Tisza Volán?Beostar 4-10

   

Az alakulófélben lévő szegedi csapat 700 néző előtt hatgólos vereséget szenvedett az összeszokottabb és gyorsabb, három válogatott játékossal felálló belgrádiak ellen.

A szegedi kapuban Balázs Csongor, míg a vendégeknél a szerb válogatott első számú kapusa, Arsenije Rankovic védett. Az első perc végén Hardi lövését kellett védenie a szerb kapusnak, egy perccel később pedig Fodor Zoltán lőtt, majd a buli után Ambrus próbálkozott. Szabó Dávid lövésénél a kapuvas mentette meg a szerb kapust, majd a 4. percben a vendégek lőttek kapuvasat egy kontra során. Nem sokkal később Szabó Dávid ült ki korongkilövésért, az emberhátrányt kivédekezte a Szeged. A 8. percben a gyorsabban korcsolyázó szerbek egyik kontratámadása eredményre vezetett, a kiugró Petar Novakovic belőtte Balázs Csongornak a korongot. A harmad közepén emberelőnybe került a Tisza Volán, 10:00-nál Ódry Tamás passzát gyakorlatilag kapussal együtt beütötte a kapuba Bosnyák Márkó. 15 másodperccel később Vígh Balázs ment ki testre ütésért, fél perc alatt kihasználták az előnyt a belgrádiak, Kamil Kinkor közelről betuszkolta a korongot. A középkezdés után a vendégek elhozták a bulit, majd éles szögből Nikola Lazarevic éles szögből belőtte a korongot a szegedi kapuba. A 13. percben szegedi emberelőny következett, a szerbeknek egy üres emberük maradt a szegedi kék vonalon, indították, de Balázs Csongor védett. A kiegészülés pillanatában túl sokan voltak a belgrádiak, az újabb szegedi emberelőnyben, Fodor Zoltán kapuvasat lőtt. Másfél perc múlva Lippait küldték ki testre ütésért, amit kihasználtak a vendégek egy kapu előtti kavarodás után. Egy perccel a harmad vége előtt Fodor Zoltán és Szabó Dávid egyaránt testre ütésért ült ki, a kettős előny áthúzódott a második játékrészre.

Az egypercnyi öt a három elleni szituációt kivédekezte a Szeged. A harmad első pár percében nyomott a hazai csapat, többek között Schellin szólóját a szerb kapus védte. A 25. percben emberelőnybe került a Tisza Volán, Bosnyák járt a legközelebb a gólszerzéshez. A kiegészülés pillanatában a Szeged elcserélte magát, a Beostar szépségdíjas gólt szerzett, a kapu elé belőtt korongra remekül érkezett Dima Gnitko. A harmad második felében felváltva kerültek emberelőnybe a csapatok, a 33. percben Vígh Balázs kiállítását Gnitko használta ki egy rövid felső sarokba bevarrt pakkal. A folytatásban szétesett a Szeged, a szerbek olyan emberhátrányos gólt lőttek, ahol a kapu mögött álló szegedi játékos odapasszolta a korongot a kapu előtt álló Gnitkónak, aki így természetes mesterhármast ért el, majd a mérkőzés során másodjára is látványosan hatan voltak a jégen a hazaiak. A 39. percben megszületett a második szegedi gól, öt az öt ellen Varga Dávid lőtte be a léc alá közelről.

A harmadik harmad Egyed Máté büntetésével indult, majd 35 másodperc szerb kettős emberelőny következett Vígh Balázs kiállításával. Ódry Tamást keményen palánkra lökték, de nem látott a játékvezető szabálytalanságot. A 45. percben Hardi, majd Fodor Zoltán is lőtt, Rankovic védett. A 47. percben Varga Dávid térdhasználatért, Petar Novakovic pedig durva játékért ült ki két percre, miután levadászta Ambrus Andrást. A harmad közepén Hardit akasztották, de nem történt kiállítás, nem sokkal később viszont Varga a kapu mögül behúzta a szerb kapuba a korongot. A 30. percben Molnár Zsolt eladta a szegedi kapu előtt a korongot, a Beostar büntetett Kamil Kinkor által, a szerb csapat megszerezte nyolcadik gólját. A folytatásban Ambrus, Fodor András, Hardi veszélyeztette leginkább Rankovic kapuját. Az 56. percben emberelőnybe került a Szeged, amit nem használt ki, de nem sokkal később Schellin megindult a szegedi harmadból, végigszólózta a pályát és belőtte a korongot. A negyedik szegedi gól után másodpercekkel jött a kilencedik Beostar-gól Gnitko üresen maradt. Másfél perccel a vége előtt Ódryval szabálytalankodott Aleksandar Kolaric, 11 másodperccel a vége előtt pedig Gnitko meglőtte önmaga 5., csapata 10. gólját.

Tisza Volán?Beostar 4-10 (1-4, 1-3, 2-3)

Tisza Volán: Balázs (Pópity) ? Lippai, Vígh, Schellin, Egyed, Fodor A. ? Molnár, Szabó, Ódry, Fodor Z., Hardi ? Hidvégi, Kovács, Bosnyák, Ambrus, Varga. Vezetőedző:Kalocsa László.

Beostar: Rankovic (Mitic) ? Petrovic, Kolaric, Gnitko, Kinkor, Danon ?  U. Novakovic, Trajkovic, Glavonjic, P. Novakovic, Lazarevic ? Nikolic, Jekic, Zivic, Tadic, Vukicevic. Vezetőedző: Igor Kosovic.

Kiállítás: 32 ill. 26 perc.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum