Sikerül-e javítania az Érsekújvárnak?

   

A Kontinentális Kupa fordulót követően rangadóval folytatódik a MOL Liga, a legutóbbi két sorozat győztese csap össze Érsekújváron.

Az Érsekújváriak másfél csapattal két sorozatban játszanak, az erőltetett menet pedig október közepére megkövetelte az árát. A címvédő megtorpant, utolsó három mérkőzésén a lehetséges 9 pontból csak 4-et szerzett meg, a Brassó és az UTE ellen is csak büntetőkkel sikerült a győzelem, közte pedig egy meglepően nagyarányú debreceni vereség jött. Majdnem egy teljes hét pihenő következett azóta, amely alkalmat adhatott a regenerációra és a sebek nyalogatására is. Péntek este pihent csapat várja a Dunaújvárost. A tavalyi évhez képest a legnagyobb változás a csapat teljesítményében, hogy elmaradtak a hátvédgólok.

dabnzaMLA_5679_resize

Ebben a szezonban összesen kétszer találtak be a védők az ellenfelek hálójába, ráadásul az egyik gól szerzője, Vladimir Kames már el is igazolt a klubtól. A tavaly 12+25-ig jutó Kowalczyk például időarányosan alig kétharmadánál jár előző évi teljesítményének, ráadásul rosszabb eloszlásban. Akkor 12+25 volt a teljesítménye, most 8 meccs után 1+3-nál jár. Persze, hiányzik ebből a sorból például a nemrég térdműtéten átesett, nehéztüzérnek számító Sucharda teljesítménye is, de ha Újváron komolyan gondolják a címvédést, ez is a megoldandó feladatok közé tartozik.

A Dab.Docler felemásan sikerült Kontinentális Kupa-körön van túl. Kevés igazán jó teljesítményt láttunk az Acélbikáknál a hétvégén, és sajnos kevés volt az a három harmad is a továbbjutáshoz, amelyben jó játékot nyújtottak a játékosok. Biztató volt Pavuk elszánt és ügyes játéka, valamint a pár éve csatárból védővé átképzett Mestyán megbízható teljesítménye és a már tavaly is a válogatott kerettagságig magát felküzdő Azari Zsolt, aki három meccsen öt pontot termelt. Rajtuk kívül azonban senki nem tudott folyamatosan ugyanazon a jó szinten teljesíteni a három nap alatt. Ettől függetlenül a gárda biztosan menetel a MOL Ligában, egyetlenként még nem szenvedett vereséget 60 perc alatt, és ez elég is volt ahhoz, hogy szép lassan hatpontos előnyt építsen fel a csapat a bajnokság mostani szakaszára.

Robert Spisak (vezetőedző, Érsekújvár): Sajnos az utolsó mecsek nem az elvárásainknak megfelelően sültek el, de mint már elhangzott, a MOL Liga ebben a szezonban minden korábbinál erősebb. Egyetlen ellenfelet sem lehet félvállról venni, nemhogy az utóbbi évek legeredményesebb klubját. Hazai jégen fogadjuk pénteken a Dab.Docler csapatát, igyekeztem úgy felkészíteni a csapatomat, hogy a legjobb eredményt érjük el ellenük.

Donald MacLean (vezetőedző, Dab.Docler): Talán az egyik legmélyebb merítéssel rendelkező csapathoz látogatunk pénteken, amikor Érsekújváron lépünk jégre. Rengeteg kiváló tapasztalatokkal rendelkező játékosuk van, akik közül mindig elő tud lépni valaki, hogy húzza a csapat szekerét. Agresszív taktikát játszik a Zámky, igyekeznek folyamatosan nyomás alatt tartani az ellenfeleket, így kiemelten fontos lesz, hogy higgadtan, meggondoltan és fókuszáltan lépjünk pályára. Valószínűleg új felállásban lépünk jégre, mert úgy éreztük, kell már némi frissítés a csapatnak a bajnokság első negyede után. Sajnos a Kontinentális Kupán Somogyi Balázs megsérült, így rá jó ideig nem számíthatunk – a válla ugrott ki a szélsőnek, néhány hétig pihentetnie kell, sajnos a műtét sem zárható ki teljesen. Nagyon fontos, hogy két irányban is befolyásolhat minket a brassói torna. Látni kell, hogy azelőtt a hétvége előtt egy remek sorozatunk volt, amiben egyszer kaptunk ki hosszabbításban – várható volt, hogy a lufi előbb-utóbb kipukkad. Bejött, amiről a legrosszabb álmaimban féltem, s pont ott durrant ki a ballonunk, ahol nem kellett volna. Mindenesetre fontos, hogy a játékosok az utolsó meccsből merítsenek erőt a folytatásra, ahol húsz-huszonöt percnyi kiváló játékkal 5-0-ra is vezettünk a lett bajnok ellen. Az sem mellékes, hogy legyőztük már az Érsekújvárt egyszer hazai pályán – igaz, abból messzemenő következtetéseket hiba lenne levonni, hiszen három sorral érkezett csak a csapat. Nagyon kemény hétvége áll előttünk, de továbbra sem félünk a kihívásoktól. Tanultunk a hibáinkból, azóta pedig már kőkeményen edzünk és készülünk, így semmiképp sem lesz könnyű dolga a zöld-fehéreknek ellenünk.”

Érsekújvár–Dab.Docler 5-2

   

Először kapott ki rendes játékidőben a Dunaújváros, az Érsekújvár nyerte a forduló rangadóját és három forduló után újra 3 pontot szerzett.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a vendégcsapat játékosai az első percekben szakmányban kapták a kiállításokat. Bár Podstavek a hazai oldalon kapta az első kisbüntetést, de utána sorozatban négy dunaújvárosi kiállítás következett, kétszer is kettős emberelőnyben játszhatott a Zámky. Ezeket a kettős előnyöket ugyan nem használták ki, de a második kiállításból az 5. perc végén megszerezték a vezetést Robert Spisák tanítványai. A kiállításcunami elmúltával lábra kapott a Dunaújváros is, nem volt érdemtelen az egyenlítés a 12. percben. Blazicek sem védett rosszul, de a harmad leglátványosabb megmozdulása egyértelműen Kalninsé volt a szünet előtt nem egészen egy perccel.

A második harmad elején folytatódott a pörgős oda-vissza játék, amelynek során a 29. percben egy nagyon szép akció végén mattolták a hazaiak Kalninst. A vendégek percei következtek, kisvártatva az újvári kapuba is került a korong, ám a játékvezetők úgy látták, Peterdi rúgó mozdulatot tett, így érvénytelenítették a találatot. Szinte az ellentámadásból növelte az előnyét a zöldmezes hazai csapat. A bizonytalankodó védők mellett egészen a kapuig cipelte a korongot Chrenko, és ha már ott járt, gólt szerzett. Kicsit szétesett a Dab játéka, a támadásokból hiányzott a gólveszély.

A harmadik harmad elején harmadszor is kettős emberelőnybe került az Érsekújvár, és ezúttal sikerült is kihasználni a helyzetet. Nyíltabb lett a játék, a háromgólos hátrányban játszó Dunaújvárosnak támadnia kellett, és ennek több nagy helyzet lett az eredménye mindkét kapu előtt. Az 54. percben ebből a vendégek szereztek újabb találatot, felcsillant a felzárkózás reménye. Az utolsó percekre Don MacLean időt kért, 1 perc 16 másodperccel a vége előtt Kalninst is lehozta. Beszorult az Újvár, de nem sikerült közelebb kerülniük hozzájuk az Acélbikáknak. Mi több, Polcik révén az ötödik hazai gól is megszülethetett volna, ám a hórihorgas center az üres kapu mellé lőtt. Ami késik, nem múlik, egy a hazai kapu előtt elvégzett bulit követően Podstavek már nem kegyelmezett, beállította az 5-2-es végeredményt.

Róbert Spišák (Érsekújvár): “Természetesen örülök a mai győzelemnek és a csapat teljesítményével is elégedett vagyok. Ma több jó dolgot csináltunk mint rosszat, és ez nagyon fontos volt, már ami a meccs végkimenetelét illeti.”

Donald MacLean (Dunaújváros): “Negyven percig nem játszottunk, csak a harmadik harmadban volt értekelhető a csapat teljesítménye. Sajnos a játékvezetők sem könnyítették meg a dolgunkat. A hazai csapat jó teljesítményt nyújtva nyert.”

MOL Liga, Érsekújvár, 965 néző. Játékvezetők: Druga, Jozef, Soltész, Muzsik.
Blazícek: 94,6% (Krajcovic)
K
Kalnins: 88,2% (Sevela)
Kowalczyk, Siska, Podstavek, Uram, Polcík
1
Martine, Hüffner, Pavuk, Peterdi, Galanisz
Huba, Král, Hurtaj, Frolík, Faith
2
Martinka, Pozsgai, Hrdel, Azari, Szappanos
Baron, Hrudík, Stefanka M., Caladi, Chrenko
3
Nagy, Mestyán, Papp, Gröschl, Kiss
Lesko, Duris A., Dubec Martin, Stefanka O., Dubec Marek
4
Léránt, Erdélyi, Kovács, Szepessy M., Magosi
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
E
Donald MacLean, David Leger
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:52 NZÁ PP Polcík Uram Chrenko
1-1 11:39 DAB Azari Szappanos Mestyán
2-1 28:10 NZÁ Uram Chrenko Siska
3-1 32:41 NZÁ Chrenko Baron Stefanka M.
4-1 46:04 NZÁ PP Polcík Uram Kowalczyk
4-2 53:11 DAB Gröschl Pozsgai Kiss
5-2 59:57 NZÁ Podstavek Polcík Uram
35 Kapura lövések száma 37
8 Kiállításpercek 18

Az Érsekújvár–Dab.Docler képei

   

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , ,

Összes (78)

Utolsó hozzászólások

 1.   #73
  acs63,   

  @Pityinger: Nem csak a mai... az viszont igaz, hogy most látványosra is sikerült.

 2.   #74
  acs63,   

  @Crex: Nem lehet mindig nyernie az Újvárnak, de én is érzek néha lazulást (lekezelést?) a játékukban.

 3. Crex
    #75
  Crex,   

  @acs63: valahogy nem tudnak felporogni, ha nincs tét...

 4.   #76
  acs63,   

  @Crex: Egy igazi profinak_mindig_van tét, ha más nem, akkor egy jobb szerződés reménye. (Lehetnek rosszabb napjai, de ennek nem lehet mentális oka.) Akik "lazulhatnak", azokat amatőrnek hívják. :-P

 5. Crex
    #77
  Crex,   

  @acs63: nézd meg a sztárjaink életkorát, karrierjét, esetleges céljaikat, ... és gondold újra ;)

 6.   #78
  acs63,   

  @Crex: Melyik elvetemült hívta őket profinak? Én nem. :-P

  (A levezetés már az amatőr szakasz része, bár ennek vannak előnyei számunkra is. Bátrabban kockáztatnak és a nagyobb hibaszázalék mellett néha meghúzzák a váratlant. Csak a szurkerek néha elfelejtik ezt...)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
NHL 01:00 BOSMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
  • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk