Galló és Keresztury is két gólt lőtt

 

Minkét fiatal magyar csatár eredményes volt mindkét hétvégi mérkőzésén.

A svéd U20-as bajnokságban a Linköping négy pontot elhozott a megszerezhető hatból a hétvégén. Szombaton A Vaxjö otthonába látogattak Galló Vilmosék és bár a hazaiak szereztek vezetést emberelőnyből, ezt szintén előnyből egyenlítette ki a Linköping. Góltalan második játékrészt követően Galló Vilmos góljával indult a harmadik húsz perc, és mivel újabb gólt már csak a vendégek szereztek, ez lett a mérkőzést eldöntő találat is. 3-1-re nyert a Linköping. Vasárnap Tingsrydbe utaztak Gallóék, ahol a magyar csatár ezúttal a mérkőzés első gólját szerezte. Bár a második harmad elején a Linköping emberhátrányból kettőre növelte az előnyt, a hazaiak az 54. percre kiegyenlítettek, majd a hosszabbításban a győzelmet is megszerezték. A Linköping 11 forduló után továbbra is vezeti a bajnokságot, Gallónak négy gólja és négy asszisztja van.

Keresztury Erikék a Krefelddel játszottak a hétvégén. Szombaton 3-3-as 60 perc után a hosszabbításban kaptak ki 4-3-ra. Keresztury elévülhetetlen érdemeket szerzett a pontszerzésben, hiszen a harmadik, egyben egyenlítő találatot ő szerezte egyéni akció végén. A vasárnapi mérkőzés még ennél is jobban sikerült, hiszen Keresztury góljával már a 3. percben vezetést szerzett a Düsseldorf, amit még két vendégtalálat követett. A mérkőzés végére ugyan egy gólra feljött a Krefeld, ám a végén emberhátrányban sikerült üres kapura gólt lőni, így alakult ki a 4-2-es düsseldorfi siker. 14 mérkőzés után Kereszturyék a harmadikok, a magyar csatár öt góllal és hét assziszttal 15. a kanadai táblázaton.

Garát Zsombor és a Boston Bandits pénteken, szombaton és vasárnap is meccset játszottak az EHL-ben. Pénteken 4-3-ra nyertek a New York Applecore ellen, Garát Zsombor két asszisztot is adott, közte a negyedik, mérkőzést eldöntő találatnál, emberelőnyből. Szombaton a New York Bobcats volt az ellenfél, Garát nem szerzett pontot, csapata pedig szétlövések után 3-2-re kikapott. Szintén nem sikerült túl jól a vasárnapi mérkőzés, ahol a Bandits az első harmadban kétszer is egyenlített, ám a középső húsz percben a Connecticut Oilers újabb két találatára már nem tudtak válaszolni, így a vendégek nyertek 4-2-re, Garát nem szerzett pontot. 9 mérkőzés után a Boston Bandits második az EHL Bostoni csoportjában, Garátnak eddig egy gólja és három asszisztja van.

Postás Cipriánék alapos zakóba futottak bele a GMHL-ben a Temiscaming ellen. A vendégek szerezték meg a vezetést az első harmad vége előtt 24 másodperccel emberelőnyből. A meccs a középső harmadban ment el, amikor a Temiscaming 67 másodperc alatt három gólt szereztek. Emberelőnyből szépített ugyan a South Muskoka, de ellenfelük megállíthatatlan volt és még háromszor mattolta a védelmet, a vége 9-1 lett. Hét meccs után a South Muskoka hetedik a tabellán, de mindenkinél kevesebb meccset játszott.

Vay Ádám is visszatért a WSHL-ben szereplő El Paso Rhinos csapatához. A közel kétméteres magyar kapus eddig öt meccsen védett a szezonban, melyeken átlagban 2,2-es kapott gólt kapott, védési hatékonysága 91,9%. A Rhinos hat meccs után vezeti a liga középnyugati csoportját, öt győzelemmel és egy vereséggel.

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum