Először megy Debrecenbe a Ferencváros

   

A Brassó szombaton bravúrgyőzelmet aratott a Miskolc otthonában, vasárnap azonban a Debrecen visszaelőzheti. Ha viszont a Fradi nyer, akkor felzárkózik a középmezőnybe.

Jelenleg öt pont a különbség a két csapat között, a Debrecen 10 ponttal az ötödik, a Ferencváros 5-tel a hetedik helyen állt. A hajdúságiak otthon 50%-os mérleggel rendelkeznek, a liga élcsapatai ellen szoros vereségeket szenvedtek, míg a tabellán hozzájuk közel álló UTE-t és HSC-t magabiztosan győzték le. Nem lesz tehát könnyű dolga Szakács Ferenc tanítványainak, ha nyerni akarnak, márpedig az ő helyzetükben lassan már minden helyszínen kötelező a győzelem. A zöld-fehérek legutóbb hazai pályán a Miskolc ellen szenvedtek 4-1-es vereséget, míg Debrecenből a HSC távozott pont nélkül.

A legnagyobb kérdés a vendégek szempontjából a sérültek állapota, hiszen Vaclav Novak vagy Kiss Gábor bármelyik csapatban meghatározó játékos lenne. Debrecenben kezd magára találni az orosz sor, már második meccsen húzzák magukkal a csapatot, ami mindenképpen örvendetes a rájátszásért folytatott küzdelem szempontjából. A találkozó este hat órakor kezdődik.

A két csapat első MOL ligás meccsét a zöld-fehérek nyerték 3-2-re Pesterzsébeten.

Debrecen–Ferencváros 6-2

   

A gyengélkedő Ferencváros nem tudta megállítani a Debrecent. Hári Norbert megszerezte első debreceni gólját.

Minden harmadban két gólt szerzett a Debreceni HK a MOL Liga vasárnapi mérkőzésén, a vendégek csak a középső harmadban tudtak válaszolni a hazai találatokra. Jobban kezdett a DHK, fölényben játszott, de komolyabb helyzetek nem nagyon alakultak ki a kapuk előtt, a hazaiak nem voltak elég élesek, a vendégekből pedig hiányzott az elképzelés. A 14. percben aztán változott a helyzet, Hári Norbert hozta kihagyhatatlan helyzetbe Dancsfalvit, aki nem is hibázott. Egy perccel később aztán a hazai nevelésű Könczei folytatta a HSC csíkszereda ellen félbehagyott gólgyártást, Berta és Ladányi passzából növelte az előnyt. Több, mint megérdemelt volt a kétgólos hazai előny az első szünetben.

A második harmad hatodik percében Berta növelte a hazai előnyt, sokan gondolhatták ekkor, hogy vége a meccsnek. A ferencvárosiak azonban nem tartoztak közéjük, Előbb egy percen belül Németh Péter hozta közelebb a vendégeket, majd a 34. percbenPál Zoltán gólját követően meleg lett a helyzet, a 3 gólos kényelmes előny perceken belül egygólosra olvadt. Hogy nyugodt legyen a második szünet, arról Ladányi gondoskodott, ami Jemeljanov hosszú passzával lépett ki és magabiztosan értékesítette a szólót.

A rolba hibája miatt szokatlanul hosszú lett a második szünet, és ez a vendégeket zavarta meg jobban. A ferencvárosi támadásokból hiányzott az átütőerő, a debrecenieknél viszont előbb az orosz sor lőtt remek gólt, majd Hári Norbert fejezett be gyönyörűen egy akciót. A Svédországból hazatért fiatal játékos ezzel megszerezte első MOL ligás gólját.  A hazaiak magabiztos győzelmet arattak a Ferencváros ellen, ezzel az újonc a mezőny első felében foglal helyet. Szakács Ferencnek még sok dolga lesz, mire a zöld-fehérekből ütőképes csapatot kovácsol.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debreceni HK): “Tudtuk jól, hogy az FTC játéka nem fekszik nekünk, ezért igyekeztünk alaposan felkészülni a mérkőzésre. A meccs elején sikerült előnyre szert tenni, azután két nagy hibát követtünk el, amiből két gólt kaptunk, jókor jött a negyedik találatunk. A harmadik harmad elején egy nagyon nehéz periódus következett, ezt sikerült átvészelni, az ötödik és a hatodik gólunk aztán feltette az i-re a pontot. Most kezd kamatozni az eddig elvégzett munkánk. Köszönet illeti a játékosaimat, akik nemcsak a mérkőzéseken, hanem az edzéseken is óriási elszántsággal lépnek jégre. Folytatjuk, amit elkezdtünk, készülünk az Érsekújvár ellen.”

Szakács Ferenc (vezetőedző, Ferencváros): “Az első harmad elején elengedtük a debrecenieket, két buta gólt kaptunk. Aztán összekaptuk magunkat, fölényben játszottunk, sikerült két gólt szereznünk. Újabb buta hiba után azonban ismét gólt kaptunk. A Debrecen kontrajátékot játszott, alig néhányszor jöttek át a harmadunkba, de ezekből újabb gólokat ütöttek. A fő probléma az, hogy lassan elfogyunk; öt légiósunk hiányzik, alig van három sornyi játékosom, ilyen létszámmal viszont nagyon nehéz helytállni. Várnunk kell, amíg visszatérnek a sérültjeink és újra feltöltjük a játékoskeretet.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 330 néző. Játékvezetők: Haszonits, Varjú, Soltész, Soós.
Tőke: 95,2% (László)
K
Marton: 82,9% (Budai)
Jemeljanov, Csíki, Ladányi, Könczei, Berta
1
Horváth A., Cerny, Dubek, Farkas, Mikusovic
Szagyikov, Voronov, Kuriljuk, Kaszkov, Szicsov
2
Kramar, Lévai, Németh P., Borbás, Rafaj
Wéber, Orosz, Hári, Dancsfalvi, Okos
3
Lencsés, Géczi, Pál, Galló, Revák
Tőkési, Barabás
4
Mach, Papp
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
E
Szakács Ferenc, Orbán György
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:10 DHK Dancsfalvi Hári
2-0 15:02 DHK Könczei Berta Ladányi
3-0 25:57 DHK PP Berta Ladányi Könczei
3-1 26:59 FTC Németh P. Rafaj Kramar
3-2 33:26 FTC Pál Lencsés Revák
4-2 39:31 DHK Ladányi Jemeljanov
5-2 49:39 DHK Kaszkov Szicsov Kuriljuk
6-2 53:07 DHK Hári Voronov Könczei
35 Kapura lövések száma 42
18 Kiállításpercek 12

A Debrecen–FTC képes összefoglalója

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum