A Sparta az egyetlen cseh továbbjutó a BL-ben

   

Hét finn és négy svéd csapat a legjobb 16 között. Sorsolás pénteken.

Négy csoportmeccs maradt szerdára. Az A csoport rangadóján az első helyezett Karpat fogadta a második Bílí Tygri Liberecet. A finnek a 49. percre 3-0-s előnyre tettek szert, és bár a csehek három perccel a vége előtt szépítettek, közelebb már nem tudtak zárkózni ellenfelükhöz, 3-1-re nyert és továbbjutott a Karpat. A csoport másik meccsén az utolsó helyezett HC Kosice fogadta a harmadik helyezett Kölnt és mivel a szlovákok 4-3-ra nyertek, így végül elkerültek az utolsó helyről.

A 6-3-as végeredmény ellenére végig nagyon izgalmas volt az Adler Mannheim prágai vendégjátéka a G csoportban. A Sparta Prahának volt fontosabb a meccs, hiszen kedvező eredmény esetén megszerezhette az első helyet. Ennek megfelelően már az 5. percben megszerezték a vezetést. A Mannheim azonban nem kívánta ingyen adni a három pontot és a második harmad elejére átvették a vezetést. A Sparta emberelőnyös góllal zárkózott, majd visszavették a vezetést is, az 52. percben pedig már 4-2 volt az állás és eldőlni látszott a meccs. A Mannheim azonban két és fél perccel a vége előtt feljött egyre, majd lehozta a kapusát is. A csehek kihasználták az alkalmat és két gólt is ütve üres kapura, eldöntötték a meccset. A Sparta ezzel éppen csak be tudott menni a második helyezett Vaxjö elé, a svéd csapat így lemaradt a továbbjutásról, mert csak a hatodik legjobb eredménye van a második helyezettek között.

A nap utolsó találkozóján a Valerenga fogadta a Farjestad együttesét. A meccs egyetlen tétje az volt, hogy a norvégok megszerzik-e első pontjukat vagy pontjaikat. Ez végül sikerült, hiszen bár a Farjestad nyert 2-1-re, de csak a büntetők döntöttek, így a Valerenga a háromból otthon tartott egy pontot.

A mérkőzések eredményeit itt, a csoportok állását pedig emitt nézhetik meg.

chl karpat

Ezzel eldőlt, hogy a csoportkör után melyik 16 csapat folytathatja az egyenes kieséses szakaszban. Mint látható, a finn bajnokság képviselteti magát legnagyobb számban a mezőnyben, összesen hét csapatot delegálva a legjobb 16-ba, őket követik a svédek, ők négyen lesznek, az osztrákok és a svájciak két-két együttest, míg a csehek mindössze a Spartát tudhatják bent.

A továbbiak pénteken dőlnek el, délben Helsinkiben megtartják az egyenes kieséses szakasz sorsolását. Ebben kétfelé osztják a mezőnyt, a legjobb nyolc első helyezett kerül az A kalapba, a többiek a B-be.

Az A kalap csapatai:
Frölunda (SWE), Red Bull Salzburg (AUT), Lukko Rauma (FIN), Skelleftea (SWE), Vienna Capitals (AUT), Linköping (SWE), Fribourg-Gottéron (SUI), SaiPa (FIN).

A B kalap csapatai:
Karpat Oulu (FIN), Sparta Praha (CZE), Tappara (FIN), Lulea (SWE), Genéve-Servette (SUI), HIFK (FIN), JYP (FIN), TPS Turku (FIN) ? ez utóbbi 5 csapat csoportmásodikként kvalifikálta magát.

A csoportkörben azonos csoportban szereplő csapatok nem kerülhetnek össze a nyolcaddöntőben, de azonos bajnokságban játszó klubok igen. Pénteken egyébként nem csak a következő kör menetrendjét sorsolják ki, hanem a február 3-án rendezendő döntőig vezető utakat is. A csapatok összeállításán két mezőnyjátékos és egy kapus erejéig lehet módosítani a csoportkörhöz képest, egészen október 23-ig.

A nyolcaddöntőket november 4-én és 8-án, a negyeddöntőket december 2-án és 9-én, az elődöntőket pedig január 13-án és 20-án rendezik. A döntőre február 3-án kerül majd sor annak a csapatnak az otthonában, amely jobb teljesítményt nyújtott a csoportkörben.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum