A Miskolc visszatalálna a góllövéshez

   

Erre szüksége is lesz, hiszen pénteken az a Debrecen látogat a Népkertbe, amelynél több gólt senki nem lőtt a ligában.

A MOL Liga pénteki játéknapjának miskolci mérkőzésén a szomszédvár, a ligaújonc Debrecen látogat a borsodi megyeszékhelyre. Több szempontból is izgalmas meccsnek ígérkezik a találkozó, hiszen a Miskolc bombaerősen kezdte a szezont, ám sorozatban hat győzelem után a lendület Csíkszeredában megtört, ott rávezetések végén elszenvedte első vereségét a csapat, ráadásul az azóta lejátszott négy mérkőzésen mindössze négy pontot szereztek Majoross Gergely tanítványai. Legutóbb a Ferencváros otthonában kaptak ki 2-1-re. A megtorpanást egyértelműen jelzi a lőtt gólok számának drasztikus csökkenése. Majoross Gergely vezetőedző korábban a játékra nem panaszkodott, ám utólag elemezve a meccsek felvételét arra jutott, hogy a társaság kissé elkényelmesedett, különösen az ellenfél kapuja előtti, sokszor fájdalmas területeken voltak a korábbiaknál kevésbé aktívak, bevállalósok a játékosok. Egy hét állt rendelkezésre a hibák kijavítására, ami viszonylag sok egy feszített menetrendű ligában, így a Debrecen minden bizonnyal ismét egy harapós és életveszélyes Miskolcra készülhet.

Azonban a hajdúságiaknak sincs félnivalójuk, hiszen egyre jobb formába lendülnek, az utolsó négy mérkőzésükön egyszer sem lőttek hat gólnál kevesebbet, ami értelemszerűen győzelmeket eredményezett. Ezzel egyszeriben a leggólerősebb csapattá nőtték ki magukat, tíz mérkőzésen lőtt 44 góljukkal. A csapat legutóbb az Érsekújvárt múlta felül 6-2-es arányban, ami jelzi, bárki ellen veszélyesek tudnak lenni. Különösen az első és a második sor veszélyes, de az utóbbi időben érkezett erősítéseknek hála, előbb-utóbb a harmadik is feljebb tud lépni egy szintet, ami még nehezebbé teszi az ellenfelek dolgát. Ladányi Balázs és Berta Ákos kikapcsolása így is jelentős feladat lesz, hiszen 18 és 17 pontjukkal messze ők a legponterősebb magyar csatárok a ligában, alig valamivel elmaradva az UTE több meccset játszó első sorának tagjaitól. Az egyre növekvő debreceni érdeklődést jelzi, hogy a klub szurkolói buszt indít a mérkőzésre, mely 16:30-kor indul a jégcsarnok parkolójából és este 11 körül ér oda vissza. A busz költsége egységesen 2000 Ft/fő. Minden további információt megtalálhatnak a csapat Facebook-oldalán.

DHKMIS1

Fotó: Molnár Dénes

A Miskolc második a tabellán, 11 mérkőzésen 21 pontot gyűjtött, míg a Debrecen a negyedik, egy meccsel kevesebben szerzett 16 pontjával. Ha tehát Ladányiék a rendes játékidőben nyernek, akkor vesztett pontok tekintetében megelőzik majd Hajósékat, míg egy miskolci győzelem azt jelentené a hazaiak számára, hogy megkezdhetik a visszakapaszkodást a táblázat első helyére. A két csapat egyszer játszott eddig egymással a szezonban, Debrecenben a Miskolc nyert 3-1-re, itt van tehát a kiváló lehetőség a visszavágásra.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): Természetesen a szokásosnál is mélyebben elemeztük az elmúlt néhány mérkőzést, kerestük azokat az okokat, amelyek miatt a támadásaink kevésbé voltak hatékonyak, mint korábban. A videó nem hazudik, találtunk is jó pár olyan jelenetet, amely megmutatta, mit csináltunk rosszul. Ezeket megmutattuk a játékosoknak, és át is beszéltük velük, hogy mit hogyan kellene csinálni. Kiderült, hogy bizony kényelmesebben játszottunk, mint a szezon elején, nem helyeztük nyomás alá eléggé az ellenfeleinket. Ahhoz, hogy gólt tudjunk lőni, sokszor fájdalmat kell vállalni a kapu előtt, amit persze a legjobban védenek a hátvédek. Szóval ez a fajta rossz felfogás idáig gyűrűzött, és sajnos meg is bosszulta magát például a Fradi elleni mérkőzésen. Az eheti edzésmunkába beépítettük mindazokat az elemeket, amelyeket az utóbbi időben rosszul csináltunk. Sokat gyakoroltuk a kis területen zajló küzdelmet, a korongszerzést, részletesen foglalkoztunk az emberelőnyös játékkal is. A játékosok – úgy láttam – megértették mindezt, nagyon keményen beleálltak a munkába, és ha mindezt megvalósítják a mérkőzéseken is, már most a hétvégén is sokkal jobbak lehetünk. A Debrecen támadásban egyre markánsabb teljesítményt nyújt. Az első soruk, Ladányi Balázzsal az élen egészen kitűnő, és már a légiósok is jelzik, hogy mire képesek. Ugyanakkor a védelmük sebezhető, és nekünk ezt kell kihasználni. Fontos, hogy mélyen tudjunk játszani, azaz az ő harmadukban kell tartanunk a korongot. A védekezésünkben ügyelni kell a jó támadóikra, nem szabad nekik könnyű helyzeteket engedni.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Ez a hét nagyon keménynek ígérkezik, három nagyon jó csapattal fogunk játszani. Nagyon készülünk a Miskolc elleni mérkőzésre. A legutóbb nagyon jó és szoros mérkőzést játszottunk. A miskolci gárdában nagyon erős és képzett játékosok vannak, jól összerakott csapat. A mostani mérkőzésen is nagy hangsúlyt fektetünk a védelemre, és remélem, a múltkori hibákat nem követjük el újra.

Miskolc–Debrecen 5-1

   

A második kelet-magyarországi rangadót is a Jegesmedvék nyerték a Ladányi Balázst nélkülöző DHK ellen.

A mérkőzés remek iramú játékkal indult, az első komolyabb lehetőség Voronov előtt adódott, de közeli próbálkozását védte Bálizs. A csapatok felváltva alakítottak ki lehetőségeket, majd a 7. percben hazai részről Sagert, a vendégektől Hári Norbert szabálytalankodott egymással, amiért kétperces büntetést kaptak. A négy a négy elleni játék során Szicsov elsodorta a miskolci kaput, nem történt komolyabb sérülés, majd Láda Péter próbálta indítani Beczét. A harmad közepén Láda Balázs osztott ki indítást, Fliszár betört vele a debreceni harmadba, de Tőke védett. A 15. percben eljött a meccs első emberelőnye, Láda Balázst küldték ki palánkra lökésért. A lehetőséget 22 másodperc alatt kihasználták a vendégek, Kaszkov megpattanó lövésével szemben Bálizs tehetetlen volt. A harmad hajrájában a hazaiak hajtottak az egyenlítésért, Miskolci Márk került komoly helyzetbe, Tőke bravúrral védett. A Jegesmedvék nyomását jól jelzi a 15-7-es kapura lövési mutató.

A második játékrész Kuriljuk lehetőségével indult, majd Csíki Zoltánt kiállították testre ütésért. Az első miskolci emberelőny gyorsan kettőssé vált, 11 másodperccel később Berta Ákost is kiküldték, az öt a három elleni lehetőséget gyorsan kihasználták a hazaiak Metcalfe révén, aki közelről lőtte be a korongot a debreceni kapuba. A megmaradt emberelőnyben Gőz próbálkozott a kék vonalról, Tőke fogta a lövést. A 26. percben Boyle-t kiküldték bottal akasztásért, ám a miskolciak remekül védekezték ki az emberhátrányt, viszont 16 másodpercre a debreceniek kettős emberelőnybe kerültek, mert Metcalfe is kiült két percre. A 29. percben Berta Ákos hatalmas kék vonalas lövésénél Bálizsról a védőhálóba repült a korong. A kihagyott debreceni lehetőségek megbosszulták magukat, a mérkőzés közepén Becze Tihamér találatával a Miskolc megszerezte a vezetést. A gól után továbbra is a Jegesmedvék támadtak, aminek meglett az eredménye, a 34. percben Boyle lövését Tőke nem tudta védeni, mert takarták előle a kilátást. A harmad hajrájában Könczei és Voronov büntetései nyomán kétszer játszhatott emberelőnyben a Miskolc, utóbbi lehetőséget kihasználták a hazaiak Cohen révén. A pörgős harmadot jellemzi, hogy a Miskolc 19, a Debrecen 12 kapura lövést jegyzett a középső húsz percben.

A harmadik harmad áthúzódó debreceni emberelőnnyel indult, sőt egy újabb miskolci kiállítás miatt négy percen át játszhattak öt a négy ellen a vendégek. A Debrecen hiába nyomott, Bálizs rendre védett. Az 51. percben Hári Norbert odaütött Bálizsnak, az eset után tömegjelenet alakult ki, valamint kiküldték két percre a debreceni játékost. Nem sokkal később Dansereau bevarázsolta a kapuba a korongot, a találatot videobíróval vizsgálták, megadták. Az utolsó tíz percben főleg a hazaiak támadtak, a tíz percből hatot emberelőnyben játszhattak. Az utolsó percben Sagert lőtt egy kapuvasat. A Miskolc 5-1-re nyert, így 12 mérkőzés után 24 ponttal áll, akárcsak a HC Nové Zámky.

Majoross Gergely: “Ma nagy lépést tettünk a jó irányba. Felvállaltuk azokat a néha fájdalmas plusz feladatokat, amelyek szükségesek a góllövéshez. Átvariáltuk az emberelőnyös sorokat, amelyek így sokkal jobban működtek. Mindent összevetve megérdemelten győztünk.”

Jevgenyij Muhin: “Az első harmadban a csapat betartotta a taktikai utasításokat. A másodikban azonban a fölösleges kiállításokat a Miskolc góllal büntette, utána pedig sajnos összeomlott a csapat.”

 

MOL Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1115 néző. Játékvezetők: Haszonits, Varjú, Pálkövi, Kormos.
Bálizs: 96,4% (Duschek)
K
Tőke: 86,1% (László)
Gőz, Sagert, Hajós, Tóth, Dansereau
1
Jemeljanov, Csíki, Könczei, Berta, Barabás
Boyle, Dósa, Metcalfe, Láda B., Fliszár
2
Szagyikov, Voronov, Kuriljuk, Kaszkov, Szicsov
Láda P., Vojtkó, Nagy, Cohen, Becze
3
Wéber, Orosz, Hári, Dancsfalvi, Okos
Godó, Budai, Szilágyi, Ritó, Miskolczi
4
Odnoga, Tőkési
Majoross Gergely, Mart Eerme
E
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:58 DHK PP Kaszkov Voronov Szicsov
1-1 21:08 MIS PP2 Metcalfe Hajós Tóth
2-1 30:59 MIS Becze Sagert Gőz
3-1 33:30 MIS Boyle Becze Cohen
4-1 39:33 MIS PP Cohen Becze Dansereau
5-1 50:54 MIS Dansereau Fliszár
36 Kapura lövések száma 28
14 Kiállításpercek 16

A Miskolc–Debrecen képei

   

A Miskolc–Debrecen góljai

   

Cimkék: , , , ,

Összes (137)

Utolsó hozzászólások

 1. Zsolesz
    #132
  Zsolesz,   

  Az alap probléma ez volt:

  A jégcsarnokunkban nincs székünk, de aki volt itt az tapasztalhatta. Igy mi állva szoktunk szurkolni, ezt szoktuk meg.
  Miskolcon a J szektor elott a karzaton megálltunk egymas mellett, aki nem fért oda fentebb ment valamelyik sorba. Voltak akik lent álltak meg és a betonpillérnél vagy picit túl álltak meg.
  Ekkor J szektor melletti szektorból az ülö miskolci drukkerek mondták, hogy menjenek el, mert nem látnak, pedig fenti sorokban ültek. Ezt több debrecenivel eljátszották. Az egyik társunk visszaszólt valamit, utána kezdödött a baj.
  Mondtátok, hogy lehet bárhol szurkolni, mi is ugyanúgy kifizettük a belépöt.

 2.   #133
  Lazlee,   

  Újvárosiként ezekkel a problémákkal mind találkoztunk, aztán kialakult.
  (Legjobb a magyar kupa döntő volt, sikeresen magunk ellen fordítottunk mindenkit az állva szurkolással, aztán szünetben leszartunk a teli lelátó koncepciót :D )

 3. Barack86
    #134
  Barack86,   

  Nem értek a lovakhoz, ezért nem vagyok lovász....

 4. Heisenberg
    #135
  Theutus,   

  Húbazdmeg:)))

 5. eszel
    #136
  eszel59,   

  Az ismert mondást citálnám lezárásul:
  "Rómában,mint a rómaiak!"
  Én a kertemben gond nélkül pisilek a tuják között(szerintem ezen tápsós oldat kimondottan elősegíti a fejlődésüket!)ha éppen nincsen kedvem beszambázni a házban lévő ánglius budejovicébe.
  Vendégségben eszembe sem jut...

 6. Polarbear
    #137
  Polarbear,   

  Egy a lényeg!

  Sztem sok minden belefér egy meccsen/anyu-apu-qrva-stb/ ,,van aki vehemensen,durvábban,van aki lazábban teszi,szidalmak az ellenfélre....ez benne van.Meccs után úgyis haverság van:)
  ..........de............../tisztelet a kivételnek/ha a saját csarnokunkban,vagy akár idegenben lesz még cigányozás,stb....nem érdekel mik hangzottak el....Borsodban ez fájó dolog....leszarom hogy más szidalmak röpködnek/,akkor lehet baj,ami nem jó senkinek.
  Tehát részemről ennyi!
  Hajrá Mindenki!

  JOe

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk