Galló Vilmosék vezetik a svéd juniorbajnokságot

 

Legalábbis annak déli csoportját. Keresztury Erikék harmadikok a német juniorbajnokság északi csoportjában, de a tengerentúlon játszó Garát Zsomborék és Postás Cipriánék is jól állnak.

Galló Vilmosék két meccset játszottak az elmúlt héten. Kedden a Farjestad volt az ellenfél, a junioválogatott magyar csatár gólpasszával szerezte meg a vezetést a Linköping. Ez meg is adta az alaphangot, a harmadik játékrész elejére 4-1-re elhúzott a hazai csapat. Bár ezt követően a Farjestad még feljött 4-3-ra, de négy perccel a vége előtt a Linköping emberelőnyös góllal eldöntötte a meccset és 5-3-ra nyert. Galló egyetlen kapott gólnál sem volt a jégen, +1-gyel zárt. Pénteken nem volt ilyen szoros a meccs, hiszen a Södertalje ellen már az első húsz percet követően 3-0-ra vezetett a Linköping, amit a harmadik periódusban még hárommal toldottak meg. Galló ezúttal az utolsó gólnál adta a passzt, csapata 6-0-ra nyert. A Linköping ezzel az első helyen zárta az első kört, folytatás a következő hétvégén. Galló továbbra is jól muzsikál, fontos feladatokat bíznak rá az emberhátrányos plusz-mínusz mutatója a hatoson áll, ami a 11. legjobb a ligában.

A Düsseldorf juniorcsapata, benne a válogatott Keresztury Erikkel, a Mannheim fiataljaival játszott a hétvégén két mérkőzést a DNL-ben. Az első meccs nagyon szoros volt, ám a csapatok be voltak oltva gól ellen, így a mérkőzés egyetlen találata 65 perc játék és nyolc sikertelen büntetőlövő pár után született meg, de nyert a Düsseldorf. A második meccsen bepótolták az első góltalanságát, sajnos főként a Mannheim célzott pontosabban, így 2-1-es első harmad után a második és harmadik játékrészt is 3-1-re nyerték, a vége így 8-3 lett. Keresztury a hétvégén pont nélkül maradt, a Düsseldorf 12 meccs alatt szerzett 19 pontjával harmadik a német juniorbajnokság északi csoportjában, melyet egyébként éppen a Mannheim vezet.

Postás Cipriánék is két meccset játszottak az elmúlt hétvégén, ráadásul egyiken sem szereztek 10 gólnál kevesebbet. Pénteken a Rama volt az ellenfél, az első harmad még 1-1-es döntetlent hozott, a nagyon fontos első gólnál Postás volt az egyik asszisztos. A második harmad elején még a vezetést is megszerezte az ellenfél, de innentől már csak egy csapat volt a pályán, a South Muskoka a következő negyedórában ötször mattolta a Rama védelmét. A záró húsz perc ismét szorosabb eredményt hozott, de 4-3 arányban ezt is megnyerte a hazai csapat és végül a meccset is 10-5-re. A szombati mérkőzésen nem engedték, hogy az ellenfél elhiggye, van keresnivalója, már az első húsz percet követően 4-1-re vezettek és az előnyt a második harmadban megduplázták. Ennek köszönhetően a harmadik játékrészben egy 3-3-as döntetlen is elég volt a magabiztos győzelemhez, 11-5-re nyert a South Muskoka, amely hat meccs után a hatodik helyen áll a 22 csapatos bajnokságban

Az EHL-ben szereplő Boston Bandits a héten egyetlen meccset játszott, a Philadelphia Junior Flyers ellen. Garát Zsomborék jól kezdték a meccset, hiszen az első harmad végén már 3-0-ra vezettek, a második húsz percben azonban az ellenfél feljött egy gólra. Mivel azonban a harmadik harmadot 1-1-gyel zárták a csapatok, így a végén 4-3-ra nyert a Bandits, amely hat meccs után 8 ponttal második helyen áll az EHL bostoni csoportjában.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum