Pál Zalán

   

Pál Zalán, a Dab.Docler 18 éves hátvédje szezon közben tért haza négyéves székesfehérvári vendégjátékából. Idén szeretne ott lenni az U20-as válogatottban és a dunaújvárosi felnőtt csapatban is várja a lehetőséget.

Az utóbbi éveket Fehérváron töltötte, miért igazolt vissza Dunaújvárosba? Ebben a szezonban lát esélyt rá, hogy bekerül a felnőtt csapatba?

Mikor négy éve eljöttem Dunaújvárosból, akkor is a fejlődés volt a legfontosabb számomra, és most jött el az ideje, hogy visszatérjek. Szerintem már elég érett vagyok hozzá, hogy újra Dunaújvárosban küzdjek azért, hogy bekerüljek a felnőttek közé. Az esélyeket nem szeretném latolgatni, hogy mikorra sikerülhet ez, minden tőlem telhetőt megteszek, és folyamatosan fejlődök. Ha majd megkapom a lehetőséget, akkor minden erőmmel azon leszek, hogy tudjak élni vele. Mielőtt ide szerződtem, letisztáztuk, hogy a juniorcsapatba érkezem, és majd idővel kapok lehetőséget a felnőtteknél is, ha úgy megy. A türelemmel eddig sem volt gondom soha, ezentúl is mindent a kemény munkának rendelek alá. A felnőtt elég nagy váltás a juniorhoz képest, még mindenben fejlődnöm kell, például robbanékonyabbnak, dinamikusabbnak kell lennem, és fejben is gyorsulnom kell. Hosszú lépcső ez, de remélem, az akaratom előre visz majd.

Az U20-as válogatottal vannak tervei?

Ebben a szezonban mindenképpen szeretnék bekerülni a válogatottba, bár tudom, hogy erős a mezőny és én még nem az utolsó éves korosztályból vagyok. Elég régóta nem voltam válogatott, és mindenképpen szeretném az utolsó éveimben bebizonyítani, hogy igenis helyem van a csapatban. Az hogy ráadásul most éppen Dunaújvárosban rendezzük a világbajnokságot, még egy nagy pluszt jelent nekem, amiért mindenképpen szeretnék most bekerülni.

Pal Zalan AVS U18 2013_14

Fotó: Soós Attila

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum