Sijka Dusan távozott a Ferencvárostól

   

A DAB ellen biztató formában játszó Csíkszereda még mindig nem szerzett pontot idegenben, de az FTC kisebb válságát kihasználva hétfőn megtörheti a jeget. Mindkét csapat megfogyatkozott kerettel küzd a tv-s meccsen.

A MOL Ligában két csapat ragadt be igazán a rajtnál, a Ferencváros és a HSC. Előbbinek 5, utóbbinak 4 pontja van 9 mérkőzést követően. A HSC-nél egyértelműen a gyenge idegenbeli teljesítmény áll minden idők legrosszabb szezonkezdete mögött, hiszen az eddigi öt meccsükön még nem szereztek pontot Christer Dreberg tanítványai. Biztató lehet azonban, hogy a legszorosabb eredményt éppen szombaton érték el, amikor egy kiélezett mérkőzésen 4-2-re kaptak ki a Dab.Doclertől. Ha meg tudják ismételni azt a játékot, akkor reális esélyük lehet megszerezni idei első idegenbeli győzelmüket a Fradi ellen. A dunaújvárosiak ellen különösen Mihály Ede, Sjölund, Bíró Tamás és Spady nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Sajnálatos módon újabb játékos hiányzik majd az erdélyiektől, Papp Szabolcs nyaksérülése nem jött rendbe, izomsérülést szenvedett, nyakrögzítőt kapott, néhány napot pihennie kell. A rutinos hátvéd kiesése komoly veszteség a Csíkszeredának, ráadásul hétfőn még Satek sem játszhat, végleges kiállítása miatt automatikusan kétmeccses eltiltását tölti, ezt ezen a meccsen tudja le.

A Ferencvárosnál komolyabbnak tűnnek a gondok. A szezont impresszív játék mellett elért szoros vereségekkel kezdték, a Debrecent le is győztek 3-2-re, majd következett az UTE ellen oda-vissza elszenvedett vereség, és ez láthatóan megtörte a csapatot. A két vereség között az edzői stábot is lecserélte a klub menedzsmentje, Dobos Tamás és Hakan Nygren helyére érkezett Szakács Ferenc, aki azonban igen nehéz helyzetben vette át az irányítást, és eddig nem is sikerült megfordítani a rossz trendeket. Az UTE elleni második vereségig a csapat ugyan csak öt pontot gyűjtött, gólaránya viszont 17-21 volt, ami jelzi, hogy minden meccsen közel álltak a pontszerzéshez, egyetlen esetet leszámítva egyszer sem kaptak ki egy gólnál többel. Az UTE elleni második vereséget követően három meccset játszottak, ezeken azonban közel annyi gólt kaptak Novákék, mint az azt megelőző haton, az összesített gólkülönbség ebben a rövid intervallumban is 6-17.

A játékoskeret jelenleg nagyon deficites. Megsérült Kiss Gábor és Vaclav Novak, rájuk meccsek óta nem számíthat a szakvezetés, a múlt hét elején távozott az egyik légiós, David Croteau – a szakosztályvezetés már keresi a csapat új légiósát –, a hétvégén pedig Sijka Dusan és a zöld-fehérek útjai váltak el egymástól. Annyi jó hír van, hogy a legutóbb hiányzó Hegyi Ádám visszatér a csapatba a HSC ellen.

Ferencváros–HSC Csíkszereda 4-3

   

Hosszabbításban győzte le a Ferencváros a mérkőzés túlnyomó részében vezető HSC Csíkszeredát. Kiss Gábor három gólt szerzett, de nem az ő teljesítményéről, hanem a második és harmadik ferencvárosi gól keletkezésének körülményeiről fognak még nagyon sokáig beszélni a szurkolók.

Repülőrajtot vett a Csíkszereda, hiszen alig egy perc elteltével Gecse lökete kipattant Budairól, és Molnár Zsombor pofozta be a lepattanót. A hatodik percben aztán Farkas és Curilla alakított ki sakk-matt helyzetet, és a légiós csatár biztosan lőtt Budai hálójába. Másodpercekkel később Cerny könyökölte fejen az első csíki gól szerzőjét. Ő a végleges fegyelmije miatt, Molnár Zsombor pedig agyrázkódása miatt fejezte be a meccset nem egész 6 perc elteltével. Lassan ocsúdott a Ferencváros, át is vette a kezdeményezést, de nem volt meg a támadásokban a kellő átütőerő. Megérdemelt volt a HSC vezetése 20 perc után.

A második harmadban aztán egy hatalmas védelmi hiba nyomán már hárommal ment a székely csapat. Budai passzolt a kapu mögött rossz helyre egy korongot, a védők nem sokat segítettek, Sjölund bepasszolta a megszerzett pakkot a kapu elé, Bíró Tamás pedig belőtte a hálóba. Alig több, mint egy perc múlva érkezett a válasz. Rafaj fektette el egy remek lövőcsellel a védőjét, majd a kapu előtt érthetetlenül magányosan álldogáló két csapattárs közül Kiss Gáborhoz passzolt, a sérüléséből visszatérő csatár pedig a félig üresen tátongó kapuba tette a korongot.

ftchsc_DSC_0671

A Ferencváros támadott, a HSC átadta a területet, kontrákra játszott. A hazaiak mindent kihagytak, Kozuch jól fogott. Az idő múlásával egyre passzívabb lett a vendégcsapat, bár jól rombolta a ferencvárosi támadásokat, szinte letett arról, hogy megpróbáljon újabb gólt szerezni. Három perccel a vége előtt Szakács Ferenc lehozta Budait, 57:57-nél pedig a zöld-fehérek megszerezték a második góljukat, amelyet még nagyon sokáig fognak vitatni. Kramar kapta a korongot, a kék vonal közeléből lőtt, a korong túljutott Kozuchon. Néhány zöld mezes játékos ünnepelt, a játékvezetők pedig rövid tanácskozás után gólt ítéltek. A televíziós felvétel alapján úgy tűnik, nem biztos, hogy jól döntöttek. Támadásban maradt a ferencváros, bár Budai sokáig nem tudott újból lejönni. 59:42-nél végül ez is sikerült. A korong a kapu mögé került, ahonnan Galló Illés hozta előre, majd középre passzolt, Kiss kacska mozdulattal ütővel és talán korcsolyával ért a koronghoz, és az magas ívben bepördült a hálóba. 4 tized másodperc volt ekkor hátra a meccsből, az egyenlítés letaglózta a HSC-t, így kellett nekikezdeniük a hosszabbításnak. Egy perc elteltével érkezett a kegyelemdöfés, Kiss Gábor ezúttal a bal oldalon kapott korongot, és középtávolról nagyon felvarrta azt a csíkiak kapujába. Ezzel a HSC 2 pontot vesztett, a Ferencváros csodával határos módon 2 pontot szerzett, a szurkolók és a klubok pedig még sokáig fognak beszélni a végjátékban történtekről.

Inkább nem is mondok semmit

   

Szakács és Dreberg reakciója az FTC–HSC után.

Szakács Ferenc (megbízott vezetőedző, Ferencváros): Az első harmadban kaptunk megint két buta gólt, utána kezdtünk futni az eredmény után, kezdtük darálni őket. Nem jöttek meg a gólok, megint nem ment a góllövés. A második harmadban megint kaptunk egy buta gólt, de utána végig mi domináltunk. A Csíkszereda nagyon beállt védekezni. A meccs végén lehoztuk a kapust, ami bejött. Remélem, ez a győzelem ad egy kis lökést a csapatnak, meggyógyulnak a sérültjeink,  és új légióst tudunk igazolni.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): Az első harmadban sokkal jobbak voltunk. Sajnos nem csak az döntött, hogy mi volt a pályán. A második harmadban csak egy gólt lőttünk, pedig sokkal többel kellett volna vezetnünk a játék képe alapján. A harmadik harmadban is jól játszottunk, de ami történt, arról inkább nem is mondok semmit.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 250 néző. Játékvezetők: Kincses, Juhász, Bedő, Székely.
Budai: 91,7% (Marton)
K
Kozuch: 89,2% (Ruczuj)
Kramar, Cerny, Dubek, Borbás, Mikusovic
1
Salló, Spady, Curilla, Mihály, Farkas T.
Horváth, Hegyi, Pál Z., Kiss, Rafaj
2
Bors, Gecse, Sjölund, Molnár Zs., Tranca
Lencsés, Géczi, Németh, Galló, Revák
3
Pál Zs., Rokaly, Bíró O., Bíró M., Bíró T.
Lévai, Farkas L. S., Mach, Papp Cs.
4
Molnár Z., Hildebrand
Szakács Ferenc, Orbán György
E
Christer Dreberg, Gál Sándor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:12 SCC Molnár Zs. Gecse
0-2 05:37 SCC Curilla Farkas T. Mihály
0-3 26:16 SCC Bíró T. Sjölund
1-3 27:32 FTC Kiss Rafaj Géczi
2-3 57:57 FTC Kramar
3-3 59:59 FTC Kiss Galló
4-3 61:04 FTC Kiss Rafaj Lencsés
37 Kapura lövések száma 36
43 Kiállításpercek 18

Az FTC–HSC képei

   

Videó-összefoglaló

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum