A Ferencváros feljöhet a hatodik helyre

   

Ehhez azonban a második helyezett Miskolcot kell megvernie, amelynek szintén szüksége van a pontokra.

Egy héten belül másodszor találkozik egymással a Ferencváros és a Miskolc Pesterzsébeten. Az első találkozón a hazaiak a tisztes helytállásban reménykedtek, ami végül a borsodiak 4-1-es győzelmét eredményezte. Az azóta eltelt időben a két csapat más utat járt be, a Miskolc kisebb meglepetésre hazai pályán, rávezetések után szenvedett vereséget a Brassótól, majd simán kikapott az első helyen álló Dab.Docler otthonában. A két mérkőzés között azonban a játék képében hatalmas különbség volt,

Majoross Gergely ezt nem is hagyta szó nélkül és a csapatot ismerve biztosak lehetünk benne, hogy mielőbb visszatalálnak a helyes útra. Szükségük is van a 3 pontra, mivel a DAB-bal szembeni hátrányuk hatra nőtt és az Érsekújvár is csak kettőre van tőlük, így egy újabb vereség akár a második helyük ideiglenes elvesztésébe is kerülhet. Popovics Patrik agyrázkódás, Láda Balázs vírusos megbetegedés, míg Jesse Dudas eltiltás miatt kénytelen lesz kihagyni a találkozót. Majoross Gergely belenyúl az eddig megszokott sorokba, és idén először lehetőséget kap a fiatal Godó Dániel a bemutatkozásra.

A Fradi komolyabb bajba került az edzőváltás környékén és az UTE-tól elszenvedett két vereséget követően. Talán a legutóbbi fordulóban a HSC ellen hosszabbításban elért győzelem, kimozdíthatja a csapat szekerét a gödörből. Ezzel együtt sem lesz könnyű dolga Szakács Ferenc vezetőedző csapatának, hiszen a liga legjobb védelme látogat Pesterzsébetre. Ellenük pedig nem engedhetők meg olyan hibák, mint a legutóbbi mérkőzésen, amikor a csapat két kettős előnyt is kihasználatlanul hagyott. Jó hír, hogy a csapatban legutóbb már játszott, sőt, három gólt is lőtt Kiss Gábor, míg Vaclav Novak játéka kérdéses. A meccs legnagyobb kérdése hazai szempontból az lehet, hogy sikerül-e javítani a helyzetkihasználáson, amellyel bizony egy ideje meggyűlik a baja a zöld-fehéreknek. Ha így lesz és a nap másik meccse is számukra kedvezően alakul, akkor pontszámban beérhetik a hatodik helyen álló UTE-t.

Szakács Ferenc (vezetőedző, Ferencváros): A Miskolcot fogadjuk pénteken, vasárnap pedig Újpestre látogatunk. Cerny kiesik, egyelőre nem tudjuk, mennyi időre tiltják el, de nagy veszteség ez. Novak még sérült, kérdéses, hogy vasárnap pályára léphet-e, és Géczi Gergő sem játszik még pénteken. Aki megmaradt azzal futunk ki a Miskolc ellen. A legutóbbi győzelem motiválta a fiúkat, jobban szaladtak most az edzéseken, kicsit összekaptuk őket taktikailag is, a csütörtöki edzésen csak taktikát gyakoroltunk. Nehéz ellenfél a Miskolc, de a védekezésünket úgy gondolom sikerült összeszednünk. Minden pontra szükségünk van, nem akarunk leszakadni a középmezőnytől, akármilyen nehéz, vissza kell tornászni magunkat! A fiúk elszántak, mindent megteszünk a következő meccseken.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): El kell ismerni, hullámvölgyben vagyunk. Az utóbbi időben az emberelőnyös játékunk, illetve a helyzetkihasználás messze nem volt olyan, amilyennek lennie kellene, vagy éppen amilyen az első meccseken volt. A helyzeteinket kidolgozzuk, ám azok gólra váltásában most nem jeleskedünk. Pedig ezek azok a játékhelyzetek, amelyek egy-egy szoros helyzetben lökést adhatnának a csapatnak, már persze, ha belőnénk ezeket. Ez a sikertelenség most egy új és szokatlan helyzetet jelent, hiszen a szezon elején minden jól működött. A munkamorállal, a hozzáállással nincsenek gondjaim, de vissza kell térnünk ahhoz a csapatjátékhoz, ami igazán megy nekünk. Nagy tragédia még nem történt, de ki kell jönnünk a gödörből minél hamarabb, akár már most pénteken, a Fradi ellen. Nem számít különösebben, hogy mennyi idő telik el a két meccs között. A Fradi ellen Pesterzsébeten nagyon nehéz játszani, mindenkivel szemben kemény ellenfelek. Éppen ezért értékeltük nagyra a múlt heti győzelmet. Nem játszottunk jól, de nyertünk. Vannak olyan dolgokat, amelyeket sokkal jobban kell most csinálnunk, mert a múltkor döcögött. Bele is nyúlok a sorokba, keresem azokat az összeállításokat, amelyekben a játékosok a legjobb teljesítményüket tudják nyújtani. Az biztos, hogy az első perctől az utolsóig koncentráltan kell játszanunk, mert csak így lehetünk eredményesek.

Ferencváros–Miskolc 2-1

   

A ferencvárosiak egy emberelőnyös és egy emberhátrányos góllal legyőzték a Jegesmedvéket.

Gyakorlatilag a mérkőzés első támadásából gól született, Hajós Roland betört a ferencvárosi harmadba és a 37. másodpercben belőtte a korongot Budai Krisztián kapujába. Nem sokkal később majdnem egyenlített az FTC, de Duschek bravúrral védett. A pörgős mérkőzésen sorra alakították ki helyzeteiket a csapatok, de főleg a Miskolc támadott, a harmad közepétől viszont inkább az FTC akarata érvényesült. A meccs első kiállítása a 14. percben jött el, Láda Péter szabálytalankodott, a hazaiak emberelőnybe kerültek. Fel is álltak öt a négyre, de nem jutottak el komolyabb lövésig.

A második harmad komoly ferencvárosi lehetőséggel indult, de Duscheken nem jutott túl a korong. Az egész játékrészre a fordulatos játék volt jellemző, gól nem született, hazai részről Budai, vendégrészről Duschek remekelt a kapuban, bravúrt bravúrra halmoztak, előbbi 22 védést mutatott be a húsz perc során. A harmad során háromszor játszhattak emberelőnyben a miskolciak, mindhiába.

A harmadik játékrész áthúzódó Jegesmedvék-előnnyel kezdődött, de nem használták ki a vendégek, a 29. másodpercben Tóth Adriánt küldték ki a játékvezetők miskolci részről. Az adódó emberelőnnyel élt az FTC. Duschek hiába védett, a kipattanóra Hegyi Ádám érkezett és egyenlített. A 45. percben kiküldték a ferencvárosi Lencsés Tamást két percre, viszont az zöld-fehérek szereztek egy emberhátrányos gólt, Farkas Lőrinc Simon és Kiss Gábor vezethették a miskolci kapusra a korongot, végül utóbbi fejezte be az akciót. A Miskolc rohamozott az egyenlítésért, de Budai rendre védett, egyszer még a fejvédője is szétesett. A mérkőzés vége felé egyre több parázs jelenet alakult ki a kapuk körül, de újabb gól nem született. A Ferencváros 2-1-re nyert.

Hétvégére ki lett adva a feladat

   

A péntek esti 2-1-es FTC-siker utáni edzői értékelések.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolci Jegesmedvék): ”Nem tudom, mi történt, egyelőre nem találom a megoldást a meccsre. Fogalmam sincs, hogy fordulhat elő, hogy miután az első percben lövünk egy gólt, 59 percig nem tudunk betalálni, pedig a helyzetek megvannak. Van két napom arra, hogy ezzel valamit kezdjek és tudjunk rajta változtatni. Ettől függetlenül addig rendben vagyunk, hogy egy góllal vezetünk, bár ez ahhoz képest, amit nyújtunk, kicsit mulatságos. Megengedhetetlen az a hiba, hogy emberelőnyben elengedjük az ellenfelet kettő az egyben. Hétvégére ki lett adva a feladat.”

Szakács Ferenc (vezetőedző, Ferencváros): ”Gratulálok a srácoknak, betartották, amit megbeszéltünk. Szorosan, tömören védekeztünk, hajtottunk végig és megmutattuk, hogy igenis van jó Fradi!”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 250 néző. Játékvezetők: Haszonits, Varjú, Vas, Székely.
Budai K.: 97,6% (Marton)
K
Duschek: 93,3% (Bálizs)
Horváth, Kramar, Dubek, Borbás, Mikusovic
1
Gőz, Sagert, Cohen, Becze, Fliszár
Revák, Hegyi, Pál, Kiss G., Rafaj
2
Boyle, Dósa, Hajós, Metcalfe, Tóth
Lencsés, Lévai, Németh, Galló, Papp
3
Láda P., Vojtkó, Nagy, Ritó, Dansereau
Farkas, Novák, Mach
4
Godó, Budai R., Roczanov, Szilágyi, Miskolczi
Szakács Ferenc, Orbán György
E
Majoross Gergely, Mart Eerme
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:37 MIS Hajós Metcalfe Boyle
1-1 41:29 FTC PP Hegyi Kiss G. Pál
2-1 45:42 FTC SH Kiss G. Farkas Hegyi
30 Kapura lövések száma 41
8 Kiállításpercek 4

A Ferencváros–Miskolc góljai

   

A Ferencváros pénteki győzelméhez vezető gólok máris megtekinthetők alant.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum