Kutyából lesz a legjobb szalonna

 

Chris Pronger csatlakozott a játékosok biztonságáért felelős szervezethez, a Player Safety Departmenthez, jöhet a “Prongerban”.

A védő nem hivatalosan nyugdíjba vonult, de gyakorlatilag aktívnak tekinthető, hiszen a neve ott szerepel a Flyers fizetési listájában LTIR megjelölésével. Ettől függetlenül a bizottságba történő kinevezése kicsit meglepő, hiszen ezzel automatikusan felfüggesztette magát, mert aktív játékos nem lehet tagja döntőhozó szervezetnek. Az NHL és az NHLPA között ezért volt is bizonyos vita, de a felek végül megegyeztek, így Pronger beállhat Rob Blake, Brian Leetch és a korábbi vezető, Brendan Shanahan mögé.

Stephane Quintal már a múlt héten elejtette, hogy a PSD egy nagy nevet fog majd a soraiban tudni, aki aktívan részt vesz majd a bizottság munkájában. Tagja lesz az eseteket elemző bizottságnak, részt vesz majd a játékosok meghallgatásában és beleszólása lesz a végső döntésekbe, azaz a büntetések kiszabásába. Ám nem mindenki örül Pronger választásának, hiszen a kinevezést nézve eléggé ellentmondásos játékosról van szó. Hiába volt bajnok és védő létére alapszakasz-MVP, bűnlajstroma igencsak hosszú.

Ismeri az összes piszkos mozdulatot és trükköt, pályafutása alatt közel kétezer percet ült a büntetőpadon, 22 alkalommal volt eltiltva, többek között rúgásért, fejre irányuló támadásért, bunyóba való beszállásért a kispadról, bottal ütésért és még egy pár meg nem engedett játékért. Nem lehet elmondani róla, hogy ne ismerné belülről az NHL világát, mindent tud pro és kontra egy-egy szabálytalanságról, akár elkövetőként, akár szenvedő félként. Ez mind a hasznára lehet még, akárcsak az, hogy egész pályafutása alatt, ha nem is szerették, de kivívta az ellenfelek tiszteletét is. És ne feledkezzünk meg arról, hogy Shanahan is néhány alkalommal szembe ment a törvényekkel, mégis a PSD egyik legjobb vezetőjeként tartják számon.

pronger safety

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum