A mai napig nehéz a sérülésemről beszélni

 

A sérüléshullám sajnos nem csak a férfi jégkorongozóinkat sújtja, női játékosaink között is többen küzdenek komolyabb bajokkal.

“Még a mai napig nehéz a sérülésemről beszélni, mert nagyon megviselt ? kezdte Medgyes Dorottya. ? Két hónappal ezelőtt nagyon kellemetlen csípőfájdalmam jelentkezett, mellyel már a járás is nehézkes volt. Több orvosnál is megfordultam, készült röntgen, MR, ultrahang, végül porckopást diagnosztizáltak, de a vizsgálatok még folyamatban vannak a lehetséges megoldások miatt. Miután a fájdalom enyhült és nem éreztem járás közben, elkezdtem olyan gyakorlatokat végezni szárazon, ahol nem terhelődik a csípőm, de jégre nem mehetek. Nagyon sajnálom, hogy nem tudok a BEK-re utazni a Marilynnel, új élmény lett volna számomra. Azonban a sérülésnek van pozitív oldala is. A szabadidőmben megcsinálom a középfokú nyelvvizsgát, az SAT-t, a TOEFL-t és készülök az érettségire is. Őszintén szólva, először nagyon nehéz volt a helyzetet elfogadni, de azóta sokat erősödtem lelkileg. A jégkorong az életem, az otthonom, a mindenem. Ezért nem fogom hagyni, hogy bármi megakadályozzon a céljaim elérésében, melynek legközelebbi lépcsőfoka a felnőtt világbajnokság aranyérméknek megszerzése Kínában.”

Medgyes Dorottya

“Arcműtéten estem át, és még további vár rám, annak az időpontját a napokban beszéljük meg a doktornővel ? mondta Ungár Rebeka. ? Sajnos ez egy hosszabb folyamat volt, mivel nem várt problémák is jelentkeztek, így sajnos elhúzódott. A műtét után elvileg még egy hónapot kell várnom és csak utána mehetek jégre, de itthon már edzek kondira, hogy amikor megint játszhatok, könnyebb legyen.”

ungarrebi

“A műtétem nagyon jól sikerült. Végül is nem azt az operációt kellett csinálni, amit előzetesen terveztünk ? említette a műtéten átesett Rónai Alexandra. ? Csak kisebb beavatkozás volt ez, ugyanis a plica beragadt a térdkalács alá és ez okozta a fájdalmat. A műtét után 2 nappal már nagyjából teljesen rá tudtam állni a lábamra. A rehabilitáció nagyon jól halad. Otthon nem tudtam elmenni, szóval Magyarországon csak nyújtó és erősítő feladatot csináltam. Itt kint pedig járok fizioterápiára kétszer egy héten, plusz odahaza csinálom a feladatokat. A térdem még elég merev, nem tudom rendesen behajlítani, vagy ha leguggolok, fáj, de már tudok kocogni és olyan feladatokat végrehajtani, ami nem nagyon megerőltető. Szeretnék 1-2 héten belül visszatérni a jégre, viszont van egy új szabály a briteknél, minden külföldi játékosnak 550 fontot kell fizetni ITC-engedély miatt. Nem tudom, mennyi ideig tart a papírmunkák intézése a két szövetség között, de úgy érzem, készen állok a visszatérésre, ha nem is 100%-osan, viszont már nagy jéghiányom van április óta.”

ronaialexandra1

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum