Elindul-e felfelé a Fehérvár?

   

Remek kezdés, 4 meccsből 3 győzelem után megtorpant a Fehérvár szekere az EBEL-ben. Szombaton a Dornbirn ellen lehet javítani.

Hét közben csapatépítéssel is hangoltak Rob Pallin tanítványai a feladatra. Az elvárás egyszerű, mindenki azt szeretné látni, hogy a csapat újra elindul a felfelé vezető úton, legalább a mutatott játékban. A Salzburgtól frissen igazolt Michael Boivin minden bizonnyal segíthet a hátsó alakzatok stabilizálásában. Erre nagy szükség is van, hiszen három kulcsjátékos, a kapus Hetényi Zoltán, és Szirányi Bence valamint Varga Arnold egyaránt maródi. Nélkülük a csapat eddig 29 gólt kapott 8 meccsen, ez meccsenként 3,5-nél több, ebben a ligában ez már a pontszerzést veszélyezteti.

A vendég Dornbirn sem kezdte jól a szezont, 8 meccs után éppúgy 6 pontnál tart, mint a Fehérvár. Legutóbb hazai pályán a Villach ellen 3-2-re nyet a csapat, sikerélménnyel felvérteződve kezdheti meg tehát a Fehérvár-Znojmo-Bécs túrát, amely keddig fog tartani. A vorarlbergiek is erősítettek, leigazolták Nathan Lawson kapust, aki tavaly az Ottawában NHL-meccsen is védett. Könnyű dolga tehát semmiképpen sem lesz a fehérvári támadóalakulatnak.

Érzi ezt Rob Pallin is, aki így nyilatkozott a liga honlapjának: “A szombati mérkőzés mindkét csapat számára sorsfordító lehet. Mindketten hat ponttal állunk, de mi játszunk itthon. Szeretünk hazai közönség előtt játszani, a remek hangulat feldobja a játékosaimat. Nehéz meccs vár ránk. Szoros, stabil védekezésre lesz szükség. Az utóbbi meccseinken a saját harmadunkban és a semleges zónában gondjaink voltak. Amikor támadunk, el kell tudnunk jutni a kapuig, és ott a helyezkedésünkkel is megnehezíteni a kapusok dolgát. Nincs könnyű meccs az EBEL-ben, csak akkor számíthat valaki győzelemre, ha az elsőtől az utolsó pillanatig 100%-ot tud kiadni magából.”

A vendégek edzője, Dave MacQueen szerint “a liga megint lépett egyet előre. Nincs könnyű meccs. Elemeztük a fehérvár meccseit videóról, és felkészülten várjuk az összecsapást. Meg kell próbálnunk nyomást gyakorolni az ellenfelünkre.”

Fehérvár–Dornbirn 4-3

   

A magyar EBEL-csapat egy fordulatos mérkőzésen, háromszor egyenlítve, Erdély győztes góljával nyert, ezzel megszakította négymeccses nyeretlenségi sorozatát.  A négy fehérvári gólból hármat magyar játékos lőtt.

A magyar csapat kapujában Robinson kezdett, az újonc Boivin pedig Wehrs bekkpárjaként debütált a második sorban. Az óvatosabb kezdés után a 7. percben Tokajit kiállították a játékvezetők, így emberelőnybe kerültek a vendégek. A hátrányt kivédekezte a Fehérvár, majd másfél perccel a kiegészülés után emberelőnyben játszhatott, sajnos kimaradtak a lehetőségek. A 13. percben Grabher Meier kapott kétperces büntetést, viszont egy perc múlva Wehrs is kiült bottal akasztásért. Gól nem született a harmad hátralévő részében, viszont 16 másodperccel a vége előtt hazai részről Marinót kiküldték a játék késleltetéséért.

Az áthúzódó emberelőnyt szinte azonnal kihasználta a Dornbirn a 28. másodpercben D’Alvise révén. A Volán hajtott az egyenlítésért, majd a 26. percben 25 másodperc eltéréssel kiküldtek a büntetőpadra egy dornbirni és egy fehérvári játékost. Miután Petrik visszatért, a DEC emberelőnybe került, viszont magyar gól született, Orbán passzát Magosi váltotta gólra nem sokkal Banham büntetőpadról visszatérése előtt. A 34. percben viszont újra a vendégeknél volt az előny, Grabher Meier talált be Robinsonnak. Több esemény nem történt, így 2-1-es Dornbirn-előnnyel vonultak a második szünetre a csapatok.

A harmadik harmad magyar góllal indult, a 13. másodpercben Kovács Csaba a mérkőzés során másodjára egyenlített. A gól után óvatosabbá váltak a csapatok, a harmad közepén emberelőnybe került a Fehérvár, amit nem használt ki, megbosszulta magát, Exelby visszatérése után 12 másodperccel Di Benedetto újra vezetéshez juttatta a Dornbirnt. A magyar EBEL-csapat magasabb fokozatba kapcsolt a gól után, két perccel később Lovecchio egyenlített Sarauer passza után. Az 55. percben pedig vezetést szerzett a Fehérvár, Erdély Csanád megszerezte idei első, nagyon fontos gólját, mellette Vincze Péter szezonbeli első gólpasszát jegyezte. Az utolsó előtti percben Wehrst kiállították, a vendégek emberelőnybe kerültek, lehozták Madlenert is, viszont nem tudtak egyenlíteni. A Fehérvár 4-3-ra nyert, négy meccs után újra győztesen hagyta el a jeget.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Kiváló teljesítményt nyújtott a csapat, minden egyes játékosomat csak dicsérni tudom. Pontosan ez a hozzáállás szükséges ahhoz, hogy mérkőzéseket nyerjünk a bajnokságban, amelyben nincs könnyű meccs. Ez sem volt az, és a következő sem lesz az. Nincs sok időnk pihenni, de építenünk kell erre a sikerre.

Dave MacQueen (vezetőedző, Dornbirn): Saját magunkat vertük meg. A harmadik harmadot vezetéssel kezdtük, aztán csúnyán eladtuk a korongot, abból egyenlített a Fehérvár. Hozzáteszem, még ekkor is volt sanszunk a győzelemre, de a sorozatos védelmi hibáink után fordítani tudott ellenfelünk. Roppant csalódott vagyok, hiszen két pontért jöttünk, és egyet sem szereztünk.

(A nyilatkozatokat az nso.hu tudósításából vettük át.)

EBEL, 2319 néző. Játékvezetők: Grumsen, Haurum, Smeibidlo.
Robinson: 91,7% (Rajna)
K
Madlener: 89,7% (Lawson)
Ejdepalm, Reiter, Kovács, Sikorcin, Banham
1
Exelby, D'Aversa, Bohmbach, Arniel, DiBenedetto
Wehrs, Boivin, LoVecchio, Sarauer, Marino
2
Magnan-Grenier, Sertich, D'Alvise, Miller, Grabher-Meier
Tokaji, Orbán, Kocsis, Erdély, Vincze
3
Lembacher, Jeitziner, Petrik, Mairitsch, Desbiens
Hetényi P., Kiss, Benk, Nemes, Magosi
4
Samardzic, Haussle, Feichtner, Putnik
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Dave MacQueen, Peter Sidorkiewicz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 20:28 DEC PP D'Alvise Arniel DiBenedetto
1-1 27:52 FHA SH Magosi Orbán
1-2 33:08 DEC Grabher-Meier D'Alvise Miller
2-2 40:13 FHA Kovács Banham Sikorcin
2-3 50:12 DEC DiBenedetto Arniel D'Aversa
3-3 52:18 FHA LoVecchio Sarauer Marino
4-3 54:37 FHA Erdély Vincze Orbán
39 Kapura lövések száma 36
10 Kiállításpercek 10

A Fehérvár–Dornbirn képes összefoglalója

 

Az összes képet tartalmazó galériáért kattintsanak ide.

A Fehérvár–Dornbirn góljai

   

A 4-3-as hazai győzelemmel végződő meccs összefoglalóját ide kattintva tekinthetik meg.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum