Visszavághat a Csíkszereda a Fradinak

   

Egészen biztosan érzelmektől fűtött mérkőzésre kerül sor szombaton Csíkszeredában a Ferencváros vendégjátéka alkalmából.

A házigazda HSC Csíkszereda számára sok tekintetben nagyon fontos lesz a zöld-fehérek elleni összecsapás. Elegendő csak a két csapat utóbbi időben lejátszott, nagy indulatokat kavaró meccseire utalni. Remélhetőleg szombaton délután sportszerű csatát láthat majd a minden bizonnyal telt háznyi közönség.

Szükség lesz a játékosok higgadtságára is, hiszen nagyon nagy tétje lesz a meccsnek. A Csíkszereda jelenleg utolsó a MOL Ligában, 5 ponttal lemaradva szombati ellenfelétől, a 7. helyen álló Ferencvárostól. Egy esetleges vendéggyőzelem még akkor is komoly messzeségbe sodorná a negyeddöntős reményeket, ha történetesen még az alapszakasz több, mint kétharmada hátra is van. A ferencvárosiak számára hasonlóan nagy a tét, a nyáron szorgalmasan igazoló klub ugyanis szintén nem rájátszást érő helyen tanyázik. Ha a HSC nyerne ellenük, magával ránthatná őket az első hatot messziről nézők társaságába. Fontos megjegyezni, hogy a hétvége kedvező alakulása esetén a HSC akár előzhet is vasárnapra, ehhez persze a székelyeknek ki kellene szurkolniuk a Brassó vasárnapi győzelmét is a Ferencváros ellen, ami nyilván lelkileg sem lesz túl könnyű feladat.

Mindkét csapatban vannak hiányzók és új fiúk is. A HSC nem számíthat a Ferencváros ellen megsérült Molnár Zsomborra, viszont bemutatkozhat az újonnan igazolt David Pojkar. Ferencvárosi oldalon az éppen Molnár Zsombor elleni szabálytalansága miatt eltiltott Ales Cerny nem játszhat, viszont a zöldek új igazolása, Jiri Moravec ugyancsak debütálhat.

“Számunkra létfontosságú mindkét mérkőzés, kötelező a csapat számára a két győzelem. Bízunk abban, hogy a Ferencváros nulla ponttal távozik vasárnap este Erdélyből és amennyiben mi is nyerünk mindkét nap, megelőzzük a zöld-fehéreket. Kell a két győzelem ahhoz is, hogy elérhető maradjon számunkra a rájátszás, ellenkező esetben nagyon messze kerülhet a negyedddöntő a HSC számára” – nyilatkozta Gál Sándor, a HSC Csíkszereda másodedzője.

“Jobb csapattal megyünk ki – mondta Szakács Ferenc, a Ferencváros megbízott edzője – , új igazolásunk, Jirí Moravec remélhetőleg segíteni fogja a csapatot. Novak és Dubek 80%-os állapotban van, de mindketten játszanak az erdélyi túrán. Győzni megyünk, kezdünk helyrejönni. A hat pontból négyet szeretnénk legalább elhozni. A jövő héten terveink szerint még igazolunk két játékost is, egy-két hét, és összeáll minden. A nemzetközi szünet alatt pedig remélhetőleg erőnlétben is utolérjük magunkat.”

HSC Csíkszereda–Ferencváros 2-4

   

Sportszerű, korrekt mérkőzésen győzött Csíkszeredában a Ferencváros, ezzel közelebb került a rájátszást érő 6. helyhez. A HSC kezd leszakadni a mezőnytől.

Egyetlen percig sem vezetett a Csíkszereda a Ferencváros ellen, bár az első harmadot leszámítva jóval többet kísérletezett ellenfelénél. Azonban játékosai túlcifrázták a helyzeteket, sokáig úgy tűnt, a kapu elé érve megrettennek a lehetőségektől. Nem így a vendégek játékosai, akik közül előbb a 7. percben Borbás, majd a csíki lehetőségek közepette a 32. percben Farkas Simon találta meg az utat Kozuch hálójához.

hscftcDSC_4998sml

Archív fotó: HSC Csíkszereda

A hazaiak a második szünet előtt, a 38. percben találtak be végre a vendégek kapujába Papp Szabolcs révén, majd az 1400 néző legnagyobb gyönyörűségére Satek egyenlített a 48. percben. Nem örülhetett sokáig a csapat és a publikum ennek, mert 79 másodperccel később jött Hegyi, majd újabb 33 másodperc elteltével a Szeredában a mai napig nagy tiszteletben álló Novak, és visszaállt a kétgólos előny. Ez nem is változott már a lefújásig, az egyenlítését követően nem egészen 2 perc alatt bukta el a meccset a helyzeteivel bőkezűen bánó Csíkszereda. Így az már biztos, hogy Gál Sándor meccs előtti kívánsága nem fog teljesülni, a hétvégét követően is marad a HSC a MOL Liga utolsó helyén. A hibákból tanulni kell, a helyzetekből lehet építkezni, hosszú még a szezon, van idő a javításra.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): ”Kiegyenlített mérkőzésen egy vitatható kiállítás után került előnybe az ellenfél, a második harmadtól viszont jobban játszottunk és megérdemelten dolgoztuk le a kétgólos hátrányt. A harmadik kapott gól előtti gyermeteg hibákat ki kell küszöbölnünk, mert ezen a szinten ez megengedhetetlen. Most viszont már előre kell tekintenünk, az Újpest ellen csak a 3 pont az elfogadható.”

Szakács Ferenc (vezetőedző, Ferencváros): ”Gratulálok a fiúknak, igazi csapatként harcoltak a srácok, bár a rövid kispad miatt nem volt könnyű dolguk. Hősiesen védekeztük ki az emberhátrányos szituációkat és a legjobbkor lőttünk gólt a csíki egyenlítés után.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1400 néző. Játékvezetők: Gergely, Toparceanu, Mathe, Peter.
Kozuch: 88,6% (Ruczuj)
K
Marton: 95,1% (Budai)
Pojkar, Bors, Curilla, Sátek, Mihály
1
Kramar, Revák, Dubek, Novák, Mikusovic
Salló, Spady, Sjölund, Tranca, Farkas T.
2
Horváth, Hegyi, Galló, Borbás, Kiss
Papp Sz., Nagy, Bíró O., Bíró M., Bíró T.
3
Lencsés, Lévai, Németh, Pál Z., Farkas L. S.
Pál Zs., Gecse, Molnár Z., Rokaly
4
Mach, Papp Cs.
Christer Dreberg, Gál Sándor
E
Szakács Ferenc, Orbán György
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:51 FTC PP Borbás Galló Hegyi
0-2 31:41 FTC Farkas L. S. Németh
1-2 37:54 SCC Papp Sz. Bíró O. Bíró M.
2-2 48:38 SCC Sátek Curilla Salló
2-3 49:57 FTC Hegyi
2-4 50:30 FTC Novák Kramar Mikusovic
41 Kapura lövések száma 35
8 Kiállításpercek 10

A HSC–FTC képei

   

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum