Két légióst igazol a Ferencváros

   

Komoly hiba volt a vezetés részéről, hogy nem a szezon előtt váltott edzőt. Minden a Ferencváros hokicsapatáról, avagy a múlt heti szurkolói ankét összefoglalása.

Ankétot tartott a Ferencvárosi TC jégkorong-szakosztálya, a szurkolóknak lehetőségük nyílt kérdéseket feltenni a szakosztály vezetőihez. Alább összefoglaltuk, mikről esett szó.

Almássy Kornél, a szakosztály elnöke beszélt az edzőváltás okairól. “Három éve kezdtük meg a munkát Hakan Nygrennel és Dobos Tamással, nagyon sok tanulsága volt ennek az időnek, és sokat köszönhetünk a két szakembernek. Dobos Tamás a Pesterzsébeti Farkasok edzőjeként is dolgozik, és egyszerűen úgy érezzük, nem tudott az utóbbi időben elég energiát fektetni a Ferencváros felnőtt csapatába. Egyszerűen többet vállalt, mint amennyit elbírt. Hakan Nygrent is nagyon tiszteljük, és nagyra becsüljük, viszont úgy láttuk, nem tudott már hozzátenni annyit a csapathoz, nem tudta motiválni a fiúkat. Úgy gondoljuk, fontos, hogy egy edző lássa, mik történnek a csapaton belül és segítsen a konfliktusokat kezelni, ezzel Hakan Nygren viszont nem foglalkozott eleget. Komoly hiba volt részünkről, hogy nem a szezon előtt váltottunk edzőt, ezt már látjuk. Úgy tűnhetett, hogy egy UTE elleni vereség miatt történt az edzőváltás, de kaptunk már ki az Újpesttől máskor is. Annyi történt, hogy akkor tudatosult bennünk, hogy vagy most lépünk, vagy végképp túl késő lesz. Most szeretnénk megadni az esélyt Szakács Ferencnek és Orbán Györgynek, hogy összekapják ezt a csapatot.”

Orban Szakacs FTC

Orbán György edző és Szakács Ferenc vezetőedző (jobbra). Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A szakosztályelnök a költségvetésről és az igazolásokról is beszélt a szurkolóknak: “A költségvetés az elmúlt szezon óta kiegyensúlyozottabb lett, ezért is bosszantó az elmúlt időszak több veresége. Több pénz áll a rendelkezésünkre, de látni kell, hogy a liga összes csapata így van ezzel, mi erősödtünk, de ők is erősödtek. Próbáltunk magasabb kvalitású légiósokat hozni, de ez mindig egy nehéz feladat, mert ügynökökkel dolgozunk. Egyébként úgy gondoljuk, jó játékosok, akiket hoztunk, az edzők feladata, hogy csapatot csináljanak a fiúkból, ahol mindenkiből ki tud jönni, amit tud. David Croteau azért ment el, mert egyszerűen nem tudott beilleszkedni a csapatba, mindenkit piszkált, bomlasztó volt a csapatra nézve. Négy meccs után közölte velünk, hogy ő túl jó ehhez a csapathoz és ehhez a ligához is. Közösen úgy döntöttünk, mindkét félnek jobb lesz, ha inkább visszamegy Franciaországba.

Sijka Dusan esetében mi sem tudjuk, pontosan mi vitte Debrecenbe. Láttuk rajta az utóbbi időben, hogy szomorúbb, próbáltunk beszélni vele, az előző szezon óta pedig 50%-ot emeltünk a fizetésén. Kiderült, hogy már egy ideje tárgyalt a Debrecennel, jelenleg ügyvédekkel vizsgáljuk a szerződését, úgy gondoljuk, a játékjoga még nálunk van, ezt az ügyet nem tekintjük lezártnak.

Fogunk hozni két jó légióst, dolgozunk rajta, jelenleg is kapjuk a neveket az ügynököktől, egy jó hátvédet és egy gólerős csatárt szeretnénk igazolni. Arra a kérdésre, hogy miért engedtünk el jó játékosokat a szezon után, egyszerű a válasz. Vannak olyan ajánlatok, amelyekkel nem tudunk versenyezni, Debrecenben például így kötöttek ki ferencvárosiak. Nem szeretnénk játékosoknak tartozni, mióta mi vezetjük a Ferencváros jégkorong-szakosztályát, nem tartoztunk még fizetéssel játékosnak. Ezt szeretnénk így folytatni, ezért nem megyünk bele fenntarthatatlan ígérgetésekbe. Arra is rádöbbentünk, hogy több lehetőséget kell adni a fiataloknak, meg kell szerezzék a megfelelő rutint. Most jó úton haladunk, még ha részben kényszerűség vezetett is ide minket, a jövőben is számítunk a fiataljainkra.”

Pap Gábor elnökségi tag a klub és a szakosztály kapcsolatáról beszélt. “Szerencsére nagyon jó a kapcsolat a Ferencvárosi TC és a szakosztályunk között, igyekeznek minél több támogatást adni nekünk.”

Szakacs FTC

A csapatról érkeztek kérdések, amelyekre először Szakács Ferenc, a csapat megbízott vezetőedzője reagált. “Amikor két hete átvettük a munkát, próbáltunk belelátni a csapatba, most már kezdenek megnyílni a játékosok. Az erőnléttel nem vagyok megelégedve, sajnos teljesen rájuk lett bízva a nyári felkészülés, nem felügyelte a játékosok munkáját senki. Nem volt elég kommunikáció a játékosokkal, zárkózottá váltak, ez mostanra már sokkal jobb lett, és nagy hangsúlyt fektetünk rá a jövőben is. Pechsorozatunk is van, Novák megsérült, Croteau kiesett, Sijka is távozott, vannak, akik nem százszázalékosak, a fiatalok még csak most rázódnak bele a játékba. A közönség csak azt látja, hogy kikapunk, azt nem, hogy reggel még azt sem tudjuk, kit tegyünk bele a csapatba és hogyan rakjuk össze a sorokat. Látszik, hogy a vereségek után a játékosoknak elkezdett megremegni a kezük, a fontos helyzetekben nem ment be semmi. Reméljük, a Miskolc elleni győzelem ad egy lökést.”

Természetesen a HSC Csíkszereda elleni meccs körül kialakult botrány is szóba került. Pap Gábor és Almássy Kornél elismerte, utólag látszik a felvételeken, hogy kapuvas volt a Fradi második gólja, de a bírói döntésekre nincs befolyása a csapatnak, ráadásul nagyon gyorsan kellett dönteni egy kétes szituációban, egyszerű hiba történt. “Nem emlékszem sok esetre, amikor a mi javunkra tévedtek ekkorát a bírók – mondta Almássy Kornél. – Tíz olyan esetet viszont legalább tudok mondani akár most is, amikor ellenünk történt a hiba, ez benne van a játékban, a bírók hibáznak. Természetesen mi is szoktunk pufogni az ilyen esetekben, de végső soron az a gól, amit a játékvezetők megadnak.” Pap Gábor hozzátette: “Szapporóban nem lett volna világbajnok a magyar csapat, ha a bírók nem tévednek egy nagyot. A Csíkszereda második gólja ráadásul lesből született. Ezt a meccset mi lezártnak tekintjük.”

Végül Kiss Gábor, a Fradi csapatkapitánya beszélt az öltözői hangulatról. “Nem egyszerű a helyzet, de a hangulat most már nagyon jó az öltözőben. Az elején nem volt ennyire jó, bár rossznak sosem neveztem volna, folyamatosan javul. Nagy a játékosmozgás, de igyekszünk megismerni egymást, a pályán és azon kívül is segíteni egymásnak. Sosincs olyan döntés, amit mind a 22 ember elfogad, de ha már mondjuk 19 egy állásponton van, a maradék 3 is bele fog állni a dologba. Sokat beszélgettem az edzőkkel és a vezetéssel. Az edzőváltás után bevezettünk egy-két szankciót, ami a kohéziót erősíti a csapaton belül. Novák, úgy gondolom, egy jó kapocs lehet, hogy a cseh játékosokat is jobban be tudjuk vonni a csapatba, és azért már alakul a csapatszellem. Mindig azt mondom, azért is jó sportolónak lenni, mert ki lehet nyújtani a gyerekkort. Bár már van két gyerekem, ugyanazt csinálom sok szempontból, mint hatévesen. Edzésekre járok, fogadásokat kötök a csapattársakkal, ki lő több gólt az edzésen, és röhögök, amikor másnak kell bukfenceznie. Ilyen szempontból is jó a hangulat a Fradinál, jól elvagyunk egymással.”

Cimkék: , , , , , ,

Összes (55)

Utolsó hozzászólások

 1.   #50
  Lazlee,   

  @kovizoli: arra akartam utalni, hogy ő született cseh, aki eddig egy román csapatban játszott, hogy jönne a magyar állampolgárság?
  14 idegenlégióst is lehet tartani, csak egyszerre 6 játszhat

 2.   #51
  kovizoli,   

  @Lazlee: okés, azt tudtam, h nem magyar, csak ma már páran megszerezték pl. távozott dusan is, így megfordult a fejemben, őszintén nem figyeltem, nem néztem utána , akkor lehet vki mindig kimarad, vagy valaki haza megy,

 3. blackiii a rezidens DJ
    #52
  blackiii,   

  @1885*: Á, nyilván nem is úgy gondoltam, hogy elvitte volna, csak kálámbóztam egyet. ;-)
  Köszönjük a jókívánságot, nektek is hasonlóakat! :-))))

 4. regiszt-racio
    #53
  regiszt-racio,   

  "aki eddig egy román csapatban játszott"
  nana...
  esetleg romániai :)

 5.   #54
  Lazlee,   

  @regiszt-racio: nem is a csapat a lényeg, hanem a RJSz

 6. regiszt-racio
    #55
  regiszt-racio,   

  @Lazlee: tudom én, csak megjegyeztem, hisz azért nekünk cseppet rosszul esik, még ha nem is az a cél :)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk