A Fehérvár utolérheti az Innsbruckot

   

A szombati győzelem után máris itt az újabb feladat, a tabella ötödik helyén álló Innsbruck látogat Fehérvárra.

Rob Pallin vezetőedző elégedetten nyilatkozott a Dornbirn elleni nagyon fontos győzelem után, de sok ideje nem maradt az örömöt kiélvezni, hiszen 24 órán belül a második mérkőzését játssza a csapat. A vendég a 9 mérkőzés után 10 pontot gyűjtő és ezzel ötödik helyen álló Innsbruck lesz. Mivel a Fehérvár 8 ponttal a hetedik, így egy rendes játékidőben elért győzelemmel máris beérheti ellenfelét a magyar csapat. Az Innsbruck gyenge pontja az emberhátrányos védekezés, 65% alatti teljesítményük a legrosszabb az egész ligában. Ez annál is fontosabb lehet, mivel eddigi 9 meccsükön nem kevesebb, mint 50 darab kétperces és 3 darab ötperces büntetést szedtek össze. Ha tehát sikerül megfelelő tempót diktálni a Fehérvárnak, akkor előbb-utóbb hibázásra lehet kényszeríteni az ellenfelet, ami azonban nem lesz könnyű feladat, hiszen az Innsbruck pihenten érkezik a Raktár utcába. A mérkőzés fél hatkor kezdődik, a Sportklub TV élő egyenes adásban közvetít.

Fehérvár–Innsbruck 4-3

   

Egy már megnyert meccsen engedélyezett egy pontot ellenfelének a Volán, így végül nem érte be pontszámban az Innsbruckot, de újabb győzelmet aratott.

Az első harmadban többet támadott a Fehérvár, de próbálkozásaikat nem kísérte szerencse. Amellett, hogy kihagytak három előnyt, két egymást időben szorosan követő emberhátrányt sikerült kivédekezni. Veszélyesebb volt kapura a hazai csapat, de Munro kapus stabilan állt a lábán, szerencsére Robinsonról ugyanez volt elmondható, így gól nélküli első harmadot láthattak a nézők. A második harmad közel kétperces fehérvári hátránnyal indult. Nem sokáig játszott azonban öt emberrel az Innsbruck sem, hiszen Kaspitzot már 15 másodperc elteltével kiküldték a büntetőpadra a játékvezetők. Sőt, újabb 46 másodperc elteltével Sidall is csatlakozott csapattársához, így előbb 55 másodperc 4-3 elleni játék következett, majd 16 másodperc kettős előny. Kulcsfontosságú periódusa volt ez a mérkőzésnek, melyet nagyon jól oldott meg a Fehérvár, hiszen alig két másodperccel azután, hogy LoVecchio visszatért büntetéséből, a Fehérvárban második mérkőzését játszó Boivin passzából megszerezte vezetést csapatának. Maradt közel 50 másodperc szimpla előny, a hazaiak azonban nem teketóriáztak, Frank Banham 12 másodperccel Lovecchio gólja után szintén betalált, kettőre növelve az előnyt.

Ezután kihagyott egy emberelőnyt a Volán, a meccs felénél pedig négy perc közel folyamatos emberhátrány következett. Kovács kiállítása után szinte azonnal felállt az Innsbruck és egy percig járatták a korongot a Fehérvár harmadában, de Robinson vezérletével kihúzta kapott gól nélkül a kritikus pillanatokat a hazai csapat. Csakúgy, mint LoVecchio kiállításánál, aki 20 másodperccel Kovács visszatértét követően ült ki a büntetőpadra. A harmad hátralévő részében nagyrészt sikerült stabilizálnia a védelmet Tokajiéknak, így a második szünet előtt nem tudott közelebb jönni az Innsbruck, ez is nagyon fontos volt. A harmadik játékrészben átengedte a kezdeményezést ellenfelének a Fehérvár, azonban nagy fölényt így sem sikerült kialakítania a vendégeknek. Még abban az ötperces emberelőnyben sem, amit Magosi kapott a 45. perc végén fejre irányuló támadásért. A Fehérvár kivédekezte ezt is, érezhető volt, hogy a vendégeket ez alaposan visszavetette. Ezt ismét jól használta ki Rob Pallin együttese, Sarauer és Kocsis passzából Banham szerezte meg saját maga második, csapata harmadik gólját.

Az 52. percben LoVecchio szedte be újabb, immár harmadik kétperces büntetését, amit fél percen belül kihasznált az Innsbruck, Beech lövése talált utat Robinson kapujába. A jégkorong a leggyorsabb játék a világon, így történhetett, hogy Beech második gólja az 55. percben egyszeriben újra szorossá tette a mérkőzést. A két évvel ezelőtti Dél-Korea elleni mérkőzésen mindenki megtanulhatta, hogy a ez a játék nem úgy működik, mint egy villanykapcsoló, a meccsen belüli dinamikát nehéz egyik pillanatról a másikra megváltoztatni, így annak ellenére lendületben maradt az Innsbruck, hogy az 56. perc elején emberhátrányba kerültek. Egy védelmi hibát kihasználva emberhátrányból egyenlített az Innsbruck. Mivel a hátralévő négy és fél percben nem született újabb találat, így a csapatok a hosszabbításban küzdhettek meg a bónuszpontért. Amelyet végül a Volán szerzett meg, miután a 62. perc végén Tokaji lövése megpattant Kovács ütőjén és akadálytalanul jutott az egész meccsen kiválóan védő Munro kapujába.

Két és fél harmadon keresztül jól játszottunk

   

A vendégek örültek az egy pontnak, pedig kettőért jöttek.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): A harmadik gólunkat követően kaptunk egy nagyon felesleges, de abszolút jogos kiállítást, ezzel pedig borzalmas periódusunk kezdődött. A kapusunk nagyszerűen védett. Hibázott ugyan egy nagyot, ami gólt eredményezett, de ő is ember, azt leszámítva remekül teljesített. Két és fél harmadon keresztül jól játszottunk, nagyon erős, képzett, sokat korcsolyázó csapat ellen mutatta meg karakterét együttesem, úgy, hogy továbbra is meghatározó játékosaink hiányoznak.

Christer Olsson (vezetőedző, Innsbruck): Amikor tíz perccel a meccs vége előtt három nullás hátrányban vagy, egy szavad sem lehet, ha a végén egy ponttal gazdagodsz. Két pontért jöttünk ide, de az egynek is örülhetünk… Két különböző arcunkat mutattuk ezen a mérkőzésen: jól kezdtünk, a második harmadban viszont sok kiállítást kaptunk, egy öt a hármas szituációból pedig két gólt is. Három nulla után nehezen találtuk meg a ritmust, de a záró harmadban éltünk az összes létező lehetőségünkkel, aminek egy pont lett a jutalma.

(Az interjúkat az nso.hu-tól vettük át.)

EBEL, 3076 néző. Játékvezetők: Grumsen, Haurum, Smeibidlo.
Robinson: 90,3% (Rajna)
K
Munro: 85,2% (Machreich)
Reiter, Ejdepalm, Kovács, Sikorcin, Banham
1
Björk, Ross, Schennach, Beech, Ulmer
Wehrs, Boivin, LoVecchio, Sarauer, Marino
2
Pedevilla, VanBallegooie, Hörtnagl, Valdix, Siddall
Orbán, Tokaji, Kocsis, Erdély, Vincze
3
Stern, Pittl, Höller, Kaspitz, Mössmer
Hetényi P., Kiss, Benk, Nemes, Magosi
4
Hanschitz, Huber, Steinacher, Frischmann
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Christer Olsson, Pierre Beaulieu
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 22:01 FHA PP2 LoVecchio Boivin Sarauer
2-0 22:13 FHA PP Banham Wehrs Boivin
3-0 50:18 FHA Banham Sarauer Kocsis
3-1 51:28 HCI PP Beech Ross VanBallegooie
3-2 54:26 HCI Beech Ross Björk
3-3 55:35 HCI SH VanBallegooie Ulmer
4-3 61:55 FHA Kovács Tokaji Orbán
27 Kapura lövések száma 31
47 Kiállításpercek 14

A Fehérvár–Innsbruck képei

 

A teljes galériáért kattintsanak ide.

A Fehérvár–Innsbruck góljai

   

A vasárnapi magyar EBEL-győzelem 7 találata megtekinthető itt.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum