Dacjuk fantasztikus gólt lőtt

 

De az NHL világa sem tökéletes, egy értelmetlen szabály helyes alkalmazásának következtében a játékvezetők jogosan érvénytelenítették. A Detroit hosszabbításban kikapott.

A Detroit keddi montreáli mérkőzésén csatlakozott az autóvárosiak keretéhez a sérüléséből felépült Pavel Dacjuk. Ott aztán az orosz csatárfenomén nem csinált semmi mást, csak amit rendesen szokott: elképesztő sebességgel tört be az ellenfél harmadába, befűzött pár védőt és fonákkal iszonyatosan nagy gólt lőtt Carey Price-nak. A gólt azonban érvénytelenítették, hiszen időközben Justin Abdelkader beállt a kapus elé zavarni és mindeközben hozzáért Price-hoz.

Mivel az érvényben lévő szabályok szerint ez tilos, így a játékvezetők azonnal jelezték, hogy a gól érvénytelen. Helyesen ítéltek, még akkor is, ha a lassításból egyértelműen látszik, hogy Price kezdeményezi a találkozást, ugyanis az NHL szabályai ilyen esetről nem rendelkeznek, mindössze annyit mondanak, hogy a gól érvénytelen, ha a csatár akár helyezkedésével, akár fizikai kontaktus útján akadályozza a kapust a szabad mozgásban. Abdelkader ott követte el a hibát, hogy bal lábával elérte a kapu elé felfestett területet, így módot adott a rutinos Price-nak a kontakt megvalósítására.

A gól nem csak gyönyörű volt, hanem nagyon fontos is, hiszen a Detroit ezzel elléphetett volna 2-0-ra. Nem tette, az ellenféltől pedig Galchenyuk három perccel a vége előtt kiegyenlített, majd a hosszabbításban a győzelmet is megszerezték a hazaiak. A szabálykönyvnek erre a pontjára eddig is sokan panaszkodtak, de az eset után szinte biztos, hogy még több kapus fog élni a szabályok adta lehetőséggel, így előbb-utóbb a ligának lépnie kell. Addig is a csatároknak kell jobban figyelniük a vonalra.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum