Az Érsekújvár tovább zárkózhat

   

A Brassóban pedig az új edzőpáros bizonyíthat a Kontinentális Kupa előtti utolsó héten. Kames még egy utolsó meccsen segíti a hazaiakat, pénteken búcsúzik a játékostársaktól és a közönségtől, további veszteség, hogy Martin Uhnák is távozik.

Nem lesz sétagalopp az előttünk álló egy hét a Kontinentális Kupában érdekelt két MOL ligás csapat számára. A Brassó pénteken kezdi meg második túráját, amikor is a címvédő Érsekújvárhoz látogat. Szombaton sem lesz könnyebb az ellenfél, hiszen a Felvidékről Miskolcra teszik át székhelyüket, a liga egyik legjobb formában lévő csapatához. Hétfőn az UTE ellen zárja a sorozatot, ezt követően utazik haza és kezdheti meg a felkészülést a hétvégi három mérkőzésre. A sorban tehát az első az Érsekújvár lesz, akikkel egyszer már játszottak Mihály Árpádék a szezonban, hazai pályán kaptak ki 7-2-re, lesz miért visszavágni Uraméknak a két tavalyi döntős újabb rangadóján.

BRANZA

Brassóban új edzői stáb dolgozik a hét elejétől, a Ferencvárostól elküldött Hakan Nygren és a svéd Jerry Andersson személyében. Nygrent nem kell különösebben bemutatni olvasóinknak, a világbajnoki ezüst- és bronzéremmel rendelkező egykori kiváló játékos évek óta Magyarországon dolgozott. Andersson nagy névnek számít a szakmában, hiszen 36 évet húzott le Bartalis István egykori klubjában, a Troja/Ljungbyben, hol másodedző, hol vezetőedző, hol general manager volt, amely poszton éppen a legnagyobb szükség volt rá. Tapasztalata egészen biztosan sokat segíthet a tavaly döntőbe került csapatnak, hogy megtalálja a megfelelő játékrendszert.

Az Érsekújvár botladozva kezdte a szezont, bombaerős kerete fontos pontokat hullajtott el, a Miskolc például hazai pályán győzte le, a Debrecen szintén saját várában kényszerítette hosszabbításra őket, nem beszélve az UTE-ról, amely a nyitó fordulóban két harmad után már 5-1-re is vezetett. A Zámky esetében idén nagy kérdés, hogy birkóznak meg a kétfrontos küzdelemmel, hiszen a MOL Liga mellett a szlovák harmadosztályban is szerepelnek, amely úgy tűnik, a szezon elején legalábbis akkora prioritást kap, mint magyar-román-szlovák közös bajnokság. Fontos és friss hír, hogy a védelem a héten meggyengült, hiszen Vladimir Kames Németországba igazolt, míg Martin Uhnák a tengerentúlon folytatja pályafutását. Robert Spisak tájékoztatása szerint a kiváló cseh bekk még egy utolsó mérkőzés erejéig segíti csapatát, tehát a tavalyi döntő egyik visszavágója lesz a búcsúmeccse a MOL Ligától, de a fiatal csatár már el is köszönt  a csapattól.

Mindkét csapat problémákkal küzd, ezzel együtt az Érsekújvár jelenleg 17 ponttal a harmadik helyen áll, míg a Brassó 9 ponttal és egy mérkőzéssel kevesebbet játszva csak az ötödik, ezért mindkét csapatnak fontos lenne a három pont megszerzése.

Robert Spisak (vezetőedző, Érsekújvár): Brassóban nagy arányú győzelmet arattunk, de minden meccs más, úgyhogy egészen más Brassóra készülünk, amelynek az edzői stábja is megújult, bizonyára mindenki bizonyítani akar majd az új szakvezetésnek. Teljes erőbedobással készülünk a meccsre, csak a két sérültünk, Andrej Sucharda és Albin Podstavek nem fog játszani. Mindenképpen három pont megszerzése és lelkes közönségünk kiszolgálása a célunk.

Jerry Andersson (vezetőedző, Brassó): Büszke vagyok arra, hogy a csapat tagja lehetek és remélem, Hakan Nygrennel tudunk segíteni abban, hogy a csapat elérje a kitűzött céljait. Kedden lejátszottuk első meccsünket, a HSC ellen, örültem annak, hogy játékosaim hatvan percen keresztül tudtak koncentrálni és a végén nyertünk. Sűrű hétvége előtt állunk, három idegenbeli mérkőzésünk lesz, ahol a játékosok megmutathatják, mire képesek. Jó alkalom lesz ez nekünk, edzőknek is, hogy élesben figyelhessük meg a csapatot, jobban megismerjük a játékosokat, megfigyeljük a pályán és a jégen kívül mutatott viselkedésüket. Egyszóval alig várom már, hogy elkezdődjön az igazi munka ebben a közösségben.

Érsekújvár–Brassó 3-2

   

A Brassó ledolgozta kétgólos hátrányát, ez egy pontot ért, mert Polcik három sikeres büntetővel szállította a hazaiak győzelmet.

Az érsekújváriak aktívabban kezdték a mérkőzést, a 2. percben emberelőnybe is kerültek, de az kihasználatlanul maradt. A 7. percben az egyik brassói támadás után a hazaiaktól kiállították Hubát, ám a Brassó nem tudott komoly játékot mutatni öt a négy ellen. A kiegészülés után egy perccel Péter Zsolt ült ki két percre, a HC Nové Zámky felállt emberelőnyben, Patrik Polc többször is nagyot védett. Öt az öt ellen is a zöld-fehérek támadtak többet, ám egy brassói kontránál Blazícek nyújtózkodott nagyot. A harmad hajrájában Uram lőtt egyszer éles szögből, de Polc résen volt. A 15. percben viszont fél perc alatt kihasznált egy előnyt a zöld-fehér csapat Frolík révén, így az első harmad után 1-0-ra vezettek a hazaiak.

A második játékrész már kiegyenlítettebb játékot hozott, a kapura lövési mutatót 12-10-re a vendégek nyerték. A csapatok egyszer-egyszer játszhattak emberelőnyben, előbb a vendégek Peter Polcík, majd a hazaiak Piszarenko kétperces büntetése nyomán. Sokáig úgy tűnt, nem születik gól a középső harmadban, ám bő egy perccel a vége előtt Hurtaj kétgólosra növelte a HC Nové Zámky előnyét.

A harmadik húsz perc is változatosan telt, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A harmad közepén Martin Baront meg nem engedett testjátékért kiküldték az érsekújváriaktól, ám a brassóiak nem használták ki az emberelőnyt. A hajrában viszont feltámadtak a sárga-kékek, az 56. percben Hietamaki szépített, három percre rá pedig Petres Tivadar egyenlített.

A hosszabbítás nem hozott gólt, ahogyan a büntetők első három körében szem született döntés. A negyedik párban Polcík kicselezte Polcot, akárcsak Klouda Blazíceket. Az ötödik sorozatban Polcík megint belőtte, Mihály Árpád viszont belelőtte az érsekújvári kapusba, így a HC Nové Zámky nyert büntetőkkel.

Erste Liga, Érsekújvár, 887 néző. Játékvezetők: Dalibor, Jozef, Pálkövi, Somos.
Blazícek: 95,0% (Krajcovic)
K
Polc: 92,1% (Fülöp)
Hrudík, Kowalczyk, Dubec Marek, Uram, Polcík
1
Filip, Obsut, Saluga, Mihály, Klouda
Huba, Kames, Hurtaj, Frolík, Faith
2
Nagy, Hietamaki, Fodor, Péter R., Petres
Král, Siska, Stefanka M., Caladi, Chrenko
3
Piszarenko, János, Molnár, Antal, Virág
Baron, Duris A., Dubec Martin, Púchovsky, Stefanka O.
4
Oprea, Péter Zs., Bálint, Márton
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
E
Jerry Bjorn Andersson, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:53 NZÁ PP Frolík Kames Hurtaj
2-0 38:51 NZÁ Hurtaj Faith Kames
2-1 55:35 BRA Hietamaki Petres Klouda
2-2 58:24 BRA Petres Péter R.
3-2 65:00 NZÁ GWS Polcík
38 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 8

Fotóalbum

Az Érsekújvár–Brassó góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum