A Debrecen átlépheti saját árnyékát

   

A ligaújonc eddig mindig fejet hajtott az esélyesek ellen, de legutóbb éppen az Érsekújvár otthonában szerzett pontot, amellyel kedden hazai pályán játszik.

A nap rangadója mellett még egy mérkőzést rendeznek a MOL Ligában kedden, amely a színvonalat és a várható izgalmakat tekintve alig valamivel marad el a DAB–Miskolc párviadaltól. Az újonc Debrecen látja vendégül a címvédő Érsekújvárt. A Debrecen jelenleg az ötödik, míg a felvidéki csapat a harmadik a tabellán. Mindkét együttesnek négy rendes játékidőben elért győzelme van, a Zámky azonban emellé három kétpontos diadalt is begyűjtött. Mindkét csapat nagyon kreatív támadókkal rendelkezik, az Érsekújvár 37, a Debrecen 38 gólt lőtt, ami megegyezik a Dab.Docler és a Miskolc lőtt góljainak a számával, közönségszórakoztató meccsre van tehát kilátás.

NZADAB

A Debrecen hazai pályán mindenkire veszélyes, a táblázaton nála lejjebb lévő csapatokat általában nagy fölénnyel veri, míg az előtte állókkal szemben eddig szoros vereségeket szenvedett, a Brassótól 5-4-re, a Miskolctól 3-1-re kapott ki. Ráadásul október elején éppen az Érsekújvár otthonából hoztak el egy pontot Ladányiék. A Debrecen kerete egyre masszívabb, egy ideje már nem csak az első sor, hanem az orosz légiósok is szállítják a pontokat, a héten pedig tovább erősödtek Hári Norberttel, aki 2 meccsen már 3 pontnál jár.

Az Érsekújvár kerete előzetesen a legerősebbnek tűnt, ám egyelőre kissé nehézkesen indul be a szekér. Aggodalomra semmi ok, hiszen így is 3. helyen állnak, ráadásul most egy kéthetes szünet van a szlovák harmadosztályban, ami azt jelenti, hogy újra csak a MOL Ligára koncentrálhatnak a játékosok. A játékoskeret ugyan két fővel csökkent a múlt héten – a védő Kames és a csatár Uhnák igazolt külföldre –, de még mindig bő és minőségi.

Debrecen–Érsekújvár 6-2

   

Az újonc tönkreverte a bajnokot. Az első harmadban nagyon jól pörgő Érsekújvárt a szünet után Tőke és Ladányi vezetésével állva hagyta a DHK. Zsinórban a negyedik nagy arányú győzelmét aratta Jevgenyij Muhin csapata.

A mérkőzés egy hatalmas Ladányi Balázs-lövéssel és egy még nagyobb Blazícek-hibával kezdődött, így 47 másodperc után egy kék vonalon túli lövéssel vezetett a hazai csapat. Az Érsekújvár az első harmad felében egy kapuzott, de Tőke Zoltán sokáig átlőhetetlennek bizonyult. A folyamatos nyomást nem lehetett kibírni, Kowalczyk egyenlített. Nem panaszkodhatott a debreceni közönség, megúszták iksszel ezt a periódust az ekkor még erősebbnek látszó felvidékiek ellen. A Nové Zámky egy-két alapembert nélkülözött, Marek Uram volt a legnevesebb hiányzó.

A második harmadot nagy Debrecen-helyzetek vezették be, s bár Csíki Zoltán gólja váratlan megoldás végén született, előtte már rászolgáltak a gólra a hazaiak. Hamarosan beindultak az oroszok is, az egész sor  gyömöszölte a korongot a kapu előterében, Kuriljuk volt a legsikeresebb, 3-1 után a 28. percben kapust cserélt Spisák mester, Krajcovic állt a kapuba. Ladányi hét percet adott neki, akkor egy újabb nagy bombával már a negyedik gólt lőtte az újvári kapuba. Már 3-0-ra állt eza harmad, de még további gólokat lőhettek volna a hajdúságiak, Könczei Áron kihagyott két szólót is, iga, az egyik végén büntetőt kapott, de az sem jött össze ezen az estén.

DHKNZA

Fotó: Molnár Dénes

A záró harmadra is bőven maradt esemény. Előbb a Zámky védekezte el magát, kettő a semmire vezetett kontrát Kuriljuk, Ladányi után ő is duplázott. A végét elkényelmeskedte a Debrecen, a 2+2 perces előnyében sorra dolgozta ki a helyzetet az Érsekújvár, ebből egy gólt is született, de közelebb nem férkőzhettek. A végén még robbant az orosz sor, egy Kaszkov, Szicsov lerohanás végén megszületett a hatodik hazai találat, így az UTE, a HSC Csíkszereda és a Ferencváros után a bajnokcsapat sem úszta meg féltucat kapott gól alatt az újonc ellen.

Muhin higgadtan értékelte a sikert

   

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): A mérkőzés elején a sorozatterhelés okozta fáradtság kiütközött a csapaton, ehhez hozzájárult még, hogy összesen három sorunk van. A hoki azonban olyan játék, ahol az esélytelenebb csapatnak is lehetnek győzelmi esélyei, ha sikerül gólokat szereznie, az ellenfélnek pedig nem megy a góllövés. Így történt ma este is, bár az esélyek a HC Nové Zámky mellett szóltak, lelkes játékkal, kiváló kapusteljesítménnyel és szerencsés gólokkal megszereztük a győzelmet.

Robert Spisák (vezetőedző, Érsekújvár): Erre a meccsre nem tudok mit mondani.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 352 néző. Játékvezetők: Németh, Haszonits, Somos, Soós.
Tőke: 95,3% (László)
K
Blazícek: 85,0% (Krajcovic: 78,6%)
Jemeljanov, Csíki, Ladányi, Könczei, Berta
1
Hrudík, Kowalczyk, Stefanka M., Caladi, Chrenko
Szagyikov, Voronov, Kuriljuk, Kaszkov, Szicsov
2
Huba, Baron, Hurtaj, Frolík, Faith
Wéber, Orosz, Hári, Dancsfalvi, Okos
3
Král, Siska, Púchovsky, Stefanka O., Dubec Marek
Odnoga, Tőkési, Barabás
4
Lesko, Duris A., Klobucnik
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
E
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:47 DHK Ladányi Jemeljanov Berta
1-1 11:20 NZÁ Kowalczyk
2-1 25:46 DHK Csíki Kaszkov
3-1 27:48 DHK Kuriljuk Voronov Kaszkov
4-1 34:48 DHK PP Ladányi Berta
5-1 50:44 DHK Kuriljuk Szagyikov
5-2 51:51 NZÁ SH Caladi Chrenko
6-2 59:30 DHK Szicsov Kaszkov
34 Kapura lövések száma 43
22 Kiállításpercek 14

A Debrecen–Érsekújvár képei

   

Videó-összefoglaló

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum