A tabellamásodik látogat Fehérvárra

   

Jó formában érkezik a Linz Fehérvárra, de a házigazdák is a Salzburg skalpjával megerősödve várják őket. Szirányi visszatérhet a csapatba.

A szeptember végi, október eleji hullámvölgyet követően legutóbbi négy mérkőzésén nyolcból hat pontot szerzett a Fehérvár, így kisimultabb idegrendszerrel nézhetnek a kék-fehérek a jelenleg a második helyen tanyázó Linz vendégjátéka elé. Különösen a salzburgi idegenbeli győzelem hathatott gyógyírként, az EBEL krőzusának továbbra is mumusa a magyar csapat. A Sarauer, Marino, Kovács, Lovecchio, Banham ötösfogat megbízhatóan szállítja a gólokat, Sarauer egyenesen a kanadai táblázat negyedik helyén áll. Szükség is van a jó teljesítményükre, mert a Dornbirn után a Fehérvár kapta eddig a legtöbb gólt a ligában. A szezon előtt Rob Pallin éppen arról beszélt, hogy a meccsenként kapott 3-4 gól túl sok, ebben egyelőre nem látszik előrelépés, ám a szezon eleji sérüléshullám éppen a védelmet sújtotta. A Linz ellen azonban, ha minden jól megy, Szirányi Bence visszatérhet, és ezzel remélhetőleg nő a stabilitás hátul, és javul a tűzerő is a kék vonalnál.

A Linz is jó formában érkezik, legutóbbi két meccsét biztosan nyerte, ráadásul 14 gólt szerzett. Figyelmeztető, hogy a liga egyik legveszélyesebb támadósora mellett az egyik legjobb védelem is a Black Wingsnél található, így övék a legjobb gólkülönbség egyelőre a ligában. Ouzas kapus vezetésével a Linz eddig átlagban kevesebb, mint 2 gólt kasszírozott meccsenként.

avfbwl-SAE_5332

Rob Pallin is ezt emelte ki a mérkőzés előtt. “A Linz nagyon veszélyes csapat – mondta – , rengeteg gólt lő és csak nagyon keveset kap. mind a négy sora rendkívül veszélyes. Éppen ezért nagyon fontos lesz, hogy stabilizáljuk a védekezésünket, és mivel a speciális helyzetekben is nagyon jók, ezért el kell kerüljük a kiállításokat is mindeközben. Lendületben vagyunk, legutóbbi négy meccsünkből hármat megnyertünk, erre kell építenünk. Természetesen az első pillanattól az utolsóig maximális odafigyelésre van szükségünk.”

Rob Daum, a linziek trénere azt emelte ki, hogy nem lesz könnyű dolguk Fehérváron. “A magyaroknak erős csapatuk van, ráadásul a Salzburg elleni győzelem idegenben biztosan meghozta az önbizalmukat is. Ráadásul a csarnokukban mindenkinek nagyon nehéz dolga van. Az első pillanattól az utolsóig maximális odafigyelésre lesz szükségünk.”

Fehérvár–Linz 6-2

   

Hihetetlenül hatékony emberelőnyös játékának és fegyelmezett védekezésének köszönhetően újabb bravúrgyőzelmet aratott a Fehérvár, amely a Salzburg után a liga másik nagyágyúját is simán verte. Szirányi Bence egy hónap kihagyás után ponttal tért vissza.

Álomszerűen kezdett a Fehérvár, Kovács Csaba a hatodik, Frank Banham a 10. percben talált be a ligamásodik hálójába. Negyven másodperccel Banham gólja után a Linz jelezte, hogy nem lesz ez sima meccs és Ulmer góljával egyre zárkóztak a vendégek. A második harmad 4-4 elleni játékkal kezdődött, miután az előző harmad végén előbb LoVecchiót, majd nem sokkal később a túloldalon Murphyt látták szabálytalannak a játékvezetők. 13 másodperc elég volt a Linznek az egyenlítésnek, de Marino a legjobbkor, még az emberelőny lejárta előtt visszavette a vezetést csapatának a 22. perc elején. Következett két fehérvári előny, és a második végén ismét gólt szerzett a hazai csapat, a 30. percben Boivin talált be, akinek ez volt aznapi harmadik pontja, összesen hat fehérvári meccsen már hetediknél jár az egykori salzburgi tartalék.

avsbwl

A harmadik harmad Jeff LoVecchióról szólt, valamint a Fehérvár elképesztő emberelőny-kihasználásáról. Az amerikai légiós a 46. percben egyenlő létszám mellett talált be, 5-2-re alakítva az állást. Majd az 55. percben társaival 11 másodperc alatt váltott gólra egy újabb előnyt. Eddig a pillanatig ötször került emberelőnybe a Volán, beleszámítva a Murphy kiállítását követő 40 másodperces létszámfölényt is, és ebből nem kevesebb, mint három gólt szereztek Rob Pallin tanítványai, ami egészen félelmetes, 60%-os mutató.

EBEL, 3416 néző. Játékvezetők: Erd, Nagy, Wassmer.
Robinson: 94,4% (Rajna)
K
Ouzas: 83,3% (Dechel)
Boivin, Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer, Banham
1
Murphy, Lukas R., Lebler, Moran, Ulmer
Wehrs, Szirányi, Kovács, Sikorcin, Marino
2
Dorion, MacDonald, Kozek, Hisey, Hofer
Orbán, Tokaji, Benk, Nemes, Németh
3
Mitterdorfer, Fechtig, Iberer, Oberkofler, Rau
Reiter, Hetényi P., Kocsis, Erdély, Vincze
4
Mayrhauser, Macierzynski, Spannring, Lukas P., Baumgartner
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Rob Daum, Mark Szücs
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:03 FHA Kovács Marino Sikorcin
2-0 09:40 FHA Banham Sarauer Boivin
2-1 10:18 EHL Ulmer Moran
2-2 20:13 EHL Lebler MacDonald Dorion
3-2 21:23 FHA PP Marino Boivin LoVecchio
4-2 29:46 FHA PP Boivin Banham Wehrs
5-2 45:44 FHA LoVecchio Sarauer Szirányi
6-2 54:48 FHA PP LoVecchio Banham Wehrs
36 Kapura lövések száma 36
4 Kiállításpercek 10

A Fehérvár–Linz képes összefoglalója

 

A teljes galériát ide kattintva láthatja.

A Fehérvár–Linz videó-összefoglalója

   

A fényes magyar siker rövid változata máris megtekinthető.Kattintsanak ide.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum