Videógólbírót a MOL Ligába!

   

Újabb furcsa eset MOL Liga-pályán: Petres Tivadar rúgott gólját megadta a játékvezető. Megmutatjuk.

Az elmúlt néhány évben számtalan vitás eset kapcsán merült fel, hogy a játék gyorsulása és a bajnokság komolysága miatt érdemes lenne a MOL Liga-csapatok jégcsarnokaiban videógólbíró-rendszert kiépíteni. Legutóbb természetesen a múlt heti FTC?HSC Csíkszereda kapuvasra gólt ítélő végjátéka, majd rúgott vagy nem rúgott gólja nyomán merült fel az igény, de máris itt a legújabb eset, amely Kiss Gáboréval szemben ráadásul nem is tűnik vitára okot adónak, annyira egyértelműen szabálytalan.

A Kontinentális Kupában a Brassó csatára, Petres Tivadar egyértelműen rúgott góllal szépített a KH Sanok elleni döntőben. A videón 1:20-tól látható az eset. A mérkőzés után blogunkat több lengyel médium is megkereste, érdeklődve arról, miként lehetséges, hogy a MOL Ligában nincs videógólbíró. Mint kiderült, Lengyelországban évek óta kötelező minden első osztályú bajnoki mérkőzésen. A MOL Ligában az előző szezon óta változott a videógólbíró-rendszerre vonatkozó szabály, de jelenleg nem előírás a rendszer kiépítése.

videogolbiro

Nem kétséges, minden szempontból itt lenne az ideje elgondolkodni a bevezetésén, az igazságosságot, a csapatokat és a játékvezetőket is segítené ez a rendelkezésre álló technikai megoldás, amely eddig érthetetlen módon nem került kiépítésre, hiszen ráadásul három éve TAO-pénzből is megvalósítható lenne a magyarországi jégcsarnokokban.

Nyilvánvalóan nem egyedi megoldásokra, hanem bevált, profi és egységes rendszer kiépítésére van szükség, amely a jégkorongsport TAO-keretéhez viszonyítva elenyésző beruházás ? hevenyészett számításunk szerint az öt pálya felszerelés költsége együttesen sem éri el a rendelkezésre álló teljes TAO-keret 1%-át. Akárhogy is, érdemes lenne mihamarabb, lehetőleg már a következő szezon kezdetére kiépíteni a rendszert.

videogolbiro 2

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum