Két légióst igazol a Ferencváros

   

Komoly hiba volt a vezetés részéről, hogy nem a szezon előtt váltott edzőt. Minden a Ferencváros hokicsapatáról, avagy a múlt heti szurkolói ankét összefoglalása.

Ankétot tartott a Ferencvárosi TC jégkorong-szakosztálya, a szurkolóknak lehetőségük nyílt kérdéseket feltenni a szakosztály vezetőihez. Alább összefoglaltuk, mikről esett szó.

Almássy Kornél, a szakosztály elnöke beszélt az edzőváltás okairól. “Három éve kezdtük meg a munkát Hakan Nygrennel és Dobos Tamással, nagyon sok tanulsága volt ennek az időnek, és sokat köszönhetünk a két szakembernek. Dobos Tamás a Pesterzsébeti Farkasok edzőjeként is dolgozik, és egyszerűen úgy érezzük, nem tudott az utóbbi időben elég energiát fektetni a Ferencváros felnőtt csapatába. Egyszerűen többet vállalt, mint amennyit elbírt. Hakan Nygrent is nagyon tiszteljük, és nagyra becsüljük, viszont úgy láttuk, nem tudott már hozzátenni annyit a csapathoz, nem tudta motiválni a fiúkat. Úgy gondoljuk, fontos, hogy egy edző lássa, mik történnek a csapaton belül és segítsen a konfliktusokat kezelni, ezzel Hakan Nygren viszont nem foglalkozott eleget. Komoly hiba volt részünkről, hogy nem a szezon előtt váltottunk edzőt, ezt már látjuk. Úgy tűnhetett, hogy egy UTE elleni vereség miatt történt az edzőváltás, de kaptunk már ki az Újpesttől máskor is. Annyi történt, hogy akkor tudatosult bennünk, hogy vagy most lépünk, vagy végképp túl késő lesz. Most szeretnénk megadni az esélyt Szakács Ferencnek és Orbán Györgynek, hogy összekapják ezt a csapatot.”

Orban Szakacs FTC

Orbán György edző és Szakács Ferenc vezetőedző (jobbra). Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A szakosztályelnök a költségvetésről és az igazolásokról is beszélt a szurkolóknak: “A költségvetés az elmúlt szezon óta kiegyensúlyozottabb lett, ezért is bosszantó az elmúlt időszak több veresége. Több pénz áll a rendelkezésünkre, de látni kell, hogy a liga összes csapata így van ezzel, mi erősödtünk, de ők is erősödtek. Próbáltunk magasabb kvalitású légiósokat hozni, de ez mindig egy nehéz feladat, mert ügynökökkel dolgozunk. Egyébként úgy gondoljuk, jó játékosok, akiket hoztunk, az edzők feladata, hogy csapatot csináljanak a fiúkból, ahol mindenkiből ki tud jönni, amit tud. David Croteau azért ment el, mert egyszerűen nem tudott beilleszkedni a csapatba, mindenkit piszkált, bomlasztó volt a csapatra nézve. Négy meccs után közölte velünk, hogy ő túl jó ehhez a csapathoz és ehhez a ligához is. Közösen úgy döntöttünk, mindkét félnek jobb lesz, ha inkább visszamegy Franciaországba.

Sijka Dusan esetében mi sem tudjuk, pontosan mi vitte Debrecenbe. Láttuk rajta az utóbbi időben, hogy szomorúbb, próbáltunk beszélni vele, az előző szezon óta pedig 50%-ot emeltünk a fizetésén. Kiderült, hogy már egy ideje tárgyalt a Debrecennel, jelenleg ügyvédekkel vizsgáljuk a szerződését, úgy gondoljuk, a játékjoga még nálunk van, ezt az ügyet nem tekintjük lezártnak.

Fogunk hozni két jó légióst, dolgozunk rajta, jelenleg is kapjuk a neveket az ügynököktől, egy jó hátvédet és egy gólerős csatárt szeretnénk igazolni. Arra a kérdésre, hogy miért engedtünk el jó játékosokat a szezon után, egyszerű a válasz. Vannak olyan ajánlatok, amelyekkel nem tudunk versenyezni, Debrecenben például így kötöttek ki ferencvárosiak. Nem szeretnénk játékosoknak tartozni, mióta mi vezetjük a Ferencváros jégkorong-szakosztályát, nem tartoztunk még fizetéssel játékosnak. Ezt szeretnénk így folytatni, ezért nem megyünk bele fenntarthatatlan ígérgetésekbe. Arra is rádöbbentünk, hogy több lehetőséget kell adni a fiataloknak, meg kell szerezzék a megfelelő rutint. Most jó úton haladunk, még ha részben kényszerűség vezetett is ide minket, a jövőben is számítunk a fiataljainkra.”

Pap Gábor elnökségi tag a klub és a szakosztály kapcsolatáról beszélt. “Szerencsére nagyon jó a kapcsolat a Ferencvárosi TC és a szakosztályunk között, igyekeznek minél több támogatást adni nekünk.”

Szakacs FTC

A csapatról érkeztek kérdések, amelyekre először Szakács Ferenc, a csapat megbízott vezetőedzője reagált. “Amikor két hete átvettük a munkát, próbáltunk belelátni a csapatba, most már kezdenek megnyílni a játékosok. Az erőnléttel nem vagyok megelégedve, sajnos teljesen rájuk lett bízva a nyári felkészülés, nem felügyelte a játékosok munkáját senki. Nem volt elég kommunikáció a játékosokkal, zárkózottá váltak, ez mostanra már sokkal jobb lett, és nagy hangsúlyt fektetünk rá a jövőben is. Pechsorozatunk is van, Novák megsérült, Croteau kiesett, Sijka is távozott, vannak, akik nem százszázalékosak, a fiatalok még csak most rázódnak bele a játékba. A közönség csak azt látja, hogy kikapunk, azt nem, hogy reggel még azt sem tudjuk, kit tegyünk bele a csapatba és hogyan rakjuk össze a sorokat. Látszik, hogy a vereségek után a játékosoknak elkezdett megremegni a kezük, a fontos helyzetekben nem ment be semmi. Reméljük, a Miskolc elleni győzelem ad egy lökést.”

Természetesen a HSC Csíkszereda elleni meccs körül kialakult botrány is szóba került. Pap Gábor és Almássy Kornél elismerte, utólag látszik a felvételeken, hogy kapuvas volt a Fradi második gólja, de a bírói döntésekre nincs befolyása a csapatnak, ráadásul nagyon gyorsan kellett dönteni egy kétes szituációban, egyszerű hiba történt. “Nem emlékszem sok esetre, amikor a mi javunkra tévedtek ekkorát a bírók ? mondta Almássy Kornél. ? Tíz olyan esetet viszont legalább tudok mondani akár most is, amikor ellenünk történt a hiba, ez benne van a játékban, a bírók hibáznak. Természetesen mi is szoktunk pufogni az ilyen esetekben, de végső soron az a gól, amit a játékvezetők megadnak.” Pap Gábor hozzátette: “Szapporóban nem lett volna világbajnok a magyar csapat, ha a bírók nem tévednek egy nagyot. A Csíkszereda második gólja ráadásul lesből született. Ezt a meccset mi lezártnak tekintjük.”

Végül Kiss Gábor, a Fradi csapatkapitánya beszélt az öltözői hangulatról. “Nem egyszerű a helyzet, de a hangulat most már nagyon jó az öltözőben. Az elején nem volt ennyire jó, bár rossznak sosem neveztem volna, folyamatosan javul. Nagy a játékosmozgás, de igyekszünk megismerni egymást, a pályán és azon kívül is segíteni egymásnak. Sosincs olyan döntés, amit mind a 22 ember elfogad, de ha már mondjuk 19 egy állásponton van, a maradék 3 is bele fog állni a dologba. Sokat beszélgettem az edzőkkel és a vezetéssel. Az edzőváltás után bevezettünk egy-két szankciót, ami a kohéziót erősíti a csapaton belül. Novák, úgy gondolom, egy jó kapocs lehet, hogy a cseh játékosokat is jobban be tudjuk vonni a csapatba, és azért már alakul a csapatszellem. Mindig azt mondom, azért is jó sportolónak lenni, mert ki lehet nyújtani a gyerekkort. Bár már van két gyerekem, ugyanazt csinálom sok szempontból, mint hatévesen. Edzésekre járok, fogadásokat kötök a csapattársakkal, ki lő több gólt az edzésen, és röhögök, amikor másnak kell bukfenceznie. Ilyen szempontból is jó a hangulat a Fradinál, jól elvagyunk egymással.”

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum