A HSC első idegenbeli pontszerzésére készül

   

A csíkszeredaiak az első idegenbeli túrájukon játszott három meccset 0 ponttal és 2-15-ös gólaránnyal zárták. Debrecenben javítanának.

Akkor az Érsekújvár, a Miskolc és az UTE volt a HSC ellenfele, kétszer 4-1-re kaptak ki, Miskolcon beleszaladtak egy 7-0-s vereségbe. A hosszúra nyújtott hétvégén újabb három meccs következik, sorrendben a Debrecen, a DAB és a Fradi ellen, sokkal könnyebb dolguk tehát most sem lesz Gecsééknek. Ami viszont mindenképpen önbizalomra adhat okot, az a két túra között hazai pályán lejátszott négy meccs a liga tavalyi elődöntősei ellen. Ezeket 50%-os mutatóval zárta a HSC, ennél is fontosabb azonban, hogy mindegyik mérkőzés nagyon szoros volt, két egygólos vereség mellett egyszer hosszabbításban, egyszer pedig büntetőkkel nyertek.

A Debrecen jó hangulatban várhatja a találkozót, hiszen legutóbb Újpesten játszottak és a liga jelenlegi negyedik helyezettjének otthonában is győztek 7-2-re. Külön örömteli fejlemény a szakvezetés számára, hogy ezen a meccsen már az orosz sor is villogott, amely összesen 13 pontot szorgoskodott össze ezen az egyetlen találkozón. A ligaújonc számára ugyanis kulcskérdés lehet, hogy ne csak a nagyszerű első sor húzza a szekeret, hanem a légiósok is rendszeresen hozzá tudják tenni a magukét a játékhoz. Szintén pozitívum, hogy a csapat sikerrel vészelte át Gyatlov kapus menesztését. A fiatal orosz hálóőr szenzációsan kezdett, majd némileg visszaesett a teljesítménye. A helyére beállt Tőke Zoltán máris megmutatta, hogy komolyabb feladatokat is rá lehet bízni, Gyatlov helyére pedig azóta érkezett Száva Borogyin, aki három szezont húzott le az MHL-ben. Tovább erősödik a támadószekció, a hét közepén megérkezett Hári Norbert játékengedély, aki a jelek szerint a DHK harmadik sorában mutatkozik be hazai közönség előtt.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Előkészületi tornán ugyan már találkoztunk, de azóta sok minden történt, kemény munka áll mögöttünk. Nem kérdés, győzni szeretnénk! A tornán büntetőkkel tudtunk győzni, most szeretnénk rendes játékidőben felülkerekedni. Nem titkolt célunk a három pont begyűjtése. Jó formában vannak a fiúk és a védelem is jól működik, reméljük, ez elég lesz.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): Nehéz mérkőzésre számítok a Debrecen ellen. A legutóbbi fordulóban nagyarányú győzelmet arattak az Újpest otthonában, ahol mi kikaptunk. Jó csapatról van szó, amelyben több egyénileg jól képzett játékos játszik, akik képesek eldönteni a mérkőzések sorsát. Már játszottunk ellenük az előszezonban, amikor 60 perc után 2-2-re álltunk, majd kikaptunk szétlövésekkel. Tudjuk, hogy mire számíthatunk ellenük, illetve hogy mire képesek.

Debrecen–HSC Csíkszereda 7-2

   

A Debrecen kiváló emberelőnyös játékának köszönhetően nyert magabiztosan. A vendégeknek rengeteg kiállítást osztottak ki a játékvezetők.

Nagyon érdekes mérkőzést játszott a két csapat. A találkozó első gólját Molnár Zsombor lőtte. A negyedik emberelőnyből egyenlített a hazai csapat, Voronov révén. A második harmad közepéig eldőlt a mérkőzés, a sok kiállítás és a rutintalanság miatt egyre fáradtabb vendégekkel szemben fokozatosan mind nagyobb sebességkülönbségre tettek szert a hazaiak. Az orosz sor pedig a Megyeri út után odahaza is folytatta gólerős játékát, zsinórban négyet lőtt Kozuchnak. A 37. percben Bíró Mátyás visszahozta a reményt, de a Debrecenben is ellátogató magyarországi Sport Club-szurkolók bánatára mindössze 16 másodpercre, ekkor ugyanis az erősebb magyar sor is megszerezte első góját, Könczei Áron révén.

5-2 után a záró játékrészben már leginkább csak a végeredmény és a kiállítások száma volt a kérdés. A hazaiak két újabb emberelőnyös találattal alakították 7-2-re a végeredményt, Csíki Zoltán és Dancsfalvi Norbert lövése jutott el a kapuba, így a meccs során öt gólt lőtt fórból a DHK. Utóbbi találatnál Hári Norbert adta a gólpasszt, aki így élete első felnőtt, egyben első MOL Liga-mérkőzésén pontot szerzett.

A HSC első idegenbeli pontszerzésére még várni kell, a Debrecen viszont megmutatta, nem csak az UTE-t tudja legyőzni. Ladányiék zsinórban három meccsen szereztek pontot, az utóbbi kettőt egyaránt 7-2-re nyerték, így máris a 4. helyre ugrott előre Muhin együttese.

Az utolsó harmadban a játékvezetőt meglökő Michal Sátek végleges kiállítást kapott, ez automatikus egymeccses büntetést és fegyelmi tárgyalást von maga után.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Jó mérkőzésen vagyunk túl, a fiúk kiválóan mozogtak a jégen, így a nézők igazi közönségszórakoztató mérkőzést láthattak.  Sikerült jó arányban kihasználni az emberelőnyös helyzeteket és ez döntőnek bizonyult. Elégedett vagyok Hári Norbert játékával, aki már az első mérkőzésén keményen odatette magát. A harmadik sorunk jelentősen megerősödik általa, ami komoly terheket vesz le az első két sor válláról. A légiósok játéka is kezd beérni, ma is 4 gólt ütöttek, ez az, amit tőlük elvárok.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 480 néző. Játékvezetők: Sós, Varjú, Soós, Soltész.
Tőke: 90,0% (László)
K
Kozuch: 81,6% (Ruczuj)
Jemeljanov, Csíki, Ladányi, Könczei, Berta
1
Salló, Spady, Curilla, Mihály, Bíró M.
Szagyikov, Voronov, Kuriljuk, Kaszkov, Szicsov
2
Bors, Pál, Sjölund, Sátek, Molnár Zs.
Wéber, Orosz, Hári, Dancsfalvi, Okos
3
Papp, Gecse, Bíró O., Bíró T., Farkas
Odnoga, Tőkési, Barabás
4
Rokaly, Molnár Z., Hildebrand, Tranca
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
E
Christer Dreberg, Gál Sándor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:08 SCC Molnár Zs. Sátek Sjölund
1-1 18:10 DHK Voronov Kaszkov Szagyikov
2-1 22:34 DHK PP Kuriljuk Kaszkov
3-1 23:41 DHK Kaszkov
4-1 32:18 DHK PP Szagyikov Szicsov Kaszkov
4-2 36:32 SCC Bíró M. Bors
5-2 36:48 DHK Könczei Berta Ladányi
6-2 44:08 DHK PP Csíki Ladányi Könczei
7-2 52:07 DHK PP Dancsfalvi Hári
38 Kapura lövések száma 20
8 Kiállításpercek 59

A DHK–HSC képei

   

A DHK–HSC góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum