Két légióst igazol a Ferencváros

   

Komoly hiba volt a vezetés részéről, hogy nem a szezon előtt váltott edzőt. Minden a Ferencváros hokicsapatáról, avagy a múlt heti szurkolói ankét összefoglalása.

Ankétot tartott a Ferencvárosi TC jégkorong-szakosztálya, a szurkolóknak lehetőségük nyílt kérdéseket feltenni a szakosztály vezetőihez. Alább összefoglaltuk, mikről esett szó.

Almássy Kornél, a szakosztály elnöke beszélt az edzőváltás okairól. “Három éve kezdtük meg a munkát Hakan Nygrennel és Dobos Tamással, nagyon sok tanulsága volt ennek az időnek, és sokat köszönhetünk a két szakembernek. Dobos Tamás a Pesterzsébeti Farkasok edzőjeként is dolgozik, és egyszerűen úgy érezzük, nem tudott az utóbbi időben elég energiát fektetni a Ferencváros felnőtt csapatába. Egyszerűen többet vállalt, mint amennyit elbírt. Hakan Nygrent is nagyon tiszteljük, és nagyra becsüljük, viszont úgy láttuk, nem tudott már hozzátenni annyit a csapathoz, nem tudta motiválni a fiúkat. Úgy gondoljuk, fontos, hogy egy edző lássa, mik történnek a csapaton belül és segítsen a konfliktusokat kezelni, ezzel Hakan Nygren viszont nem foglalkozott eleget. Komoly hiba volt részünkről, hogy nem a szezon előtt váltottunk edzőt, ezt már látjuk. Úgy tűnhetett, hogy egy UTE elleni vereség miatt történt az edzőváltás, de kaptunk már ki az Újpesttől máskor is. Annyi történt, hogy akkor tudatosult bennünk, hogy vagy most lépünk, vagy végképp túl késő lesz. Most szeretnénk megadni az esélyt Szakács Ferencnek és Orbán Györgynek, hogy összekapják ezt a csapatot.”

Orban Szakacs FTC

Orbán György edző és Szakács Ferenc vezetőedző (jobbra). Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A szakosztályelnök a költségvetésről és az igazolásokról is beszélt a szurkolóknak: “A költségvetés az elmúlt szezon óta kiegyensúlyozottabb lett, ezért is bosszantó az elmúlt időszak több veresége. Több pénz áll a rendelkezésünkre, de látni kell, hogy a liga összes csapata így van ezzel, mi erősödtünk, de ők is erősödtek. Próbáltunk magasabb kvalitású légiósokat hozni, de ez mindig egy nehéz feladat, mert ügynökökkel dolgozunk. Egyébként úgy gondoljuk, jó játékosok, akiket hoztunk, az edzők feladata, hogy csapatot csináljanak a fiúkból, ahol mindenkiből ki tud jönni, amit tud. David Croteau azért ment el, mert egyszerűen nem tudott beilleszkedni a csapatba, mindenkit piszkált, bomlasztó volt a csapatra nézve. Négy meccs után közölte velünk, hogy ő túl jó ehhez a csapathoz és ehhez a ligához is. Közösen úgy döntöttünk, mindkét félnek jobb lesz, ha inkább visszamegy Franciaországba.

Sijka Dusan esetében mi sem tudjuk, pontosan mi vitte Debrecenbe. Láttuk rajta az utóbbi időben, hogy szomorúbb, próbáltunk beszélni vele, az előző szezon óta pedig 50%-ot emeltünk a fizetésén. Kiderült, hogy már egy ideje tárgyalt a Debrecennel, jelenleg ügyvédekkel vizsgáljuk a szerződését, úgy gondoljuk, a játékjoga még nálunk van, ezt az ügyet nem tekintjük lezártnak.

Fogunk hozni két jó légióst, dolgozunk rajta, jelenleg is kapjuk a neveket az ügynököktől, egy jó hátvédet és egy gólerős csatárt szeretnénk igazolni. Arra a kérdésre, hogy miért engedtünk el jó játékosokat a szezon után, egyszerű a válasz. Vannak olyan ajánlatok, amelyekkel nem tudunk versenyezni, Debrecenben például így kötöttek ki ferencvárosiak. Nem szeretnénk játékosoknak tartozni, mióta mi vezetjük a Ferencváros jégkorong-szakosztályát, nem tartoztunk még fizetéssel játékosnak. Ezt szeretnénk így folytatni, ezért nem megyünk bele fenntarthatatlan ígérgetésekbe. Arra is rádöbbentünk, hogy több lehetőséget kell adni a fiataloknak, meg kell szerezzék a megfelelő rutint. Most jó úton haladunk, még ha részben kényszerűség vezetett is ide minket, a jövőben is számítunk a fiataljainkra.”

Pap Gábor elnökségi tag a klub és a szakosztály kapcsolatáról beszélt. “Szerencsére nagyon jó a kapcsolat a Ferencvárosi TC és a szakosztályunk között, igyekeznek minél több támogatást adni nekünk.”

Szakacs FTC

A csapatról érkeztek kérdések, amelyekre először Szakács Ferenc, a csapat megbízott vezetőedzője reagált. “Amikor két hete átvettük a munkát, próbáltunk belelátni a csapatba, most már kezdenek megnyílni a játékosok. Az erőnléttel nem vagyok megelégedve, sajnos teljesen rájuk lett bízva a nyári felkészülés, nem felügyelte a játékosok munkáját senki. Nem volt elég kommunikáció a játékosokkal, zárkózottá váltak, ez mostanra már sokkal jobb lett, és nagy hangsúlyt fektetünk rá a jövőben is. Pechsorozatunk is van, Novák megsérült, Croteau kiesett, Sijka is távozott, vannak, akik nem százszázalékosak, a fiatalok még csak most rázódnak bele a játékba. A közönség csak azt látja, hogy kikapunk, azt nem, hogy reggel még azt sem tudjuk, kit tegyünk bele a csapatba és hogyan rakjuk össze a sorokat. Látszik, hogy a vereségek után a játékosoknak elkezdett megremegni a kezük, a fontos helyzetekben nem ment be semmi. Reméljük, a Miskolc elleni győzelem ad egy lökést.”

Természetesen a HSC Csíkszereda elleni meccs körül kialakult botrány is szóba került. Pap Gábor és Almássy Kornél elismerte, utólag látszik a felvételeken, hogy kapuvas volt a Fradi második gólja, de a bírói döntésekre nincs befolyása a csapatnak, ráadásul nagyon gyorsan kellett dönteni egy kétes szituációban, egyszerű hiba történt. “Nem emlékszem sok esetre, amikor a mi javunkra tévedtek ekkorát a bírók – mondta Almássy Kornél. – Tíz olyan esetet viszont legalább tudok mondani akár most is, amikor ellenünk történt a hiba, ez benne van a játékban, a bírók hibáznak. Természetesen mi is szoktunk pufogni az ilyen esetekben, de végső soron az a gól, amit a játékvezetők megadnak.” Pap Gábor hozzátette: “Szapporóban nem lett volna világbajnok a magyar csapat, ha a bírók nem tévednek egy nagyot. A Csíkszereda második gólja ráadásul lesből született. Ezt a meccset mi lezártnak tekintjük.”

Végül Kiss Gábor, a Fradi csapatkapitánya beszélt az öltözői hangulatról. “Nem egyszerű a helyzet, de a hangulat most már nagyon jó az öltözőben. Az elején nem volt ennyire jó, bár rossznak sosem neveztem volna, folyamatosan javul. Nagy a játékosmozgás, de igyekszünk megismerni egymást, a pályán és azon kívül is segíteni egymásnak. Sosincs olyan döntés, amit mind a 22 ember elfogad, de ha már mondjuk 19 egy állásponton van, a maradék 3 is bele fog állni a dologba. Sokat beszélgettem az edzőkkel és a vezetéssel. Az edzőváltás után bevezettünk egy-két szankciót, ami a kohéziót erősíti a csapaton belül. Novák, úgy gondolom, egy jó kapocs lehet, hogy a cseh játékosokat is jobban be tudjuk vonni a csapatba, és azért már alakul a csapatszellem. Mindig azt mondom, azért is jó sportolónak lenni, mert ki lehet nyújtani a gyerekkort. Bár már van két gyerekem, ugyanazt csinálom sok szempontból, mint hatévesen. Edzésekre járok, fogadásokat kötök a csapattársakkal, ki lő több gólt az edzésen, és röhögök, amikor másnak kell bukfenceznie. Ilyen szempontból is jó a hangulat a Fradinál, jól elvagyunk egymással.”

Cimkék: , , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
január 20., péntek
U20 14:40 DHKAVS 6-5VÉGE
MOL 18:00 UTEBRA 6-2VÉGE
MOL 18:30 TITSCC 3-4 BVÉGE
EBJL 18:40 HKBMAC 0-6VÉGE
MOL 19:00 FTCGAL 9-0VÉGE
EBEL 19:15 G99AVS 5-2VÉGE
január 21., szombat
EBJL 12:40 HKBVIC 3-4VÉGE
EBYSL 14:30 RBSHKB 6-2VÉGE
EBJL 15:00 UTEEHL 4-1VÉGE
SVK3 15:30 HKBTRB 4-5 HVÉGE
EBJL 16:10 MACOHC 5-1VÉGE
EBYSL 17:00 DMJOLL 10-7VÉGE
EBYSL 17:10 VASMZA 7-2VÉGE
EBYSL 18:00 EHLMAC 2-4VÉGE
EBJL 18:30 MRBDMJ 0-4VÉGE
EBJL 18:55 VSVAVS 3-4 HVÉGE
MOL 19:00 MACGAL 15-2VÉGE
MOL 19:00 MISSCC 7-2VÉGE
január 22., vasárnap
EBYSL 12:00 RBSMAC 
MOL 12:30 FTCBRA INFO
EBJL 15:30 RBSETO 
EBYSL 15:40 VASTRK 
EBYSL 15:40 ZNOHKB 
EBYSL 17:30 SLLAVS 
MOL 18:00 BEOTIT INFO
MOL 18:00 MACUTE INFO
EBEL 18:15 AVSVSV 
  • M4 SPORT
NHL 21:05 PITBOS 
  • SPÍLER TV
január 23., hétfő
MOL 18:00 BEODAB 
MOL 18:00 DHKSCC 
  • M4 SPORT
MOL 18:30 MISGAL 
január 24., kedd
KHL 14:00 AllStar
  • SPORT 1 (felv.)
U20 18:40 AVSKMH 
január 25., szerda
MK   MACDHK 
MK   MISDAB 
U20   DHKMAC 
U20 18:40 KMHVAS 
január 26., csütörtök
EBJL   UTEMAC 
U18   DHKTVS 
U18   KMHMIS 
U18   PEFAVS 
U18   VASETO 
KHL 17:30 JOKAVT 
  • SPORT 2
EBYSL 18:10 AVSDMJ 
január 27., péntek
U20   MACMIS 
MOL 18:00 SCCBEO 
EBEL 19:15 AVSOLL 
január 28., szombat
U18   ETOMAC 
U18   PEFDHK 
U18   TVSMIS 
KHL 10:30 KUNMZA 
  • SPORT 2
EBYSL 12:15 DMJOHC 
EBYSL 13:40 AVSSLL 
U18 14:40 AVSKMH 
MOL 17:00 GALBEO 
MK 17:30 döntő
U18 18:40 VASUTE 
EBYSL 19:40 VSVVAS 
január 29., vasárnap
EBYSL   DMJOHC 
EBYSL   HCIHKB 
EBYSL   MACZNO 
EBYSL   MZAVAS 
EBJL 13:10 AVSZAS 
EBEL 17:30 DECAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk