Kiss Zsombor gólt lőtt a svájci juniorbajnokságban

 

A még ifjúsági korú játékos a Bern csapatát segítette győzelemhez. Galló és Keresztury is szerzett egy-egy asszisztot, Postás pedig 1+1-gyel zárt.

Kiss Zsombor 1997-es születésű, MAC-os nevelésű játékos, aki már harmadik szezonját tölti Svájcban, idén került be a Bern juniorcsapatába, akik szombaton a Lausanne otthonába látogattak. A hazaiak szereztek vezetést az első harmad közepén, amit a 22. percben Kiss egyenlített ki. A Lausanne ismét gólt lőtt a 33. percben, de öt perccel később a Bern erre egy percen belül kettővel is válaszolt. Az utolsó percekben még mindkét oldalon született egy-egy gól, de ez már nem osztott, nem szorzott, 4-3-ra nyert a Bern. 14 forduló után a Bern a hetedik helyen áll a tabellán. A svájci juniorbajnokságban 14 csapat szerepel. A bajnokság első szakaszában ők játszanak egy oda-vissza kört, majd a legjobb nyolc jut tovább. Annak érdekében, hogy a gyengébb csapatok se maradjanak mérkőzés nélkül, ők is, kiegészülve a nyolcadik helyen továbbjutó csapattal és a legjobb hét is külön csoportban játszik egymással egy újabb oda-vissza kört. A nyolcadik helyezett csapat tehát a gyengébb csoportban pallérozódhat, míg az első hét csapat végleges sorrendje az egymás elleni eredmények függvényében alakul ki.

Galló Vilmosék két hazai meccset játszottak a svéd U20-as juniorbajnokságban, szombaton a HV71, vasárnap a Frölunda volt az ellenfél. A HV71 ellen a meccs legnagyobb részében vezetett a Linköping, az utolsó három percnek ráadásul ötperces emberelőnnyel vágtak neki Gallóék. A HV71 azonban négy emberrel is egyenlíteni tudott, így jöhetett a hosszabbítás, amelyben végül sikerült kihasználni a fórt és 3-2-re nyert a Linköping. Galló a második találatnál gólpasszt adott. Vasárnap a Frölunda ellen nem termett pont sem a Linköpingnek, sem Gallónak. Az ellenfél a második harmadot és a meccset is 3-1-re nyerte, így Gallóék elszenvedték idénybeli harmadik vereségüket. A Linköping 13 meccsen szerzett 25 pontjával a második a déli csoportban, Galló négy gólnál és öt asszisztnál jár.

Keresztury Erik a német juniorbajnokságban szereplő Düsseldorf csapatával két ellentétes meccset játszott a hétvégén a Kölner Haie otthonában. Szombaton a második harmadban lőtt három gólnak köszönhetően nyertek 3-0-ra, míg vasárnap a Köln hétből négy emberelőnyét is kihasználva végül 5-0-ra nyert. A Düsseldorf harmadik az északi csoportban, Keresztury egy asszisztot szerzett a hétvégén, 16 meccsen már 13 pontnál jár és harmadik a házi kanadai tabellán.

Garát Zsomborék egy mérkőzést játszottak a héten, szombaton a New Hampshire Jr. Monarchs csapatát fogadták. A Boston Bandits meg is szerezte a vezetést az első harmad utolsó percében, de ezt a középső húsz percben kiegyenlítette az ellenfél. Mivel több gól már nem esett, így jöhettek a büntetők, amelyben a vendégek bizonyultak eredményesebbnek, így 2-1-re nyertek, Garát nem szerzett pontot. A Bandits 10 meccs után 60%-os teljesítménnyel harmadik helyen áll az EHL bostoni csoportjában. Garát 10 meccsen szerzett négy pontjával a harmadik legponterősebb hátvédnek számít a csapatában.

A GMHL-es South Muskokában szereplő Postás Ciprián két gólgazdag mérkőzést játszott a hétvégén. Pénteken a Grey Highlands otthonába látogattak, ahol az első harmadot 2-1-re, a másodikat és a harmadikat pedig egyaránt 5-3-ra nyerték, így alakult a 12-7-es végeredmény. Postás egy gólt és egy asszisztot szerzett. Vasárnap a North Yorkot fogadták Postásék és bár az első harmad után még 3-2-re a vendégek vezettek, a továbbiakban már csak egy csapat volt a pályán, a South Muskoka hat gólt ütött, igazságosan elosztva a két harmad között, míg ellenfelük egyet sem, így 8-3-ra nyertek. Postás ezen a találkozón nem szerzett pontot, de eddig 9 meccsen összesen 12 pontot szerzett, amivel ötödik legjobb a csapatában. A South Muskoka játszotta eddig a legkevesebb meccset a ligában, de így is a hatodik helyen áll, 9 meccsből nyolcat megnyert, ami a második legjobb arány.

Cimkék: , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum