A BL-csoportkör utolsó fordulója jön

   

Kedden és szerdán összesen 22 mérkőzéssel véget ér a CHL, vagyis a jégkorong Bajnokok Ligájának csoportköre. Van még kiadó hely bőven a továbbjutáshoz.

A 44 csapat 11 csoportban mérte össze erejét, minden csoportból az első jut tovább, valamint az öt második legjobb. Az utolsó kör előtt a Skelleftea, a Linköping már biztosan csoportelsők és továbbjutók, a másik kilenc csoportban azonban kis túlzással még minden lehet. A legsérülékenyebb pozícióban, vagyis az öt legjobb második helyen a Lukko, a Genéve-Servette, a HIFK, a Zürich és a JYP található, de előnyük minimális üldözőikkel szemben. A csoportok állását itt tekinthetik meg.

Az A csoport küzdelmeit szerdán rendezik, így azzal egyelőre nem foglalkozunk. A B csoportban megosztva rendeznek meccseket kedden és szerdán, de a csoportelsőség kérdése már kedden eldől, hiszen a kiválóan menetelő és 12 ponttal álló Vienna Capitals a 10 ponttal második helyen álló Zürichet fogadja. A két csapat az előző fordulóban találkozott egymással és nem sok jót ígér, hogy a svájciak hazai pályán is csak hosszabbításban tudtak győzni a bécsiek felett.

A C csoportot két 12 pontos csapat, a Frölunda és Genéve-Servette vezeti. Itt teljesen nyílt még a továbbjutás kérdése, bár a genfieknek könnyebb dolga lesz, hiszen az eddig pontot sem szerző Briancont, Szélig Viktor csapatát fogadják, míg a Frölunda Villachba utazik. Mindenesetre 12 ponttal jó esély van az öt legjobb második hely valamelyikének megszerzésére is.

A D jelű csoportban szintén a döntő maradt az utolsó fordulóra, hiszen a 11 pontos Fribourg a 9 pontos Djurgardent fogadja. Elvileg még hétpontos Zlínnek is van esélye odaérni a második helyre, ehhez hazai pályán az Eisbaren Berlint kellene megverni, de ha meg is előzik a Djurgardent, pontjuk valószínűleg kevés lesz a továbbjutáshoz. A Djurgarden erőt meríthet abból, hogy az első fordulóban 5-4-re megverte keddi ellenfelét, ha csak hosszabbításban is, ami most nem lenne elég.

Az E csoportban a legszorosabb az állás, az elsőt a harmadik helyezettől mindössze egyetlen pont választja el ugyanis. A 9 pontos Trinec a 8 pontos Tapparához utazik, míg a BL egyik meglepetéscsapata, a norvég Stavanger hazai pályán fogadja az öt ponttal utolsó helyen álló SC Bernt. Lehetetlen megtippelni, ki fog továbbmenni, az jó eséllyel tippelhető, hogy a második hely kevés lesz a boldogsághoz.

Az F csoportban a már továbbjutott Linköping fogadja a 9 pontos TPS Turkut, amelynek 12 pont elérése esetén lenne esélye odakerülni a továbbjutó második helyek egyikére. A finnek esélyeit rontja, hogy a hazai meccsükön is kikaptak a svédektől. A csoport másik találkozóján a hatpontos Bolzano játszik az eddig mindössze egyetlen pontot szerző Pardubicével.

A G csoport utolsó két meccsét is két külön napon rendezik, ami azért kár, mert nagyon szoros az állás. Kedden a 7 pontjával harmadik helyen álló finn KalPa fogadja a 9 pontos Vaxjőt, míg szerdán az ötpontos Mannheim várja a szintén 9 ponttal első Sparta Prahát. A keddi győztes tehát mindenképpen izgulhat a szerdai eredmények miatt.

A H csoportban a fontos kérdések az utolsó fordulóra maradtak. A 11 ponttal első SaiPa a 6 ponttal harmadik Vítkovicéhez látogat, míg a 9 pontos és második Zug a 4 ponttal csoportutolsó ERC Ingolstadt vendége lesz. A Zug szempontjából tehát fontos lesz, hogy a SaiPa, mely oda-vissza megverte a svájci csapatot, semmiképpen se szerezzen pontot, mert csak így lesz esélye az első hely megszerzésére.

Az I jelű kvartettben az EBEL másik nagyágyúja, a Salzburg vezet, akárcsak a bécsieknek, nekik is 12 pontjuk van. Az utolsó fordulóban ráadásul az egyetlen ponttal utolsó helyen álló Klotent fogadják. Papíron tehát nincs sok esélye az elsőség megszerzésére a 10 ponttal második JYP-nek, amely a 7 pontos HV71-hez látogat, azonban egy esetleges győzelemmel nagy valószínűséggel odaérne az öt legjobb második hely egyikére.

A J csoportban finn–svéd rangadót rendeznek, hiszen a HIFK fogadja a két év alatt két svéd bajnoki címet gyűjtő és már a csoportkörből is továbbjutó Skellefteát. A HIFK-nek 11 pontja van, tehát ő is eséllyel indul a továbbjutó második helyek megszerzéséért. A csoport másik mérkőzésén a négypontos dán SönderjyskE fogadja az eddig pontot nem szerző Krefeldet, Sofron István csapatát.

A K csoportban döntő összecsapásra kerül sor, mivel sem a Lukkónak, sem a Luleának nem okozott gondot a Hamburg és a Nottingham legyőzése. Az előző fordulóban a Lulea 3-1-re verte a Lukkót, így ők várhatják valamivel jobb pozícióból a mérkőzést. A Hamburg a Nottinghamet fogadja, annak a találkozónak az lesz a tétje, hogy a német csapat megszerzi-e első pontjait.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 14., hétfő
VB 16:15 KORNOR 0-3VÉGE
VB 16:15 RUSSVK 4-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CANLAT 2-1 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CZEAUT 4-3VÉGE
május 15., kedd
VB 12:15 FINUSA 6-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:15 SUIFRA 5-1VÉGE
VB 16:15 BLRSVK 4-7VÉGE
VB 16:15 CANGER 3-0VÉGE
VB 20:15 LATDEN 1-0VÉGE
VB 20:15 RUSSWE 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 17., csütörtök
VB 16:15 RUSCAN 4-5 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 USACZE 3-2VÉGE
VB 20:15 FINSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 SWELAT 3-2VÉGE
május 19., szombat
VB 15:15 SWEUSA 6-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
május 20., vasárnap
VB 15:45 USACAN 4-1VÉGE
  • SPORT 2 (18:15)
VB 20:15 SWESUI 3-2 BVÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk