A Debrecen nyerte a szlovák U20 magyar páros rangadóját

 

A Kontinentális Kupa és a felnőtt bajnokságok árnyékában folytatódtak az utánpótlás-bajnokságok is.

Az ifik magyar bajnokságában három mérkőzésre került sor. A HSC Csíkszereda magyarországi turnéján három vereséget szenvedett. Csütörtökön a Miskolc nyert 5-2, pénteken a Pesterzsébeti Farkasok 5-0, vasárnap a MAC 2-1 arányban a székely fiatalok ellen. Két hibátlan csapat maradt a bajnokságban, a Vasas és a Fehérvár, kettejük első csatájára október 25-én kerül sor a Jégpalotában. A HSC eddigi egyetlen győzelmét a KMH ellen aratta.

Nem sikerült jól a kettős forduló a szlovák ifibajnokságban szereplő Debrecennek. A hajdúságiak két olyan csapattól kaptak ki, amelyek mögöttük állnak a táblázaton. Szombaton a KSK Bratislava nyert 5-2-re, vasárnap az LA Stars 3-2-re. A Debrecen így is a hetedik helyen áll a 16 csapatos mezőnyben, mindössze 3 ponttal lemaradva a harmadik helyezettől.

Az osztrák ifibajnokságban a szokásos hétvégi nagyüzem két rendes játékidős és két túlórás magyar győzelmet hozott egy vereség ellenében, egy meccsről még nem érkezett információ. Pénteken született az egyetlen magyar vereség. Ezt a Vasas szenvedte el Klagenfurtban (5-3), egy végleges nagy fegyelmi alatt az utolsó percekben született két góllal. A Vasas már 3-0-ra vezetett a meccs felénél. Büntetőkkel nyert a Fehérvár Salzburgban (5-4) ? itt a fehérváriak jöttek vissza háromgólos hátrányból ?, hosszabbításban a Miskolc Jesenicében (ugyancsak 5-4). Másnap a Fehérvár már nem adta el háromgólos előnyét Znojmóban, egy gól megmaradt a végére is (3-2). A Vasas a Bleden állt bosszút a klagenfurti vereségért, 9-1-re mosta le a szlovén csapatot. A Fehérvár második, a Vasas negyedik, a Miskolc ötödik, a MAC hetedik jelenpillanatban.

A junioroknál a szlovák 1. Ligában magyar házi rangadókra került sor Debrecenben. A DHK és a Miskolc összecsapásaiból egyet a hajdúságiak nyertek rendes játékidőben 6-1-re, egyet a borsodiak büntetőkkel 3-2-re, így a debreceniek 4:2 pontarányban nyerték a hétvégi külön versenyt. Mindkét magyar klub a tömör középmezőny tagja, a Martin és a Presov nagyon elhúzott.

Csupa idegenbeli győzelem született az EBYSL magyar érdekeltségű meccsein vasárnap, ennek a hazai pályán játszó Vasas itta meg a levét. A MAC 4-3-ra nyert Znojmóban, a Fehérvár 3-2-re Sankt Pöltenben. Az LA Stars büszkélkedhet így azzal, hogy a bajnokságban nekik sikerült összesítésben a 10. gólt beütniük a fehérváriak kapujába. A Vasast az Olimpija Ljubljana győzte le a Jégpalotában, ugyancsak 3-2-re. Másnap az angyalföldiek Linzbe utaztak, ahol 9-6-ra kaptak ki, a MAC 5-0 arányban győzte le az LA Starst, a Fehérvár pedig Bécsben nyert 4-1-re. A táblázatot óriási fölénnyel a Fehérvár vezeti, egyedül a MAC tud lépést tartani vele. A harmadik helyezett Linz alig több mint feleannyi szerzett pontnál tart, mint az akadémisták.

JUNIOR KOROSZTÁLY (U20)

Magyar bajnokság

Sorsolás, eredmények
Tabella

A csapatok az alapszakaszban háromszor játszanak egymással, azaz összesen 18 fordulóra kerül sor. A magyar bajnoki küzdelembe beleszámítanak az EBYSL (a Fehérvár, a MAC és a Vasas vesz részt az osztrák bázisú nemzetközi bajnokságban) égisze alatt megrendezett mérkőzések is. Ugyanakkor nem számít bele a Miskolc és a Debrecen meccse, amelyet a szlovák 1. ligában játszanak egymással. Az alapszakasz 2014. szeptember 3-án kezdődik és március 4-én ér véget. A rájátszás két győzelemig tartó helyosztókból áll, ahol az 1. a 2.-kal, a 3. a 4.-kel és az 5. a 6.-kal találkozik. A túlkorosokat illetően szigorítás történt, a 2014/15-ös szezonban már csak 3 fő 1992 és 1994 között született játékos léphet jégre, jövőre ez a létszám egy fővel tovább csökken.

Részvevők:

Dab.Docler
Debreceni HK
Ifj. Ocskay Gábor JA
MAC Budapest
Miskolci Jegesmedvék
UTE
Vasas SC

EBYSL (junior EBEL)

Sorsolás
Eredmények
Tabella
Lebonyolítás: A 44 meccses alapszakasz után a csoportonkénti első négy-négy helyezett a negyeddöntőkkel kezdi a rájátszást, március 11-én. Minden playoffpárharc két győzelemig tart.

Részvevők

A csoport:
Graz (AUT)
Innsbruck (AUT)
Klagenfurt (AUT)
Medvescak Zagreb (CRO)
Olimpija Ljubljana (SLO)
Red Bull Salzburg (AUT)
Villach (AUT)

B csoport:
Fehérvár
MAC
Vasas
LA Stars (AUT)
Linz (AUT)
Vienna Capitals (AUT)
Znojmo (CZE)

Szlovákia, 1. liga (másodosztály)

Sorsolás, eredmények
Tabella
Lebonyolítás: 44 mérkőzéses alapszakasz, a magyar csapatok nem juthatnak a rájátszásba. Csapatonként 5 túlkoros játszhat, de csak az 1994-esekre vonatkozik a kedvezmény.

Részvevők

Debreceni HK
Miskolci Jegesmedvék
SHK KSK Bratislava (SVK)
MHC Martin (SVK)
Mládez Michalovce (SVK)
PHK Presov (SVK)
MSK Púchov (SVK)
Ruzinov Bratislava (SVK)
HK Trnava (SVK)

IFJÚSÁGI KOROSZTÁLY (U18)

Magyar bajnokság

Sorsolás, eredmények
Tabella
Lebonyolítás: Az ifjúsági bajnokságban egy oda-vissza kört (14 mérkőzés) rendeznek, az EBJL-meccsek szintúgy beleszámítanak a bajnokságba, mint az U20-asok esetében (itt 4 klub érdekelt, az EBYSL-ben részt vevőkön kívül még a Miskolc). A rájátszást viszont máshogy bonyolítják le, az 1. és a 2. helyezett automatikusan az elődöntőbe kerül, míg a 3. a 6.-kal, a 4. pedig az 5.-kel csap össze a legjobb négy közé jutásért két győzelemig tartó csatában. Utóbbi két párharc győztese és a két legjobb csapat két sikerig tartó elődöntőt játszik, majd pedig következnek a helyosztók, ahol a döntőben három, a 3., 5. és 7. helyért pedig két győzelem szükséges a diadalhoz.

Részvevők

Debreceni HK
Ifj. Ocskay Gábor JA
KMH Budapest
MAC Budapest
Miskolci Jegesmedvék
Pesterzsébeti Farkasok
Vasas SC
ISK-HSC Csíkszereda

EBJL (ifi EBEL)

Sorsolás
Eredmények
Tabella

Lebonyolítás: az alapszakasz 26 mérkőzésből áll. A 11 csapatos nemzetközi csoportban mindenki egy oda-vissza kört játszik, a 6 csapatos szlovén brigáddal 1-1 meccset.

Részvevők

Kék csoport:
Fehérvár
MAC
Miskolc
Vasas
Klagenfurt (AUT)
LA Stars (AUT)
Linz (AUT)
Red Bull Salzburg (AUT)
Vienna Capitals (AUT)
Villach (AUT)
Znojmo (CZE)

Zöld csoport:
Bled (SLO)
Maribor (SLO)
Mladi Jesenice (SLO)
Olimpija Ljubljana (SLO)
Slavija Ljubljana (SLO)
Triglav Kranj (SLO)

Szlovákia, 1. liga (másodosztály)

Sorsolás, eredmények
Tabella

Lebonyolítás: A Debrecen a 30 mérkőzéses alapszakaszban vesz részt. Érdekesség, hogy az osztrák LA Stars itt is indít csapatot.

Részvevők

Debreceni HK
HC 46 Bardejov (SVK)
HK Brezno (SVK)
MHK Dolny Kubín (SVK)
SHK KSK Bratislava (SVK)
Lower Austria Stars (AUT)
Mládez Michalovce (SVK)
HC Nové Zámky (SVK)
SHK 37 Piestany (SVK)
HK 95 Povazská Bystrica (SVK)
MSK Púchov (SVK)
MSHK Prievidza (SVK)
MHK Ruzomberok (SVK)
HK 91 Senica (SVK)
SHK Mládeze Trebisov (SVK)
HK Trnava (SVK)

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum