer Dreberg, Gál Sándor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 17:52 SCC Bíró O. Nagy I. Papp
1-1 20:55 BRA Molnár Zsolt Saluga Virág
2-1 34:10 BRA Petres Fodor Antal
3-1 55:00 BRA Klouda Mihály Á. Péter R.
30 Kapura lövések száma 32
4 Kiállításpercek 4

A Brassó–HSC képei

   

Videó-összefoglaló

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum