Dudas hárommeccses eltiltást kapott

   

Három ügyben is határozatot hozott a MOL Liga fegyelmi bizottsága, és egy pikáns fegyelmi eljárás kezdeményezéséről is olvashatnak.

Jesse Dudas legközelebb október 26-án a HC Nové Zámky ellen léphet jégre.

“A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a Miskolc–Brassó mérkőzésen 05:50-nél történteket és a következőket állapította meg:

A Miskolc 52-es számú játékosa, Jesse Ray Dudás ütközte le a saját védőharmadában a Brassó 11-es számú játékosát, Péter Róbertet. Az eset miatt a mérkőzés játékvezetői 5p + 20p GA-MI büntetést szabtak ki.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint
- a miskolci játékos könyökkel ellenfele fejét, nyakát találta el, aki a palánknak is esett. Ilyen esetekből számos súlyos sérülés keletkezett már.
- a miskolci játékos nagy erővel, ellenfele vak oldaláról ütközött. Ez nem tette lehetővé, hogy a leütközött játékos felkészüljön az ütközésre illetve megvédje magát.
- A miskolci játékos közvetlenül az ütközés előtt felemelkedett
- az ütközés nagy erejű volt
- a miskolci játékosnak megvolt a lehetősége arra, hogy az ütközés erejét mérsékelje
- a játékos visszaeső, korábban kapott eltiltást hasonló eset miatt (DC 001-14/15)

Az ütközés túlzott volta,a fej érintettsége, az ütközés elkerülhetősége és a játékos által elkövetett korábbi hasonló eset miatt a MOL Liga Fegyelmi Bizottsága Jesse Ray Dudast csapata három (3) mérkőzéséről eltiltja. Mivel a játékosnak ez volt a második GA-MI büntetése, amely egy mérkőzéses automatikus eltiltást jelent, ez beleszámít a három mérkőzésbe.”

Kivizsgálták a Papp Szabolccsal történt ütközést is, az újvárosi játékos nem kapott büntetést.

“A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a Dab.Docler–HSC mérkőzésen történt esetet, melynek során Papp Szabolcs, a HSC Csíkszereda 33-as számú játékosa sérülést szenvedett.

A Fegyelmi Bizottság megállapította, hogy

- a teljes ütközés a rendelkezésre álló felvételen nem látszik, mivel a kamera pont abban a pillanatban fordul el
- nem észlelhető, hogy a Dab.Docler játékosa az ütközés előtt külön lendületet venne hogy az ütközés nagy erővel történjen
- nem látszik szabálytalan mozdulat az ütközés előtt
- nem látszik, hogy az ütközés magasan érné a játékost, az ütközés pontjának a mellkas tűnik
- úgy tűnik, hogy a HSC játékosa megpróbálja elkerülni az ütközést, és sérülésveszélyes helyzetbe hozza.

A játékvezetők a mérkőzésen az akciót nem büntették.

A Fegyelmi Bizottság a rendelkezésre álló felvétel és egyéb információk alapján nem hoz külön fegyelmi ítéletet a Dab.Docler játékosa ellen.”

A játékvezető inzultálása miatt végleges kiállítással sújtott HSC Csíkszereda-játékos, Michal Sátek nem kap további büntetést.

“A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 30 DHK-HSC mérkőzésen történteket, amelyek során Michal Satek, a HSC játékosa MATCH büntetést kapott, és a következőket állapította meg:

Az eset során a HSC játékosa a saját védekező harmadából érkezett a kék vonalhoz. Ütközni akart egy debreceni játékossal, aki kilépett az ütközés elől. A HSC játékosa kifordult és háttal csúszva a kék vonalnál helyezkedő vonalbírónak ütközött. Ezután lökdösődés kezdődött a vonalbíró és a játékos között, a cserélni akaró játékos a közben kinyitott ajtón keresztül a cserepadra lökte a vonalbírót, aki a cserepad ajtaja elé állt, miközben a játékos cserélni akart.

A Fegyelmi Bizottság véleménye szerint egyetlen játékos sem léphet fizikai kontaktusba a játékvezetőkkel, ugyanakkor a játékvezető viselkedése ebben az esetben jelentősen közrejátszott a kialakult helyzetben. A Fegyelmi Bizottság véleménye szerint nemcsak a játékosok, hanem a játékvezetők is felelősek a cselekedeteikért. A játékvezetőnek úgy kell helyezkednie, hogy azzal lehetőség szerint ne akadályozza a játékot, továbbá minden körülmények között arra kell törekednie, hogy a jégen az indulatok kontroll alatt maradjanak.

A fentiek miatt a Fegyelmi Bizottság a végleges kiállítással járó 2 (két) mérkőzéses automatikus eltiltáson felül további szankciót a játékos ellen nem lát indokoltnak.

A Fegyelmi Bizottság javasolja a játékvezetői testületnek, hogy a játékvezetők számára tartson oktatást annak érdekében, hogy a játékvezetők tudatos helyezkedéssel elkerüljék a játék hasonló akadályozását illetve hívja fel a játékvezetők figyelmét a jégen történő helyes viselkedésre.”

Az ügyhöz kapcsolódik, hogy a “MOL Liga vezetősége a mai napon felkérte a MJJE-t (azaz a magyar játékvezető-testületet – HBlog), hogy folytasson fegyelmi vizsgálatot Soós Dániel játékvezető ügyében, a 2014. 10. 10-én a MOL 30 DHK–HSC mérkőzés 52. percében történtekkel kapcsolatban”.

A fegyelmi bizottság előtt újabb esetek vannak, azok lezárulta után tudunk tájékoztatást adni, a határozatok alapján.

Update. Jelenleg ezek a nyitott ügyek:

Ales Cerny szabálytalansága (FTC–HSC)
Bors Huba megtorlása (FTC–HSC)
Popovics Patrik sérülése (DAB–MIS)

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 17., kedd
NU16 14:20 HUNJPN 1-0VÉGE
VÁL 18:00 POLJPN 5-2VÉGE
VB18 19:00 HUNUKR 3-4VÉGE
NU16 19:20 HUNAUT 0-1 BVÉGE
április 18., szerda
NU16 13:00 HUNNOR 5-2VÉGE
VB18 15:30 HUNJPN 2-3 BVÉGE
VÁL 17:30 HUNUKR 5-4 BVÉGE
  • SPORT 1
április 19., csütörtök
NU16 09:30 HUNGER 0-4VÉGE
április 20., péntek
VB18 15:30 HUNAUT 0-4VÉGE
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 
VB 16:00 HUNKAZ 
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk